Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

On nie chce sprzątać!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w kilkuletnim związku a mieszkamy razem ponad rok. I już nie mogę tego znieść. Wszystko by było ok gdyby nie kilka szczegółów. On nie dba o porządek. Nawet po sobie sprzątać nie chce. Zamiast coś umyć zostawia w najlepszym przypadku w zlewie i tak to leży i czeka aż ja nie umyje. Jak sie rozbiera rzuca ubrania na ziemie i tak leżą jego spodnie, skarpetki, koszulki. Nie wyniesie do łazienki do kosza na pranie. Jak czegoś szuka i przy okazji powyjmuje inne rzeczy to zostawia wszystko w nieładzie, wyjmie nie włoży do szuflady. Do tego zamiast mopem wytrzeć podłoge potrafi zabrać ścierke czy gąbkę do naczyń... I użyć do ziemi. Albo jak robi np kanapki to stołu nie wytrze, zostawia brudny z masła a okruchu potrafi zamieść na ziemie!! Prosiłam, tłumaczyłam, krzyczałam. Był miesiąc kiedy sprzątałam tylko po sobie. Efekt? Dom zamienił się w jeden wielki syf! Kiedyś musiałam wyjechać na dawa tygodnie i oczywiście to co zastałam to był jakiś koszmar... Śmieci z całego tego czasu zbierał do takiego ogromnego wora jak na gruz. Śmierdziało a podłogi całe sie lepiły :( Pomocy, co robić??

Gość gość
zostaw go

Gość gość
zostaw go, on sie nie zmieni, a szkoda twojej pracy, czasu i nerwow, zaslugujesz na kogos lepszego

Gość gość
Łatwo powiedzieć, gdyby nie ten fakt to nasz związek jest bardzo udany. Tylko ja lubie porządek, nie przesadny, ale wiele z tego co on robi obrzydza mnie :( Sprzątaczką też nie będę bo w imię czego Oboje pracujemy na równi. Tylko, że ja pracuję w domu, już taki zawód. Ale to nie oznacza, że nic nie robię! Przykro mi bardzo tym bardziej, że mamy bardzo ładne i przytulne mieszkanko :(

Gość gość
Gotuj sobie, pierz sobie, gotuj dla siebie. Miej go w d***e. Zrób mu efekt wstrząsowy. Mianowicie zaproś swoich lub jego znajomych, bez jego wiedzy a ty się ulotnij. Będzie mu wstyd, może przejrzy na oczy.

Gość gość
Jak ci mamy pomóc? Rycz i sprzątaj głupia babo bo od tego jestes :-) królewna zasrana

Gość gość
gość dziś Może to i jest jakiś pomysł, tylko mi samej będzie wstyd, pomyślę jeszcze o tym :) gość dziś Jak ci mamy pomóc? Rycz i sprzątaj głupia babo bo od tego jestes usmiech.gif królewna z****** haha nie jestem od tego, nie pracuję jako sprzątaczka :)

Gość gość
Autorko, możesz wytłumaczyć sytuację znajomym, to jemu powinno być wstyd! Dorosły chłop a nawet umyć po sobie nie potrafi. Faceta trzeba wychować, a tu potrzebne są efekty wstrząsowe :D

Gość gość
powiedz mu ze jak sie nie zmieni to odchodzisz

Gość gość
A tym którzy piszą, żeby autorka się rozstała niech nie pakują się w związki, bo przy pierwszej lepszej kłótni będą się rozstawać. Związek to też rozwiązywanie problemów, niesienie sobie pomocy. Każdy ma wady i zalety, autorka kocha swego partnera, ale chce nauczyć go sprzątania po sobie, aby pomagał w pracach domowych. Jeśli oboje pracują, to oboje powinni przykładać rękę do prac domowych.

przez rok go nie nauczyła, ile jeszcze ma się męczyć z syfiarzem?