Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość15555

Rodzice dzieci z ADHD

Polecane posty

Gość gość15555

Czy sa tutaj rodzice dzieci z ADHD? :)

Gość gość
UP ;P

Gość gość
Jestem :)

Gość gość
A dzieci z add bez h też mogą być?

Gość gość
H to domena samców Samiczki H nie miewają:O

Gość gość
Ja mam to i to :o

Gość gość
No właśnie córka add a syn adhd :o To jest masakra . nie życzę nikomu :( doszło do tego ze córkę wychowują moi rodzice bo ja juz nerwowo nie dawalam rady,razem są np gdy młoda ma wolne w szkole. Dobrze jest tylko przez pol dnia na trzeci dzień chcemy ich albo siebie zabić :o ale jakieś zrozumienie dla nich mam bo ja kiedy byłam w ich wieku to się z takimi dziećmi nie chodziło do specjalisty tylko w najlepszym wypadku mówiło ze "żywe srebro" i w zasadzie do końca z tego nie wyroslam :( Teraz wyobraźcie sobie 3 nadpobudliwe osoby w jednym domu . katastrofa :( Czuje ze nie zdalam egzaminu z rodzicielstwa i mam ciągle wyrzuty sumienia ,ale wiem ze ta decyzja by córka była pod opieka dziadków jest dla nas wszystkich dobra mimo wszystko

Gość gość
chcemy ich albo siebie zabić - miało być chce :o kurcze to brzmi okropnie :( ale to nie dosłownie ,napewno

Gość gość
przepraszam za ignorancję ale czym jest add? mam syna z adhd

Gość gość
W add nie ma nadpobudliwości ruchowej

Gość gość
ale reszta analogicznie jak w adhd ? co robią wasze dzieci z adhd? mój np potrafi pociąć cały blat w kuchni nozem,odrywa tapety,ostatnio tak mocno szarpał spłuczkę w kiblu że go urwał,oczywiście jestem z tym sama ,maż się wypiął i ślad po nim tylko na koncie bankowym:(:(:( raz w mc. Syn już 14 lat

Gość gość
Jedno co dobre to ze u moich dzieci te objawy nie są tak nasilone jak u niektórych ,córka ma tiki nerwowe i uczy się znakomicie ale jest tak roztargniona ze aż zal :( ,dzieci się z niej wysmiewaly przez to ,teraz jest lepiej bo jest w malej szkole wiejskiej i jakoś ja zaakceptowali,zreszta to bardzo fajna dziewczynka

Gość gość
Co robią ? Totalny haos :) uciekał mi z domu ,wystarczyło go zostawić na 2 min w pokoju ,wracam a okno otwarte a jego nie ma ,cale szczęście ze mieszkalismy na malej wiosce i jak ktoś go widział to się zaopiekował :) oj dozo bym mogła opowiadać ,psuje wszystko ,absolutnie wszystko ! Nieraz to mi się płakać chce,ostatnio mi powylewal wszystkie kosmetyki :( nie wiem skąd mu przychodzą tak durne pomysły

Gość gość
Mój maz twierdzi ze to nie choroba tylko brak dyscypliny :o łatwo mu mówić kiedy on cale dnie w pracy,a cały ciężar na mnie .

Gość gość15555
A czy nie chcieliby Państwo odpowiedzieć na kilka pytań? :) oczywiście całkowicie anonimowo, bez podawania jakichkolwiek personaliów, dodam że jestem studentką o profilu pedagogicznym, piszę pracę na ten temat i bardzo interesuję się tą tematyką :)bardzo mi Państwo pomogą :)

Gość gość
gość dziś [19:05 a ile lat mają twoje sreberka? Jak współpraca ze szkołą? bo u mnie masakra,uwagi za wszystko,zachowanie naganne.

Gość gość
No pewnie :)

Gość gość
no daj te pytania to odpowiem,trzeba nam świezej krwi w diagnozowaniu i udzielaniu pomocy takim dzieciom bo one nie wiedzą tak na prawdę o co chodzi i cierpią . Mój syn kilka razy mnie pytał "mamo dlaczego ja taki jestem?"

Gość gość15555
A czy nie przeszkadzałoby Paniom/Panom abym wysłała te pytania na maila? Myślę, że tak byłoby prościej :) i bardzo dziękuję za zgodę :)

Gość gość
gość dziś 13 corka,syn 6 ja mam cudowne nauczycielki :) u córki to tak jak pisalam wiejska mała szkoła,a ona jest wzorowa uczennica ,jest za to strasznym nerwusem ,wpada w ataki histerii ale klimat w szkole jest przyjazny i nic się złego w szkole nie dzieje ,syn natomiast jeszcze przedszkole i jego zachowanie pozostawia wiele do rzyczenia,ale panie maja na uwadze jego nadpobudliwośc i super sobie z nim radzą. :)

Gość gość
zuh_master@op.pl chętnie odpowiem

Gość gość15555
Dziękuję bardzo, już wysyłam pytania na maila :) gdyby ktoś więcej się również zdecydował poszerzyć moją wiedzę i podzielić się doświadczeniem to serdecznie zapraszam :)

Gość gość
Odpowiem Ci wieczorem bo teraz się muszę ulotnic :)

Gość gość
widzisz ja zaniedbałam w przedszkolu,przyznaję ,panie mi zwracały uwagę że dziecko niegrzeczne ale ja głupia myślałam eee one nie potrafią sobie radzic z dziećmi i chcą je wbić w jakiś szablonik,dopiero w 3 klasie zabrałam się za diagnozę. Proponowano mi leki ,ale dawałam tylko concentre po której syn zle się czuł i zrezygnowałam z farmakologi. Ze szkoły nic nie wynosi,trzeba z nim przerabiać w domu lekcje,juz zmniejszyłam etat do 1/2 i szczerze mówiąc zastanawiam się czy nie starać sie o zasiłek pielęgnacyjny i w pełni poswięcic się dziecku. Strasznie martwie się o jego przyszłość.

Gość gość15555
Nie ma problemu, proszę to zrobić w wolnej chwili :)

Gość gość
Czy Wasze dzieci przyjmuja leki?

Gość gość
nikt ci nie da świadczenia pielęgnacyjnego na adhd ,polska jest 100 lat za murzynami,chyba że jesteś po pedagogice i możesz go sama edukować.

Gość gość
mojej siostry córka ma adhd i siostra próbuje wszystkich mozliwych metod leczenia aby pomoc i corce i sobie. ostatnio trafiła na to miejsce http://www.biomed.org.pl/adhd.html gdzie lekarze probuja stosowac nowoczesne metody leczenia.