Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ustny angielski 2015 matura zestawy

Polecane posty

Gość gość

Ja już po ustnej z angielskiego. Pytali mnie o: -jak się ubieram na specjalne okazje -czy lubię nosić krótkie spódniczki -kim chciałam zostać w przyszłości będąc dzieckiem. -Miałam zaproponować wycieczkę po Polsce. -Obrazek na którym była dziewczyna zbierająca owoce w szklarni. Dostałam dwa pytania: jak moim zdaniem będzie się czuła kobieta po całym dniu pracy i czy ja mogłabym pracować na gospodarstwie. -ostatnie zadanie dotyczyło wypadków powodowanych przez pijanych kierowców, pytała o karanie kierowców Pozostałe zestawy zostaly spisane od znajomych i wrzucone do pliku bisi(kropka)pl/zestawyangie Powodzenia :)

Gość gość
1. zdecydowalam sie kupic psa i mówisz o tym koleżance: obowiazki, stosunek domownikow, powod decyzji wyglad psa 2. obrazek: chlopak i dziewczyna w szkole, pisali test i on próbował sciagać, elegancko ubrani. Dziewczyna jest skupiona. W tle inni uczniowie. Jak przygotowujesz się do egzaminów? Jaki byl najłatwiejszy test w twoim życiu? 3. 2 obrazki: 2 restauracje i mialam wybrac jedna w ktorej chcialabym spedzic czas ze znajomymi jakie są minusy robienia imprezy w miejscach publicznych? jakie są rozrywki nastolatków?

Gość jolkah
MOJ ZESTAW USTNY nr 7 Zapraszasz koleżankę z Anglii na imprezę organizowaną w szkole. -z jakiej okazji -twój występ -przygotowania 2. Obrazek, jakiś sklep z butami i 2 kobiety. bałagan na pólkach z butami, buty nie do pary leżace na ziemi. Pytania: -czy myslisz ze to ekskluzywny sklep z butami -gdzie najczęściej robisz zakupy -opisać sytuację, w której kupiłaś coś w dobrej cenie 3. 2 plakaty. oferta biura podrózy. na obydwu plakatach mapka z trasą wycieczki, zdjęcia miejsc, długość trasy, cena (na jednym nizsza na drugim wyższa), długość wycieczki (na jednym 2 tyg na drugim 1 miesiąc). Wybrać jedną ofertę i uzasadnić Pytania: -czy uważasz ze ważne jest to z kim się spędza wyjazd -dlaczego lepiej jest jezdzic na wycieczki poza sezonem Pozostałe zestawy bisi(kropka)pl/zestawyangie

Gość sandra22dd
Moj zestaw 1. Wizyta u lekarza (dolegliwości, przyczyna, dieta, zalecenia lekarza) 2. Obrazek: dwie kobiety w centrum handlowym; pytania: na co one patrzą? gdzie ja wolę robić zakupy? Czy kiedykolwiek spędziłam dużo czasu na zakupach i nic nie kupiłam? 3. Organizuje pokaz teatralny. Wybrać plakat.

Gość lokokoko
Zestaw 12 1. wybierasz sie na studia zagranicą, gadasz o tym z kumplem kwestie do omówienia: -powody,dla których jedziesz -kraj,do którego chcesz sie wybrać -znajomość języków obcych -problemy, jakie mozesz miec na miejscu 2. obrazek (stłoczeni przy ogrodzeniu kibice Liverpoolu chca dostac autograf od piłkarza) -czy chciałbyś byc sławny? czemu tak/nie?? -czemu ludzie chca sie spotkac z gwiazdami i miec ich autograf -opisz sytuacje kiedy Ty lub Twój kolega spotkał kogoś znanego 3. masz wybrać danie wegetarianskie na jakas konferencje.wybierz jedno i uargumentuj czemu pozostałe dwa sa złe

Gość powszystkim
Zestawy z ustnego ang. z całej Polski bisi(kropka)pl/doantka :) Powodzenia :) Dobrze,ze ja mam już to za sobą :)

Gość marii22
Ja do matury z angielskiego przygotowywałam się korzystając z tej książki. Polecam www.taniaksiazka.pl/slownik-szkolny-angielsko-polski-polsko-angielski-p-512661.html