Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antygóralka

dla czego(nie)lubicie chodzić po górach?

Polecane posty

Gość antygóralka

Mogę pojechać w góry , wejść na jedną dwie górki ( niezbyt wysokie) i tyle.Owszem widoki pięknie, ale nie rozumiem tego zdobywania szczytów. Wejde na jeden-ok.Drugi- no dobra.Trzeci i czwarty - to już przezcież było.:(Znowu mam wchodzić( i bardzo-bardzo męczyć się- zdarzyło mi się w górach zasłabnąć, ogólnie nie najlepiej sie czuję w górach, nie wiem może to przez ciśnienie?)na jakąs górę, że by co, znowu podziwiać widok? Mówią, że ruch relaksuje- tak, wędrówki po w miare płaskim terenie , pływanie, jazda na rowerze, rolkach itd to jest relaksujące. Ale wchodzenie na góre to męczarnia , nie wiem jak można ciągle miec niedosyt, nie rozumiem tego;( Miłośnicy gór- wytłumaczcie , co jest pociągającego w wycieczkach górskich?To zmęczenie ?:( , może widoki? Ps o wiele bardziej lubie wode, jeziora, morze , rzeki. W sumie jak wyjeżdzam za miasto i jest jakaś większa kałuża to już jestem zadowolona :)

Gość gość
bo jestem typowym sledziem i najlepiej czuje sie nad woda

Gość gość
piszcie

Gość gość
Ja lubię chodzić po górach ze względu na widoki, przyjemne zmęczenie po marszu i najczęściej rześkie powietrze. Nie chodzi mi o zdobywanie kilku szczytów w parę dni, bo jadę w góry żeby odpocząć, zrelaksować się. Zazwyczaj plan wycieczki obejmuje wyjście na szczyt, zrobienie na górze pikniku i zejście na dół (czasem zjazd jeśli góra jest wysoka, a my zmęczeni :p ). To ma być przede wszystkim przyjemność :) W przeciwieństwie do autorki nie lubię wylegiwania się nad wodą, dla mnie leżenie na słońcu to męczarnia :/ poza tym woda mnie przeraża, jako dziecko się topiłam i do tej pory mam uraz :/

Gość gość
Ja zwykle uwielbiałam chodzic po górach, jezdze nadal co roku, ale zauwazylam, ze ostatnio tez mnie to zaczeło meczyc. Prowadze bardzo siedzacy tryb zycia, i dobiegam 40, więc kondycja nie taka. moze u ciebie z ta kondycja tez nie jest weseoło, albo masz słaba wydolnosc ze cie to meczy za bardzo. Ja w tym zwykle widziałam przygodę, nie chodziło tylko o zdobycie szczytu, choc to nieco tez, sama droga na góre jest ładna czesto tak samo jak na górze, powietrze, zmęczenie przyjemne po wszystkim

Gość gość
Ja lubię.

Gość gość
A ja podobnie jak autorka wolę moczyć nogi w wodzie(najlepiej słonej) niż je zdzierać po górach.

Gość gość
Bo jesteś leniem śmierdzącym.

Gość gość
ja chodzę po górach bo mój chłopak to lubi nie mam wyboru jak chce z nim być :(

ze względu na problemy z kolanami już nie mogę tak chodzić po górach, jak kiedyś a co jest w tym przyjemnego? widoki, rześkie powietrze, satysfakcja z tego, że doszłam, fajni ludzie i specyficzna atmosfera w schroniskach (nie mówię tu o szczycie sezonu w Moku oczywiście)

Gość gość

samo klimatyczne powinno kosztować 100zł od turysty który przyjeżdża tam, często śmieci co jest obrzydliwe przywozi spaliny, ja kocham za to że są i za to że jest tam czym oddychać