Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 latka BARDZO DŁUGO JE, juz nie mam sil

Polecane posty

Gość gość

ciągle rozmawia przy jedzeniu. My wszyscy zjem a ona siedzi jeszcze pol godziny... Ciągle rozmowawia, opowiada, itd. Jak jej móię, że ma jeść i nie rozmawiać to nie rozmawia przez 10 sekund i dalej nadaje. Mam czasami dość, bo chcemy gdzies wyjsc a ona ciągle je. Co robic?

Gość gość
zaczynac posiłek wczesniej?

Gość gość
posadzić pół godziny wcześniej

Gość gość
Moze jej za duzo jedzenia wciskasz i dlatego przeciaga?

Gość gość
hehe, nie chodzi o to, zeby zaczynac wczesniej bo to nie skróci czasu jedzenia :)

Gość gość
nie stresuj dziecka!chcesz zeby byla smutna i stlumiona?to fajnie ze chetnie rozmawia i opowiada

Gość gość
skracanie czasu jedzenia nie ma najmniejszego sensu - niech je ile jej pasuje o ile swoje zjada

Gość gość
pol godziny i to ci za dlugo??? :O ja znalam chlopca, ktory jadl sniadanie dwie godziny... nie mowiac o innych posilkach... i tu majaa dzeiwczyny racje, dlaczego ci przeszkadza, ze jest rozmowna? :I

Gość gość
Autorka napisała JESZCZE pół godziny, czyli pewnie oni zjedzą w 20 minut, a dziecko potrzebuje jeszcze pół godziny, czyli wychodzi prawie godzina na posiłek. Zakładając, że jedzą 3 dziennie (śniadanie, obiad, kolacja) wychodzą 3 godziny dziennie przesiedziane przy stole. Kto ma na to czas? Rozumiem weekendy czy święta, ale tak na co dzień to już widzę jakby wam nie przeszkadzało.

Gość gość
Mój syn ma 8 lat, już teraz je nieco szybciej, ale kiedyś też jadł powoli, jednak tylko obiad. Rano, od keidy zrozumiał że naprawdę trzeba byc w pracy, przedszkolu, szkole na czas, to wie, że albo wstaje z łózka jak go prosimy i je spokojnie żuje starannie, albo jak przeciąga wstawanie to musi jeść 1) szybko co nie jest zdrowe, 2) nie zje wszystkiego i pójdzie głodny do szkoły. no ale on ma 8 lat,. autorko nie poganiaj córki, ja wiem to bywa męczące, ale wiele dzieci je powoli główny posiłek. nakładaj jej nieco mniej i jak zje to pytaj czy jest nadal głodna.