Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kategoryczna

przeziębienie stawów

Polecane posty

Gość Kategoryczna

Czy istnieje w ogole cos takiego? Od kad wrocilam od rodziny ze Szkocji miewam czesto bole w kolanach. Kiedy jeszcze bylam w UK spalam u kuzynki w domu na kanapie zwinieta w klebek, nade mna bylo uchylone okno, ale to byl pazdziernik i nie bylo juz za cieplo. Ktoregos dnia obudzilam sie w nocy z poteznym bolem kolan, ktorych nie bylam w stanie rozprostowac, moglam ruszac tylko stopami wiec wykonywalam krazenia w kostkach. Kolana byly poza koldra a od okna ciagnelo chlodem. Mysle ze wtedy moglo mi sie cos stac, uslyszalam od znajomej ze moglam przeziebic stawy ale nie wiem czy faktycznie istnieje cos takiego, jak to leczyc? Nie bylam z tym jeszcze u lekarza, mial ktos cos podobnego?

Gość Zosśśśka
Kup papryczki chili...tak kolo 10-15szt.potnij i zalej spirytusem,odstaw na parę dni (7dni) i nacieraj kolana.....z początku nawet nie będziesz czuła,ze to może być spirytus......później zacznie grzać......uważaj na oczy i inne organy!SUPER SPRAWA...Gwarantuje,ze dogrzejesz :)

Gość gość
ja tak przeziebilam staw lewego nadgarstka, spiac z wyciagnieta lewa reka przy niezbyt dogrzanym mieszkaniu. po zalozeniu bawelnianej podkoszulki z dlugim rekawem zakrywajacym dokladnie nadgarstek i wsuwaniu reki pod koldre podczas spania, bol po tygodniu ustapil. w takim przypadku, jak twoj, musisz zakladac na noc flanelowa pidzame (lepsze by nawet byly kalesony meskie, bo one sa chyba grubsze) i absolutnie nie wystawiac kolan poza koldre. na dwor nie zakladaj cienkich rajstop, w ogole zrezygnuj ze spodnic i sukienek dopoki dolegliwosci nie ustapia, nos spodnie a pod nimi bawelniane getry. moze to i staroswieckie podejscie, ale skuteczne, dalsze nadziebianie skonczy sie u ciebie reumatyzmem, a to laczy sie dozgonnym braniem lekow przeciwbolowych i przeciwzapalnych. ogranicz do minimum przebywanie na dworze, by kolana nie marzly, a w domu staraj sie miec te czesci ciala tez cieplo okryte no i nie spij przy otwartym oknie. paradoksalnie zbyt duza ilosc tlenu podczas spania (i nie tylko) jest zabojcza dla naszych komorek (odtlenia je) - patrz: prof. budejko. napisze jeszcz cwiczenia, ktore podal kidys pewien stary traumatolog, i ktore sa zbawienne dla stawow kolanowych. on sam mowil, ze jesli ktos te cwiczenia wykonuje systematycznie, nigdy w zyciu nie bedzie mial problemow z kolanami. cwiczenia wykonujemy SYSTEMATYCZNIE, 3 razy dziennie (zaraz po wsaniu z lozka, w ciagu dnia i przed pojsciem do lozka), przez 5 minut, nie dluzej. siadamy na stole i bardzo delikatnie bujamy stopami w przod i w tyl, BEZ PROSTOWANIA KOLANA, wykonujemy 3o -centymetrowe wahadla stopami, tak, jak robia to dzieci. to cwiczenie pobudza wydzielanie mazi stawowej a takze zapobiega powstawaniu mikroskopijnych narosli, ktore tworza sie, gdy mamy do czynienia z jakimkolwiek stanem zapalnym. jesli natomiast juz takie mini-zwyrodnienia powstaly, to to cwiczenie pomaga je usunac.

Gość gość
mozesz brac przez 3 miesiace suplementy na stawy ze sklepu ziolowego, witamine C, krzem, pic tran.

Gość gość
moze jeszcze wymyslicie przeziembienie paznokci to jest zapaleie stawów spowodowanie jedzeniem miesa to sie nazywa dna moczanowa

Gość Kategoryczna
Wielkie dzięki za podpowiedzi :) Nie mam pewności własnie czy istnieje termin przeziębienia stawów czy bardziej jest to określane jako zapalenie stawów, w każdym bądź razie jeśli jeszcze ktoś mógłby pomóc to super! :)

Gość gość
teee, przeziEbienie :o - najpierw naucz sie pisac, a potem sie wypowiadaj! owszem, istnieje przeziebienie stawow, a zapalenie moze byc wywolane roznymi czynnikami, niekoniecznie przeziebieniem.

Gość gość
Od dziecka cierpię na bóle stawów, nie pomagają żadne smarowidła...ból jest bardzo silny, od kilku miesięcy zaczęłam odżywiać się inaczej niż do tej pory i zażywać kolagen, który chroni i regeneruje stawy, jest znacznie lepiej. Bóle właściwie ustąpiły. Najlepszy kolagen to taki w czystej postaci, liofilizowany bo taki zawiera wszystkie swoje cenne właściwości. Dodatkowa zaleta to to, że odmładza skórę,kupuję przez internet http://www.ziolavita.pl/colafit-kolagen-999-60-kostek-dacom-pharma-p2201.html

Gość gość
spamerskie k,ur/wy wytropia kazdy watek zeby reklamowac jakies badziewie....:o

Gość gośćzapalenie
Idz do lekarza,zrob crp,ob,czynnik reumatoidalnty,kwas moczowy,rtg stawow, usg i najlepiej do reumatologa.

Gość Marysia Kurasz
Przede wszystkim idź do lekarza bo z takimi bólami nie ma żartów. Nie wiem ile masz lat ale to równie dobrze mogą być zmiany zwyrodnieniowe. Moja mama to ma i powiem Ci to jest coś okropnego. Z pełnosprawnej kobiety stała sie osobą która czasami ma problem żeby wyjść do sklepu. Bolą ja bardzo stawy kolanowe. Oczywiście chodzi do lekarza i leczy to. Ale na razie efekty sa mizerne. Znalazła coś takiego http://www.synolis.pl/ - to szwajcarskie zastrzyki mające działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne. Chce zacząć to stosować ale najpierw musi porozmawiać z lekarzem czy w jej przypadku to jest dobry pomysł.

Gość gość
na jaki watek nie wejde, to ta menda z jakims lekarstwem ze szwajcarii dla naiwnych. masakra.

Gość gość
tu macie wypowiedzi osob z rzs, jak metoda ashkara im pomogla: http://www.lekarstwonaraka.com.pl/Efekty-forum.htm dlaczego to metoda pietnowana przez wielka pharme? bo nie dostaja z jej leczenia ani grosza. to metoda tak tania, ze tansza juz byc nie moze!

Gość gość
Polecam na początek jakieś maści ziołowe. Na przykład taki Levasan, sama go stosuje.

Gość gość
Podobno jakieś kąpiele w bardzo ciepłej wodzie pomagają ale jakaś maść czy inny preparat, zawsze się przyda.

Gość gość
Chyba zależy od schorzenia bo czasem polecają aby lodem okładać.

Gość gość
Ja zamawiam z Apteki pod Smokiem Glukozamine GAL i nie mam już problemów ze stawami.

Gość bronka biedronka
a próbowałaś robić sobie okłady termiczne? czytałam na zdrowestawy expert, że takie okłady łagodzą dolegliwości związane ze stawami :) zresztą na tej stronie jest dużo cennych porad :)