Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Laura2544

Wyobraźnia czy rzeczywistosc ...

Polecane posty

Mam 15 lat i obecnie boje się dosłownie wszystkiego. Dzisiaj zaczęłam słyszeć dziwne rzeczy... To tak jakby glosy, których nie potrafię zrozumieć. Kiedy ktoś do mnie coś mówi zawieszam się i po chwili mowie żeby powtórzył pytanie. Boje się spojrzeć w okno bo widzę swoje odbicie i nie tylko... Najgorsze jest to, ze boje się panicznie tego co mnie otacza, pytałam się siostry czy to tez słyszała, ona natomiast uważa mnie za wariatkę. Nie wiem co mam robić, tak nie może być. Teraz siedzę na krześle i czuje jak mi w stopy coś wieje, boję się nawet spojrzeć czy to nie coś strasznego. Najlepiej nie poszłabym spać i patrzałabym się ciągle w laptop, żeby niczego innego nie widzieć. Wiem, jestem strasznie strachliwa, ale potrzebuję pomocy i rady :( Nie wiem co już jest prawdziwe a co nie, nie odróżniam nawet koszmarów nocnych (które śnią mi się praktycznie nacodzień) od rzeczywistości.

Gość gość
Radze Ci porozmawiać z rodzicami

Gość gość
są to jakieś lęki. na ogół: z przyczyn emocjonalnych, odnoszące się do sytuacji życiowej, trochę wynikłe z relacji (poziomu empatii wśród najbliższych). stosuje się wsparcie psychologiczne (konsultacja psychologiczna, psychoanaliza itp.) i lekkie leki. choć może to być też bujna wyobraźnia.