Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2,5 letnie dziecko po paru miesiącach znów zaczęło robić w majtki

Polecane posty

Gość gość

Jestem bezsilna. Od 3-4 msc syn pięknie wołał na nocnik. Praktycznie nie zdarzały mu się już wpadki, nawet w nocy potrafił zawołać mimo pampersa. Od jakiś 2 tygodni nagle coś się stało, nie mam pojęcia co, i zaczął znów robić notorycznie kupę w majtki, a od 2 dni wszystko, i kupę i siku, tam gdzie stoi. :( Jestem załamana. Kompletnie nie rozumiem sytuacji. Nic się ostatnio nie wydarzyło, dziecko prócz tego zachowuje się tak jak zwykle. Jedyna różnica może jest taka, że byliśmy na majówce i z racji zwiedzania więcej czasu spędzał w pampersie. Ale problem zaczął się już wcześniej. Proszę, tłumaczę, już nawet wprowadziłam karę (choć nie czuję, że to prawidłowe postępowanie). Czy ktoś miał taką sytuację?

Gość gość
Dodam jeszcze, że syn nie chodzi do przedszkola, jestem z nim w domu, nie mamy żadnych opiekunek, więc na pewno nie zaszło nic, o czym byśmy nie wiedzieli, a co mogłoby tłumaczyć takie uwstecznienie, zresztą, poza tym zachowuje się, mówi, bawi dokładnie tak jak zwykle.

Gość gość
Skoro chodził w pampersie to nie był do końca odpieluchowany, spokojnie, takie regresy się zdarzają. Jak teraz zdejmiesz mu pieluchę to już całkiem - nie ma spania w pampersie, nie ma spacerów z pieluchą itp. Nie mieszaj dziecku w głowie, spokojnie zacznij jeszcze raz.

Gość gość
Aha, jeszcze zapytam, czy synek nie ma problemów z zaparciami? Wtedy dzieci często robią kupę w majtki lub wołają pampersa. warto też sprawdzić czy nie ma jakiegoś zakażenia układu moczowego, stąd może się brać sikanie gdzie popadnie, ale najpewniej to typowy regres, który minie :)

Gość gość
nie rób dziecku wody z mózgu- albo nosi pampersa albo nie :O

Gość gość
Nie ma infekcji ani zaparć, co do wody z mózgu to nie da się odpieluchowac od razu całkiem. Dlatego pampersy miał tylko na noc i na spacery na wszelki wypadek, ale od dawna już wracał ze spacerów z całkiem suchym, wolał nawet jak miał pampers, wiec to nie to.

Gość gość
A nie przyjął czasem szczepionki?

Gość gość
tak, jasne.. 2,5 latek szczepionka... już próbujesz swoją spiskową teorię wprowadzać nie mając pojęcia o kalendarzu szczepień.. hehehe do autorki.. trochę namieszałaś dziecku w głowie! Albo jest bez pampersa, albo z.. (nocy nie liczę, bo wiadomo, że to trwa dłużej). Ale ani na spacer, ani na drzemkę, ani do auta po ok miesiącu bez pieluchy w domu nie powinnaś mu zakładać i już! Teraz trochę się cofnął w tym, umiał, gdyż już nie wiedział, co i jak.. dzieci mają czasem tak, że znów sikają itp. Trudno... musisz przecierpieć. Pampers tylko na noc!