Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy dzisiaj 6 maja a ja nadal nie dostałam zwrotu podatku....

Polecane posty

Gość gość

Składałam w lutym.Dokladnie 13go.Przez Internet.Mowi sie ze jak szybko złoży się to szybciej zrobia zwrot. Męża rozliczylam w ten sam dzień,dostał dwa tygodnie po wysłaniu Pita....jak dzwonilam do US zapytać co jest grane to powiedziały siksy urzędniczki ze przeciez jeszcze maja czas....ale z Pitem wszystko ok.znajoma w tym samym urzędzie skladala miesiąc później tez juz dostala....tylko ja czekać musze co za ludzie Ktos tez tak ma?

Gość gość
ja składałam 6 marca, czekalam czekalam az wyslalam pismo do naczelnika US z podaniem o wczesniejsze rozliczenie pitu ze wzgledu na trudną sytuacje materialną i te pieniadze sa mi bardzo potrzebne (ja bezrobotna z dwojką dzieci i mąz ktory nie zarabia kokosow), zresztą w picie sami widzieli ze duzo nie ma :P 3 dni po wyslaniu poleconym zadzwonilam i powiedzieli mi ze przelew juz wyszedl :classic_cool:

Gość gość
Nie ja nie potrzebuje tych pieniędzy jakos strasznie.ale chodzi o sam fakt ze tak mówią ze jak się szybciej zlozy i przez Internet to szybciej sie dostanie.....a tutaj takie cyrki no cóż poczekam cierpliwie ale za rok na pewno nie zloze szybko.

Gość gość
Poczekaj kilka dni, bo us ma na to 90 dni.

Ja składalam w urzędzie i dostałam po dwóch tygodniach

Gość gość
Ja przez internet i prawie 2 miesiące czekałam a bratowa pocztą i 2 tygodnie

Gość gość
ja składałam w marcu = też przez internet, zwrot był na koncie po tygodniu

Gość gość
kiedyś przez net było szybciej ale teraz chyba syt się odwróciła bo z roku na rok coraz więcej ludzi rozlicza się w ten sposób.

Gość gość
ja skladalam normalnie w urzedzie i po 3 tygodniach mialam kase

Gość gość
Ile macie zwrotu?

Gość gość
ja sie wkurzylam, bo maz skladal tez jakos w polowie lutego :O potrzebna nam ta kasa, bo dziecko w drodze. koncem kwietnia cos mnie tknelo i mowie chodz jedziemy do US sie zapytac, co z tym twoim pitem. co sie okazalo, byl blednie policzony :O i nikt nawet nie raczyl poinformowac. tydzien temu zlozylismy korekte.. to sobie poczekamy znow pewnie :(((

Gość gość
1700 w tym roku

Gość gość jjnb
My mamy 1070 zł ale składaliśmy na koniec kwietnia wiec prędko nie przyjdzie ale szczególnie nam sie nie spieszy.

Gość gość
masz 100% pewności, że wpisałaś prawidłowy nr konta bankowego?

Gość gość
ja tez nie dostalam.. zlozylam w marcu i czekam... :/

Gość gość
Ja miałam ponad 4tys i złożyłam na początku kwietnia przez internet i dostałam po tygodniu.Ale to pewnie ze względu na wielodzietność.

Gość gość
Przez Internet mają czas do miesiąca a pisemnie do trzech miesięcy

Gość gość
Ja skladalam w urzedzie 3marca,do tej pory nie dostalam zwrotu,mam cos kolo 2200

Gość gość
no tu ja autorka.Wszystko ok z kontem bo rok temu normalnie na te nr byly zwroty...także w tej kwestii wszystko w porządku, dzwoniłam do US, bo mnie zadziwilo że mąż dostał po krotkim czasie a ja nie a wysyłaliśmy w ten sam dzień...To cizie z US się ociągają, kasa niepotrzebna jakoś strasznie ale jak zawsze by się przydała:) Ciekawe od czego to zależy.......

Gość gość
Oooo Wredziocha wróciła :)

Gość gość
ja składałam przez internet 10 marca, zwrotu 1100 do tej pory brak :(

Gość gość
ja składałam osobiście w urzedzie i kasa była po 2 tyg.

Gość gość007
US ma na zwrot 3 miesiace. Niezaleznie jaka droga skladalas. My rozliczylismy sie przez net okolo 10 marca i jeszcze nie dostalismy. Ma byc ok 2400 zl

Gość gość
ci czekajacy wciaz lepiej sie upewnijcie, ze macie dobrze wypelniony, bo jeszcze sie okazej ak u mnie :O

Gość gość
Wszystko super ale wszędzie dzwonią i trąbią ze składając wczesniej szybciej zwracają ble ble ble....wiadomo 2000 droga nie chodzi i zawsze przyda sie dodatkowa kasa wiec nie rozumiem czemu w tym roku takie przesunięcie.dzwonilam dzis do pani z rachunkowości w US i dowiedziałam sie ze dostane najprawdopodobniej w ostatnich dniach terminu....taka decyzja kierownika.Nie wiem czemu .... I na kij gonilam pracodawcę o szybszy pit ??? Skoro w US robią sobie ze mnie jaja?

Gość gość
jeżeli US wykrył w picie błędy, to czekają do końca terminu, aby podatnika o tym powiadomić, bo po złożeniu korekty termin biegnie od początku. Kilka lat temu takie były wytyczne ministerstwa, zrobiła sie afera i oficjalnie sie z tego wycofali. Ale pewnie tylko oficjalnie. Ja składałam pod koniec lutego i dostałam zwrot po miesiącu ok. półtora tysiąca.

Gość gość
składałam 10 marca przez neta i też dalej nie ma