Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób co mieszkają w Niemczech..Chcę się doradzić

Polecane posty

Gość gość

Hej, Wiec chce wyjechac do niemiec zeby pracowac i mieszkac..sa prace bez jezyka i wgl ale wiadomo jakie.. :( wiec lepiej zebym moze w Polsce poszla na jakis kurs niemieckiego czy po prostu juz jechac do pracy bez znajomosci jezyka i myslec ze jakos to bedzie? :( nie wiem co robic... a bardzo chcialabym znac niemiecki samemu trudno sie uczyc:( i prosze o normalne komentarze..

Gość gość
moze faktycznie pierwsze idz na kurs.. w niemczech bez jezyka to kiepsko troche

Gość gość
język ! podstawa nawet do sprzątania nie chcą przyjmować bez znajomości języka , i nie pisze tu o kali jeść kali spać , musisz go znać dostatecznie dobrze

Gość gość
wiec lepiej isc pierwsze na kurs mowicie ?

Gość gość
Ty chyba oszalas. Nauralnie, ze najpierw musisz znac jezyk choc troche. Tak do dogadania sie. Potem jakos bedzie ale te podstawy musisz znac chocby nawet do sprzatania.

Gość gość
Nie ma w Niemczech pracy dla osób bez języka. No chyba, że chcesz pracować przez agencje jako opiekunka, mieszkając z babcią/dziadkiem. W przeciwnym wypadku albo będą cię skubać cwani rodacy, u których będziesz musiała tyrać za eurocenty, albo żadnej pracy nie znajdziesz. Język to absolutnie podstawa i sama się go nie nauczysz z prostego powodu. W Niemieckim jest inna składnia inna logiczność wypowiedzi. Nie masz szans, przynajmniej na początku ogarnąć tego sama, ktoś musi ci na pocvzątku pomóc. Później jest łatwiej, łapiesz kolejne słowa, ale umiesz je w wypowiedzi użyć.

Gość gość
ja jakos wyjechalam do niemiec bez jezyka wiec nie rozumiem takiego glupiego gadania wyjechalam sama

Gość gość
i co robisz w Niemczech bez języka?

Gość gość
dokładnie - o wiele łatwiej jest, jesli zna się język, lepiej pracować, robić zakupy, dogadać się z nowymi sąsiadami itp. Tez wybieram się do Niemiec za kilka miesięcy i jestem na kursie języka niemieckiego tutaj - http://www.warszawa.oei.org.pl/nauka-niemieckiego-w-warszawie/ i sporo już umiem, pod okiem profesjonalisty o wiele lepiej idzie nauka.

Gość gość
jeśli jesteś lektorką w tej szkole, to może i sporo umiesz. Ja miałam język niemiecki w szkole średniej. Po przyjeździe do NRW okazało się, że niczego nie rozumiem. Nie słyszałam, wydawało mi się, że mówili do mnie jakiś dziwny zlepek sylab. Nie umiałam sobie dać z tym rady. A można i za darmo. Kurs Deutsche Welle w internecie no i niemiecka telewizja na okrągło. Oglądasz po niemiecku filmy, które znasz i wiesz co mówią. Tylko w ten sposób możesz nauczyć się słyszeć język. A później leci.

Gość gość
Kurs niemieckiego to bardzo dobry pomysł. Za rok wybieram się do pracy do Niemiec i uczę się teraz języka w http://www.mawil.pl/ . Pani Małgorzata prowadzi bardzo praktyczny kurs, jestem zadowolona. :) Widzę już postępy.

Gość gość
w niemczeh to fajnie jest na pewno 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4