Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie mieszkający za granicą mają prawo głosu

Polecane posty

Gość gość
Nie korzystaja,bo jak patrza na to,co sie dzieje w kraju,to wola bojkotowac wybory. Sa zrezygnowani,zobojetniali. Wiedza,ze na kogo by nie zaglosowali- nic w kraju sie nie zmieni. Caly czas przy wladzy ci sami zlodzieje. Polacy tacy wlasnie sa. Dostaja w d**e,pomiataja nimi,okradaja,dymaja na kazdym kroku,a i tak nie potrafimy sie zorganizowac,zeby cos z tym zrobic. Choc przyznam szczerze- tegoroczne wybory zapowiadaja sie bardzo ciekawie :> M.in. kandydatura Pawla Kukiza. To,ze muzyk z wyjatkowo konserwatywnymi pogladami,ktorego programem politycznym jest haslo:obalic system, zdobywa coraz wieksze poparcie jest dowodem na to jak bardzo Polacy sa wk****eni na sytuacje w kraju,afery,absurdy... I wiecie co? Mimo,ze nie zgadzam sie z Kukizem w baaaaardzo wielu kwestiach to ma moj glos. Tylko dlatego,ze rzygam juz jak patrze ja tego dwulicusa Komoruska czy ogarnietego checia zemsty i palajacego nienawiscia do wszystkich Kaczynskiego. Na niego juz wyjatkowo nie moge patrzec i sluchac. Te jego marsze smolenskie,teorie spiskowe,wp*****lanie sie w sprawy Ukrainy i nawolywanie do wojny z Rosja doprowadzaja mnie do szalu. W ogole w*****a mnie wiekszosc ludzi w tym kraju. Slepe uwielbienie papieza Polaka,kler,biurwy w urzedach,sluzba zdrowia... Sama najchetniej wyjechalabym z tego p*****lnika. Zazdroszcze Wam "szczury",ze zyjecie normalnie,nie martwicie sie czy jutro bedziecie mieli co do gara wlozyc,jezdzicie na wakacje... Niestety nie znam jezyka na tyle dobrze,zeby zaryzykowac,a nie chce pracowac fizycznie (wiem,zawsze mozna sie nauczyc).Do tego mam 2 miesieczne dziecko. W tym cholernym kraju pracuje w banku,zarabiam 3400,maz 2000,a i tak nie zyjemy normalnie,nie jezdzimy na wakacje,mamy kredyt mieszkaniowy (na szczescie w zlotowkach). Wszystko pochlaniaja oplaty,raty,paliwo na dojazd do pracy(oczywiscie auto 12-letnie),wizyty prywatne u lekarzy (bo przeciez na nfz terminy odlegle,zdechnac mozna),jedzenie. Takze tego...zazdroszcze Wam i ciesze sie,ze chociaz Wam sie powodzi i udalo Wam sie w********ic z tego kraju. Nie wiem czy mi uda sie kiedys wyjechac,ale coraz czesciej nachodzi mnie ta mysl i nie moge sie jej pozbyc.

Gość gość
Widzę że komuś tu żal d... ściska. Skoro godzicie się tyrać za 1500zł na miesiąc i żyć od 10 do 10 to wasza sprawa. Ja za granicą zarabiam 10 razy tyle stać mnie na wszystko i niczego sobie nie odmawiam. Dwa razy do roku zjeżdżam do polszy i zostawiam około 20 tyś wspierając tym polską gospodarkę powinniście się cieszyć że przywozimy do polski pieniądze. A jeśli chodzi o głosowanie to głosowałem i głosował będę bo może w końcu się coś zmieni i będzie można wrócić żeby i w polsce żyć godnie. kamil2222