Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amanda06

pomożecie? stres matura!

Polecane posty

hej jutro matura ja się rozchorowałam. nic nie umiem polski może cudem zdam a co z resztą?piszę starą maturę nie wiem jakim cudem mnie dopuścili nie boję się że nie zdam bo od tego są poprawki ja boję się ośmieszenia to jest straszne że na ang ustny nic nie umiem :( piszcie cokolwiek byle mi to pomogło bo do jutra chyba zwału ze stresu dostanę PROSZĘ NA POWAŻNIE KTO TYLKO MOŻE NIECH ZMÓWI ZDROWAŚ MARYJO W INTENCJI ZDANIA MATURY PRZEZ ZEMNIE W TYM ROKU a tak dla was w ważnych sprawach pomaga modlitwa do św. Rity i Tadeusza Judy

Gość gość
Oj, pamiętam,że też się denerwowałam cztery lata temu ;) Powodzenia będzie dobrze ! :)

Gość gość
a chuja będzie dobrze,nie zdasz i będziesz rok kiblowała na garnuszku starych,którzy wyjebią cię z chałupy

hehe przykro mi że tak ci się ułożyło pracuję i mam mamę która nigdy mi presji co do matury nie nakładała

Gość gość
Liceum czy technikum? Ja jestem w technikum. Podejrzewam, że z matmy nie zdam, ale nie przejmuje się tym zbytnio. Najważniejsze, że próbne egzaminy zawodowe mi poszły po 90%

Gość stresa to i ja mam
Ja to sie boje ze znowu nie zdam matmy. W zeszlym roku nie pykło i braklo 1 % i za drugim razem to samo... staram się uczyc z neta ile wlezie. Zobaczymy

Gość gość
no to jak jestes taka dla mamusi dobra to może zdasz

technikum i podobno mamy mieć bardzo trudne aby ta nowa matura była z dobrej strony pokazana

Gość gość
jeśli zachowałaś czystość i nie grzeszyłaś mową myślą i uczynkiem to zdasz

Gość gość
Sam nie wiem, będzie co będzie. Jedni mówią, Technikum jako ostatni rocznik starej matury dostanie łatwe zadania inni, że trudne...

moja sorka od matmy co ma coś tam w tych komisjach to mówiła że będą w miarę zadania ale potchwitliwe

Gość gość
chodzi mi o to żebyś zdała maturę,poznała fajnego chłopaka,znalazła dobra pracę i była szczęśliwa a rodzice dumni

Gość gość
mi juz nie potrzebne,bo maturę mam za sobą i szczęścia dużo i jak się nie modlę tak się dzisiaj za ciebie pomodlę i jak zdasz to mi tutaj podziękujesz

podziękuję i ja za ciebie się pomodlę bo nie wierze że są na tym świecie ludzie gdzie mają szczęście w życiu przez cały czas a jak są to ja ich nie znam i sama go niestety mam za mało i w nauce i w miłości

Gość gość
na miłość to masz jeszcze czas,więc nie oceniaj czy masz w niej szczęście czy nie,zdaj maturę i będzie dobrze

zdam maturę polski matmę angielski ustnie i pisemnie będzie dobrze dzięki ci za dodanie otuchy nawet nie wiem czy jesteś mężczyzną czy kobietą jak ci na imię ale dziękuję bardzo

Gość gość
jestem twoim przyszłym chłopakiem,pod warunkiem,że zdasz maturę,a teraz do łóżka,a nie siedzenie na forum ! masz się wyspać i udowodnić jutro,że matka może być dumna z córki

Gość WesołaJemioła
Będę trzymała za Ciebie kciuki, a Ty w przyszłym roku trzymaj za mnie!

Gość gość
Też piszę w tym roku maturę, z tą różnicą, że nową podstawę. Tak samo się stresuję, ale podobno jak już się dostanie arkusze, to stres znika. Nie możesz pozwolić, żeby nad Tobą zapanował, bo wtedy będziesz miała przeświadczenie, że nic nie potrafisz. A do zdania matury nie potrzeba dużo. Najważniejsze - Nawet jak nie będziesz miała pojęcia jak odpowiedzieć na pytanie, czy napisać ostatnie zadanie na polski, nie zostawiaj pustego miejsca! Pisz co Ci przyjdzie do głowy, przeanalizuj podany fragment. Potrafisz to, ale nie chcesz dopuścić tego do świadomości. Musisz sobie powtarzać, że umiesz, że zdasz. Pójdzie z górki. Będzie dobrze. Powodzenia Ci życzę :)

będę jak zakwitnie kasztan pomyślę o tobie i będę trzymać kciuki i się pomodlę

nie dziękuję i wzajemnie podziwiam twoje trzeźwe myślenie ja już mam każdy czarny scenariusz

Gość gość
Też miałam przez chwilę takie czarne scenariusze, ale odganiam je od siebie. Tylko nie zapomnij się wyspać! Głowa do góry! :)

Gość gość
Zdasz dziewczyno, zdasz. Uwierz w siebie, będzie dobrze;) Ja jutro jestem w komisji...

dziękuję za te ciepłe słowa na jutro jestem gotowa i pewna siebie boję się matmy i angielskiego

Gość gość
Angielski zdasz bez problemu, ja sie nic nie uczyłam a zdałam na 70% a jestem głąb z angola, przypomnij sobie tylko formy wypowiedzi bo resztę to z kontekstu weźmiesz, dopasowywania, domyślania się. Z polaka to skup się na tych testowych na logikę bierz a wypracowanie jak nie wiesz o co chodzi to bazuj tylko na tekście, też zdasz z palcem w d..., z matmy też na tej karcie z wzorami, generalnie matura to kombinowanie. Jak z jednego nie zdasz to masz poprawkę i 3 miesiące na uczenie się. jak z matmy nie byłas debil przez całą karierę szkolną to sobie poradzisz bo 30% to nie dużo, wsytarczy chyba 15 na 25 nastrzelać choćby z tych testowych.