Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszel w ciazy pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Bylam u lekarza 3 dni temu. Niestety, ale lekarz powiedzial ze jest za wczesnie na antybiotyk, a wiec: Moge wziac tylko max 1 dzien apap (3x1 tabl. apapu) herbaty.. i nic wiecej. No i tak: Mowilam mu ze mam zielona wydzieline (katar, kaszel), sa nawet kropelki krwi bo mam bardzo mocny kaszel (duszacy).... I sie kurna mecze. Nic mi nie pomaga, napar z tymianku tak samo.. lekarz powiedzial ze mam do niego przyjsc najwczesniej we wtorek.. ... :/ poradzcie mi cos.. ja spac nie moge ani w ciagu dnia, ani w nocy... :/

Gość gość
pomocy...

Gość gość
18 tc, przepraszam ze nie podalam

Sa syropy np pernalen mi pomagał tylko ze gardło tak nie bolało, w 3 trymestrze przepisał mi juz flegamine , ale to wszystko zależy w którym jesteś tc. No i czosnek z mlekiem i miodem mi pomógł.

Gość gość
czosnek mi nie pomaga... kaszel zmienia sie w szczekajacy i duszacy:/

Gość gość
:/

Gość gość
Ja 18 kwietnia dostałam kataru.. taki lejący się, że myślałam, że jakaś alergia, ale pojęcia nie miałam skąd, na co.. kiedy.. po 2 dniach jednak katar zmienił się w normalny, gęsty, zatykający nos.. Używałam kropli, głównie na noc.. w dzień starałam się psikać raz.. może dwa.. Ale po kolejnych dniach pojawił się kaszel, głos się zmienił.. kaszel taki bardziej mokry. Przyznam się, że jednak do lekarza nie poszłam.. u mnie 9 miesiąc, 2 latek w domu.. nie chciało mi się dzwonić, umawiać.. tyle, że nie przechodziło.. Dopiero 28 kwietnia wysłałąm męża po Prenalen i Sinupret krople. Wreszcie się poprawiło! W pierwszej ciąży też używałam Prenalen.. więc polecam.

Gość gość
Idź w pon... Do innego.... Może to już zapalenie oskrzeli....

Gość gość
no do poniedzialku chyba nie wytrzymam... :/

Gość gość
w ciąży można pić syrop z babki lancetowatej i z prawoślazu, miałam ten pierwszy w przeziębieniu które właśnie mi przechodzi bardzo dużo piłam herbaty z miodem i cytryną, a zaczęło się od gardła i kichania, skończyło na kaszlu i katarze syrop prenalen i z babki lancetowatej, tabletki do ssania prenalen, ponadto wapno do picia 3 razy dziennie, bo nakłada mi się alergia mleko z czosnkiem, miodem i masłem t tyle :-)

Gość gość
Idź do innego lekarza. Taki kaszel w ciąży jest groźny. Do poniedziałku to są choćby jakieś dyżurujące pogotowia.