Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkcelyna

zmiana lozka i bol plecow

Polecane posty

Gość kkkcelyna

Witam. Niedawno z mezem kupilismy nowa sofe. Dlugo wybieralismy i wybralismy taka z pianki wysokoelastycznej bo uparlam sie zeby byla miekka. Wczesniej mielismy mega twarda kanape i czulam sie jakbym spala na desce. Myslalam ze na nowej bedzie lepiej ale od dwoch tygodni jak na niej spimy nadal bola mnie plecy. Nawet przy zwyklym wypoczynku w ciagu dnia. Jest szansa ze jakos sie do niej przyzwyczaje i czy yo normalne?

Gość gość
Nie śpi się na żadnych sofach, one nie są od tego! Do spania są porządne materace, dobierane do wagi ciała (często dla par potrzeba 2 różnych, jeśli różnice w wadze są spore). A materac musi być tak dobrany, żeby nie był ani za twardy, ani za miękki, bo w obu przypadkach źle podtrzymuje kręgosłup, który się deformuje, i stąd bóle.

To mssz duze szczescie ze mozesz wstawic lozko. Ja mam male mieszkanie i nie moge sobie na to pozwolic jsk zreszta mnostwo innych ludzi. I doskonale wiem ze najlepiej spac na materacu ale jak sie nie ma co sie lubi to niestety trzeba spac na tym co jest i tego dotyczylo moje pytanie

Gość gość
To już lepiej było kupić jakieś na sprężynach starej generacji. Te zwykle się sprawdzają najlepiej, jeśli już mowa o wersalkach, sofach itp.

Gość gość
to jak już musi być ta nieszczęsna sofa, to szukaj specjalnych nakładek na materac/materacy nawierzchniowych

Gość salsita
A może dochodzą tu inne nawyki? Za dużo czasu przy biurku, za mało ruchu? Ja sobie smarowałam terpentyną albo dip hotem, albo ciepłe okłady robiłam. Ale jak zmieniłam posłanie na twardsze i zaczęłam ćwiczyć to i bóle ustały.