Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam, pracuję w ciąży jako fotograf na weselach, rano wyjeżdżam w trasę aby przed czasem dotrzeć na sesję w domu Młodych, następnie idziemy do kościoła a później wesele (zostaję do 02:00 + godzina powrotu do domu (mniej wiecej tak daleko mam zlecenia, czasami bliżej a czasami dalej). Moje pytanie- Czy taka nocna praca nie zaszkodzi ciąży, ma to jakikolwiek wpływ? wiem, że kobiety normalnie pracują w ciąży, ale czy nocny tryb to przeszkoda jeżeli wesela mam co tydzień?

Najlepiej zapytaj swojego ginekologa, ale nie wydaje mi sie zeby dziecko przez Twoja prace moglo ucierpiec. Prawda jest taka, ze plod zazwyczaj sobie niezle radzi, to kobieta ma przechlapane. Z twojego organizmu sa pobierane roznorodne pierdoly dla dziecka, dlatego musisz o siebie dbac. Pracujesz w nocy, odpoczywaj w dzien. Do tego suplementy diety i zdrowe odzywianie. Bedzie dobrze ;)

Gość gość
na pewno nie jest to czynnik sprzyjający ciąży ale jesli dajesz rade, masz przerwy na krotki odpoczynek i pozniej odpowiednio dlugo odeśpisz to nie sądze zeby jakos strasznie to zaszkodzilo.