Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzice oczy brazowe dziecko niebieskie

Polecane posty

Gość gość

Corka ma trzy miesiace i niebieskie oczy, ja i maz mamy oczy ciemne brazowe Czy jest jeszcze mozliwe ze corcia bedzie miala oczka brazowe

Gość gość
a twoi rodzice i rodzice partnera jakie mają oczy?

Gość gość
Pewnie ci dziecko podmienili w szpitalu...

Gość gość
Prawie każde niemowle ma niebieskie oczy. Właściwy kolor uzyskują po 2 roku

Gość gość
Niebieskie lafniejsze, ja bym si3 cieszyła

Gość gość
Cale nasze rodziny maja brazowe. Tylko moj ojciec zielone ma

Gość gość
tak, spokojnie kolor najprawdopodobniej się zmieni, a jesli nie to i tak mozliwe, że się spotkały recesywne geny po praprzodkach

Gość gość
nasza urodzila sie z czarnymi. pozniej miala niebieskie(6msc) teraz ma zielone(15msc). my mamy niebieskie i zielone. kolor oczu do ktoregos roku zycia sie zmienia.

Gość gość
Oki. Dzieki

Gość gość
Ja mam brązowe, mąż tez a syn ma niebieskie po babci

Gość gość
Ja bym się zdziwiła gdyby dziecko 3-miesięczne miało oczy brązowe. W większości tutaj debile siedzą.

Gość gość
Brązowe to wogle długo się tworzą... Syn ma niebieskie po mężu jak.miał pol roku to.juz były nieniesie jak niebo.... Córka ma brązowe po mnie ale ten brąz to jej się zrobił kolo 1.5 roku a wcześniej miała takie granatowe jak u noworodka.... Ale pamiętaj ze nawet jeśli oboje macie brąz to dziecko może mieć niebieskie ( 4 klasa liceum i genetyka się kłania) geny recesywne.... Poczytaj trochę, bo ci jakieś głupoty piszą o podmienianiu.....

Gość gość
Moje dzieci miały niebieskie, szare a po drugim roku życia brązowe, i to nie po mnie czy mężu tylko po mojej mamie :-)

Gość gość
A może ma po ojcu a nie mężu?

Gość gość
Ale śmieszne ha ha ha

Gość gość
Jesli rodzice maja oczy jasne (niebieskie,zielone) to dziecko nie moze miec oczu brazowych. To genetycznie niemozliwe. Poczytajcie w necie o genach recesywnych i dominujacych. Moze Wam sie przypomni.A wiec do goscia wyzej,ktorego dziecko ma oczy brazowe po babci... no coz...moze tata jest ktos inny... W przypadku gdy rodzice maja oczy brazowe dziecko moze miec zarowno oczy jasne jak i brazowe. U mojego meza w rodzinie tak jest. Rodzice maja oczy brazowe,dwoje rodzenstwa rowniez,a on jeden urodzil sie z zielonymi i w takim wypadku mogl wlasnie odziedziczyc po dziadkach.

Gość gość
Dwoje moich dzieci urodziło sie z brazowymi bardzo ciemnymi tęczówkami a jedno z niebieskimi brazowe pozostały syn który miał niebieskie ma teraz zielone.Gadanie ,że wszyskie dzieci rodza sie z niebieskimi jest bzdura wyssaną z palca.

Gość gość
Ale tępe debilki tu piszą : jeśli rodzice mają oczy szare, zielone, niebieskie to dzieci niepełnosprawnych mogą mieć oczu brązowych po działkach na przykład, ale odwrotnie juz tak? Weźcie przestańcie brednie pisać!

Gość gość
Jezeli oboje rodziców ma brązowe oczy to jest możliwe, że Wasza corka będzie miec jasne. Ale rodzice z jasnymi oczami nie mogą mieć dziecka o ciemnej teczowce.

Gość gość
Przepraszam ale zmienia mi wyrazy : miało być nie mogą i po dziadkach

00:43 i 9:36 Moi rodzice mają oczy: niebieskie (tata) i zielone (mama) i dwójka mojego rodzeństwa ma oczy brązowe! Ja mam niebieskie. Sprawa jest o wiele bardziej skomplikowana i proste krzyżówki z liceum tu nie działają ;) http://genetics.thetech.org/ask/ask29 Kolor oczu u dziecka może się zmieniać do mniej więcej wieku przedszkolnego.

Gość gość
Oczywiście ze dns ma rację. jedna mądra tu, bo inne to już mnie o zdradę posadzily jak napisałam ze moje dzieci mają oczy brązowe a ja z mężem nie mamy brązowych!!!!