Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na kleszcze

Polecane posty

Gość gość

Czy istnieje jakiś skuteczny środek do ochrony przed kleszczami? Codziennie wychodze z psem do lasu,staram sie chodzić tylko po drodze i nie wlazic w krzaki,ale dzisiaj ku mojemu przerażeniu odkryłam ze po ręce łazil po mnie jeden :o cale szczęście ze się jeszcze nie wbił. Boje się bo będzie ich coraz więcej :( dodatkowo plac zabaw jest przy samym lesie i dzieciaki często bawią się w trawie . czy można się przed tymi potworami jakoś uchronić?

Gość gość
Off jest skuteczny , radzę jeszcze kupić psu krople na kleszcze które działają chyba 3 miesiące albo dłużej , bo inaczej pies będzie przynosił do domu kleszcze .

Gość gość
Dzięki za przypomnienie o tych kropelkach :) co do offa mam wątpliwości ale sama nie znam nic innego :(

Też się zgadzam z tym, że borelioza to nie są żarty. Myślę, że ciąle niezawodnym sposobem jest obejrzenie dokładnie swojego ciała po spacerze w lesie. Im krótszy czas tym większe prawdopodobieństwo, że potencjalny kleszcz jeszcze się nie wbił w ciało.

Gość gość
Ja swoją działkę wypryskałem Tickout set to jest dwu-składnik. Następnego dnia nie było ani jednego kleszcza. Polecam wszystkim jak macie kleszcze w swoim obejściu. Wiadomo że nie pryskamy lasu gdzie idziemy na grzyby, wtedy zakładam kapelusz z dużym rondem. Ten Tickout set na komary i kleszcze można kupić przez internet, ja kupuje w Warszawie na Wilanowie ale Oni mają sprzedaż przez internet na http://eddd.pl/null/product/info/471/Tickout_set_2x100ml

Gość gość
Ja też polecam Kleszcz Stop poza tym że chroni przed kleszczami to też mam wrażenie że odgania komary. Jakiś czas temu byłam z mężem na festiwalu zorganizowanym na scenach nad jeziorem i akurat komarów latało sporo ale nas jakoś omijały nie musiałam się odganiać i wachlować a mogłam skupić się na muzyce.

Gość gość
Używamy Kleszcz Out od tego roku i jest super! Taką pompką można zassać kleszcza w parę czy paręnaście sekund...z igłą albo pensetą to człowiek się nieraz siłował dobre pół godziny a i tak kleszcz się rozrywał i głowka zostawała w środku w ciele.

Gość magda

Też podpowiem i polecę Kleszcz STOP. Naturalny środek, pachnie przyjemnie, nie niszczy ubrań i faktycznie chroni przed kleszczami. W każdym razie w zeszłym roku z tego korzystałam i ani jednego kleszcza nie znalazłam ani u siebie ani u dzieci.

Gość Oleńka33

Dla domowników kupuje różne spraye i kremy. A dla psa obowiązkowo taka obroża biobójcza MaxBIOCIDE od selecta HTC. Jak jej używamy to nigdy nam nic nie przyniósł psiak do domu i czuje się pewniej dzięki temu 

Gość addd

Zdecydowanie polecam Kleszcz STOP. Bardzo praktyczny spray. Ma takie działanie że odstrasza komary czy też kleszcze. W naszym wypadku spisał się bardzo dobrze, a do tego, żeby było ciekawiej całkiem przyjemnie pachnie.

Gość rrtt
Dnia 19.06.2019 o 15:50, Gość addd napisał:

Zdecydowanie polecam Kleszcz STOP. Bardzo praktyczny spray. Ma takie działanie że odstrasza komary czy też kleszcze. W naszym wypadku spisał się bardzo dobrze, a do tego, żeby było ciekawiej całkiem przyjemnie pachnie.

tez polecam

Gość aaa

Jak ktoś miał problem z wyjęciem kleszcza to ostatnio udało mi się znaleźć na to sposób specjalnie do tego stworzony przyrząd kleszcz OUT i kilka razy miałem okazję już go sprawdzić u siebie, rzeczywiście dobra opcja.