Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzixxxx

rozjaśnianie farbowanych włosów

Polecane posty

Gość zuzixxxx

Cześć dziewczyny :) jestem naturalną ciemna blondynka i od 4 lat farbuje się na ciemny brąz. Włosy bardzo mi się wzmocnily wbrew wszelkim oczekiwaniom ;) chciałam je rozjaśnić na jasny blond i zastanawiam się czy powinnam najpierw odbarwić farbę, a dopiero później nałożyć blond, czy blond zadziała na brązowe i nie będę miała większych problemów z kolorem po pierwszym razie..?

Gość gość
a chcesz to zrobić w domu czy w salonie?

Gość zuziz
W domu

Gość gość
jeżeli masz farbowane na ciemno to farba blond nie rozjaśni . Przeważnie robi się najpierw balejaż rozjaśniaczem i po jakimś czasie nakłada się farbę . Dekoloryzacja jest dobrym wyjściem ale to bardzo niszczy i musiała byś zrobić regenerację wlosów aby wzmocnić ich kondycję i wtedy na bląd zafarbować

Gość gość
blond miało być

Gość gość
no na bank nie da rady nalozyc farby blond po prostu....musisz rosjasnic włoski :) jesli chcesz sama w domu to robic :) trena.pl ma fajne produkty do tego :)

Gość gość
możesz sama zadziałać w domu, ale nie wiadomo jaki będzie efekt. Potrzebujesz kogoś kto nałoży Ci rozjaśniacz na włosy. mniej inwazyjna jest kąpiel rozjaśniająca. Mieszasz pół na pół rozjaśniacz z odżywką do włosów i dodajesz odrobinę szamponu. Nakładasz na mokre włosy i czekasz do uzyskania odpowiedniego efektu. Potem nakładasz farbę. Efekt może nie być idealny za pierwszym farbowaniem, ale potem będzie już lepiej

Gość Roksanaa0
Uwaga na te najtańsze farby niby "renomowanych firm"... ja już raz się nacięłam z takim farbowaniem i już nigdy nie będę oszczędzać na farbie..! ;) Moje włosy po były zniszczone jak cholerka... suche, łamiące się i wypadające, a i kolor był do bani :P musiałam walczyc o odzyskanie formy włosków, na szczęście kupiłam dobry suplement (bio silice max, ma niezły skład jak nie najlepszy na rynku i szybko pomaga na takie problemy..) ;)

Gość gość
a ich spam jaki "dobry"... tak świetny, że wszędzie go pełno, tu też jak widać... :o

farba nałożona bezpośrednio na brąz włosy nic nie da trzeba ściągnąć farbę u fryzjera lub rozjaśniaczem drogeryjnym w domu. Ja rozjaśniałam rozjaśniaczem drogeryjnym joanna intensiv blond jeszcze jedno rozjaśnianie mnie czeka bo na dzień dzisiejszy jestem jasno ruda. włosy są nawet w dobrej kondycji jak na rozjaśniacz.

Gość deankoon
ja z tego wyżej wspomnianego trena.pl kupowałam kiedyś rozjaśniacz do włosów kallosa-nie drogo, a dużo, to też jest jakiś sposób ;)