Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moga mnie zwolnic z pracy po macierzynskim jesli jest likwidacja zakladu

Polecane posty

Gość gość

Pracy w miejscu mojego zanieszkania. Inny oddzial 40km od domu. Nie wyrazam zgody na oddelegowanie z uwagi na male dziecko. Wiem ze mam takie prawo. I co dalej?

Gość gość
tak mogą. A co myślałaś, że zakład zlikwidują a Tobie etat zostawią i będziesz w domu siedzieć i kasę zbierać? LOL

Gość gość
Jeżeli jest likwidacja zakładu to tak.

Gość gość
Myslalam ze musza mi stworzyc sanowisko ptacy. A jak mnie zwolnia skoro nie wyrazam zgody na oddelegowanie. Nie przyslali mi pisma ze mam sie stawic tu i tu. Info otrzymalam tel jak zadzwonim zapytalam co ze mna. Przyjedzie pani tu i tu i podpisze wypowiedzenie.

Gość gość
dziewczyno jak mają ci stworzyc stanowisko pracy jak zakład idzie do likwidacji? chyba że zlikwidowali twoje stanowisko a ty nie widzisz różnicy w likwidacji stanowiska i zakładu

Gość gość
40 km to nie tragedia. Wiele osób musi dojechac dalej do pracy

Gość gość
Zlikwidowali oddzial firmy i w tym moje stanowisko. Tak 40 km to nie tragedia ale na czysto zostalo by mi 300zl i nie byloby mbie 10godz. Pytam bo cos mi sie wydaje ze troche mnie kantuja a ja nie bardzo sie orientuje

Gość gość
no ale powiedz jak maja stworzyc Ci stanowisko pracy w zakladzie ktory likwiduja?

Gość gość
nikt cie nie kantuje, jak likwidacja zakładu to mogą cie zwolnić nawet jakbyś była w ciąży. Szukaj innej roboty a nie marudź, nie ty pierwsza i nie ostatnia.

Gość gość
skoro likwidują zakład pracy czy oddział w danej miejscowości to mogą cie zwolnic, a nawet muszą.

Gość gość
Jak jest likwidacja zakladu to moga cie zwolnic nawet jak bedziesz na wychowawczym .

Gość gość
To nie likwidacja zakładu, ale likwidacja oddziału. Różnica taka, że przy całkowitej likwidacji zostajesz zwolniona. W Twoim przypadku zgodnie z kodeksem dostaniesz tzw wypowiedzenie zmieniające tzn albo godzisz się na zmianę warunków (w tym miejsca) pracy albo Twoja niezgoda jest równoznaczna ze złożeniem wypowiedzenia.