Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idą goście hau hau hau

co mam zrobić z takim psem poradzcie mi :(

Polecane posty

nie mam kasy na szkolenie,a psinę bardzo kocham,nie wiem gdzie i kiedy popełniłam bład ,ale popełniłam na pewno. Chodzi o to że pies strasznie szczeka gdy dzwoni domofon i jak ktos do nas wchodzi,skacze wtedy na goscia i szczeka jak opętany. Ostatnio był gosć montowac kibel,bał sie psa wiec psa zamknęłam ,trwało to godzinę półtorej,pies cały czas szczekał i skakał po drzwiach. On nie rzuca się z agresją a z taka nie wiem ciekawością ,radoscia z domieszką ostrzezenia. Ludzie się go boja chociaz to kraina łagodności. Jest średniej wielkosci kundelek. Jak zadzwoni domofon to szczeka przez 5 min non stop. Na klatce oszczekuje wszystkich sąsiadów,natomiast gdy spotka ich na podwórku jest obojętny. No i szczeka jak tylko słyszy ******* klatce schodowej. Zdaję sobie sprawę że może być to uciazliwe stąd chce to niwelować.Możecie mi doradzić?

Gość gość
przeszczekaj go

ruch /na klatce schodowej Dodam że mam go od małego,ma obecnie 5 lat

Gość gość
Jak ludzie ida weź go na smycz jak bedzie szczekał szarpnij lekko i powiedz ze nie wolną jak przestanie to nagradzaj smakolykiem. Po kilkunastu razach bedzie wiedzial ze tak nie wolną nawet 5letni pies

Gość gość
up

14.35 próbowałam tak ,nie działa,bodziec gościa i domofonu jest silniejszy od bodzca kiełbasy czy mięska

to nie ma być bodziec kiełbasy, bo teraz to zadziałałaś najgorzej z możliwych sposobów nagrodziłaś psa za złe zachowanie za złe zachowanie jest kara za dobre zachowanie - nagroda proste jak sranie jak szczeknie na ******* klatce - szarpnij smyczą na bok (nie do tyłu czy do góry) czy uszczypnij (imitacja ugryzienia) w bok poczekaj chwilę, jak nie szczeka - nagroda jak szczeknie, znowu kara to trochę potrwa, bo czego sie nauczył przez 5 lat, tego sie nie oduczy w 5 dni zaniedbałaś wychowanie psa i masz skutki

Gość gość
Ewa juz ci wytłumaczyła. Nie dawaj jak cie nie posłucha.

dzięki wezmę go na smycz jak będe sie spodziewała gości,bo tak to bez sensu nie wiadomo kiedy ktoś bedzie łaził po klatce,albo poproszę kolezankę by dzwoniła domofonem a ja będę korygowała psa

Gość gość
trzeba go lekko ugryz zebami w ucho , zrozumie

tak było ,on sie drze a ja go wołam i chce mu dac kiełbase by odwrócic uwagę

Gość gość
szturchnij go palcem jak szczeka w żebra w brzucho patrz w oczy i wtedy daj kielbaski. Chodzi o to zeby mu nie dac o tamtym pomyslec zająć czyms. pozwolilas mu na to on mysli teraz ze ci sie to podoba. Polecam program co prowadzi Sizar. Wiele sie nauczysz. Ile masz lat. Co to za pies

ja mam 26 ,pies kundelek ma coś ze spaniela

Gość gość
Na ratunek z Sizarem włacz sobie. Daj zdj tego psa to mieszaniec?

Gość gingerbret
poczytaj w necie jak sobie poradzić, wejdź na myzoo tam możesz znaleć sporo porad o wychowaniu psa, może znajdziesz jakieś cenne informacje dla siebie.