Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest sens głosować na Kukiza, czy i tak wygra Komorowski?

Polecane posty

Gość gość

jak myślicie? Mnie się ten pomysł z rockowcem na prezydenta nie podoba, kolejne dziwactwo i nie wybrałbym nikogo, ale nie chcę już dłużej prezydenta analfabety, który nic nie robi, oprócz ustawianych filmików z budowy autostrad, i który ośmiesza ten kraj.

Gość gość
Przecikwo Komorowskiemu zawsze jest sens głosować :)

Glosuje na Kukiza w formie manifestu i protestu przeciwko obecnym wszystkim partiom u władzy. Nikt nie reprezentuje moich przekonań a uwazam ze najwyższy czas by zaczął rządzić kto inny niż ci sami od 1989

Gość gość
ja glosuje na kukiza, mialam na Dude ale jednak czy pis czy po to jedno i to samo, obie partie byly przeciwne podniesieniu kwoty wolnej od podatku wiec juz po tyk widac, ze oni ze soba wspolpracują a tylko udają że sie niby tak nienawidzą

Gość gość
NIE IDZIEMY glosować przekonamy się kto wygra :P

Gość gość
No ja właśnie bardzo bym chciał, żeby odsunąć PO i PiS już na zawsze od stołków, ale nie oszukujmy się, na 99% wygra i tak Komor głosami kupionych urzędasów i medialną agitką, rzygam już tymi rządami, dlaczego nic nie możemy zmienić? Dorwał się jeden do władzy jak przyssawka i nie da się go oderwać.

Gość gość
Ja właśnie idę głosować przeciw Komorowi, nie zostanę tym razem w chacie, mam nadzieję, że większość osób wyjdzie z tego założenia i w końcu coś się z tym zrobi, bo frekwencja się podniesie. Chcecie znowu powtórki? Znowu przez tyle lat to samo? Ile to się jeszcze będzie ciągnąć? Ile wszystko będzie się pogarszać?

Gość gość
elektryk był ,alkoholik był ,to i muzyk morze być

Gość gość
podobnie jak wielu, zagłosuję na Kukiza głupota i bezczelność Komorowskiego i innych funkcjonariuszy z PO przekracza wszelkie granice.

Gość gość
up !

Gość gość
Ale czy to źle, że muzyk? Kukiz przynajmniej gada z sensem i jak jest naprawdę. Skupia się na JOW-ach i nie obiecuje "gruszek na wierzbie" jak inni kandydaci - w końcu w naszym ustroju prezydent zbyt wiele zrobić nie może. Jedyny inny porządny kandydat to Paweł Tanajno, ale on akurat rzeczywiście nie ma żadnych szans, zaś co do Kukiza - może zrobić naprawdę sporą niespodziankę. Ja w każdym razie 10 maja wybiorę "ciasteczka".

Gość gość
glosuje na kukiza

Gość gość
kukiz tylko wioche robi, nawet garniaka nie wdział. A jego elektorat to i tak na komora pójdzie w II turze.

Nie głosuję na KUKIZA trzeźwego alkoholika i cwaniaczka.

Gość gość
Kukiz ok ale Korwin lepszy

Gość gość
A co to ma do rzeczy, czy zakłada garniak, czy nie? Czyżby w naszej Konstytucji był zapis, jak ma prezydent się ubierać? Zresztą on prezydentem (jeszcze) nie jest i myślę, że gdyby nim został, to w sytuacjach, gdy inaczej nie wypada, garnitur by założył.

Gość gość
Miałem głosować na Palikota, ale z biegiem czasu coraz bardziej skłaniam się ku Kukizowi gdyż ma największe szanse z kandydatów "niesystemowych". A w drugiej turze jeśli wejdzie komorowski i duda to albo zagłosuję na dudę albo wcale. Nie pozwólmy znów wygrać PO.

Gość gość
Ja głosuje na Korwina, ma większe szanse na dobry wynik, coraz więcej ludzi zaczyna zauważać arogancje władzy i traktowanie obywatela jak krowe dojną.

Gość gość
Uważam że powinna nastąpić wymiana pokoleniowa, aby ci zasiedziali i już dość starsi politycy, wreszcie odeszli, aby do władzy doszli ci młodsi. Bo młodzi mają inne nawyki, inny nowoczesny sposób myślenia, mają nowoczesną wiedzę za którą starzy politycy nie nadążają. Młodzi są obyci w świecie i mają energię do działania, tylko ci dość młodzi zechcą cokolwiek zmienić i aktywnie działać. Właściwie Kukiz już nie zalicza się do młodych, ani Korwin który należy do szkodników. Tak naprawdę pozostaje zaledwie kilku kandydatów, To 1) najbardziej wykształcony Andrzej Duda z opozycji (ja PiS postrzegam jako opozycję w stosunku do PO, więc powinno się stawiać na opozycję), ten kandydat wydaje się najbardziej na poziomie i dobrze rokuje swą niezależnością, nie ma charakteru marionetki i nie poddaje się wpływom innych. 2) Oczywiście Magdalena Ogórek, młoda i mądra, może zbyt młoda, może brak jej doświadczenia politycznego, ale jest sympatyczna i niebagatelna 3) młody się wydaje Adam Jarubas, choć to nie mój klimat 4) pozostali wydają mi się raczej zbyt wiekowi a w każdym razie już nie pierwszej młodości. A ja stawiam na młodszych, zmiana pokoleniowa, najwyższy czas. No więc wybór jakiś jest byleby tylko obecni PO z władzy odeszli , dość naszkodzili wraz ze swoim Komorowskim, zmiana może jeszcze uratować Polskę, brak zmiany doprowadzi do unicestwienia tej resztki jaka jeszcze jest, w końcu Polska to nasz dom, to nasze miejsce na ziemi, nie powinniśmy dopuścić do utraty tego Powinno się iść na wybory bo tylko wysoka frekwencja daje szanse na odsunięcie od władzy dotychczasowych rządzących z PO.

Gość gość
dziś ważne żeby nikt z nich nie był roszczeniowym komuchem obiecującym gruszki na wierzbie fundowane z kolejnych długów