Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakochanegosynka

obniżone napięcie mięśniowe nie trzymanie główki

Polecane posty

Gość mamakochanegosynka

Wczoraj u mojego 3 miesiecznego synka (dokładnie 3 miesiace i tydzień) neurolog zdiagnozował obnizone napiecie miesniowe. Synek trzyma ładnie glowke lezac na brzuszku, natomiast lezac na pleckach, podciagany do siadu nie trzyma głowki, głowka mu leci do tyłu. Dodam, ze urodził sie w 38 tyg przez cc i zauwazyłam, ze niektore rzeczy robi troche pozniej , np kontakt wzrokowy zczal łapac wlasnie ok 2 tyg pozniej niz to bylo napisane w ksiazkach. Dostalismy skierowanie na 10 zabiegow rehabilitacyjnych. Neurolog mowi, ze jest to do wyprowadzenia na prosta. Bardzo sie martwie, czy ktoras z Was miala podobne przejscia i moglaby mi cos na ten temat napisac. Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Gość gość
nie martw sie wszystko bedzie w porzadku:) mam córe 3 miesiace urodziła sie 36 tygodniu,tez słabo trzyma główke ale stara sie:)

Gość gość
Hmm...czytalam w necie,ze jezeli chodzi o rozwoj dziecka to tygodnie liczymy zaleznie od tego,w ktorym tygodniu dziecko sie urodzilo. Czyli jezeli dziecko urodzilas w 38.tc to wszystko bedzie robil teoretycznie 2 tygodnie pozniej. Ale to info z netu,nie wiem na ile rzetelne ;)

Gość gość
masz racje ja licze córce 4 tygodnie jeszcze do tyłu:) wiec autorka na prawde nie ma sie czym martwic,dobrze ze lekarz dał skierowanie bo warto malucha sprawdzic ale mysle ze bedzie ok,po prostu musi wiecej cwiczyc

Gość gość
Mamo, trzymam kciuki, zeby wszystko sie udalo