Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MashiroShina

Kiedy powinnam powtórzyć test ciążowy?

Polecane posty

Witajcie dziewczyny! Naczytałam się bardzo wiele, że od razu nie wyszedł prawdziwy wynik testu. Ja robiłam test 04.05 czyli kilka dni temu przed datą @ i wyszedł negatywny. Wczoraj powinnam dostać okres i jeszcze nie przyszedł. Od stosunku minęły równe 3 tygodnie. Z początku test zrobiłam tak "dla spokoju" dla jakieś pewności.... ale wczoraj zaczęłam się źle czuć jakaś zgaga+nudności dziś zresztą podobnie. Nie wspominając o tym że od jakiegoś czasu jestem ciągle nieustannie senna... i głowa mnie boli... Wolałabym jednak jeszcze raz zrobić test. Tylko nie wiem kiedy będzie właściwy czas. Ostatni okres miałam 09.04, 16.04 kochałam się z moim TŻ i finał we mnie... cykl mam 27 dniowy. Przypomne: poprzedni test robiłam 04.05 Kiedy zrobić następny?

Gość gość
ty wogole nie powinnas zachodzic w ciaze i rodzic jakies bekarty i za rok sie zalic ze ci maz w niczym nie pomaga i masz dosc bachora.

Gość gość
Test wychodzi pozytywny (z pierwszych sików) dwa tygodnie po stosunku. Także przykro mi.

Po prostu, to że się źle czuje, podpisałam automatycznie pod to, ponieważ od razu przyszło do głowy "Być może to właśnie to..."

W efekcie nikt nie odpowiada na moje pytanie... nie doszukujcie się w tym pytań do mnie czy innych rzeczy. Ktoś będzie tak miły i udzieli porady kiedy najlepiej powtórzyć test?

Gość gość
nie rób testów z moczu, idź na beta hcg z krwi -to jest najbardziej pewne.

Gość gość
Bo na tak durne pytanie nie ma odpowiedzi. Jak miesiączka spóźni się dwa tygodnie to idź do lekarza.

Jak nie masz nic sensownego do powiedzenia Panie/Pani GOŚĆ to się nie wypowiadaj! Niektórzy szukają porady, skoro nie zamierzasz pomóc to daruj sobie teksty niemiłe.

Ale jeśli ktoś uprawia seks z partnerem to powinien posiadać podstawową wiedzę czyż nie?

Gość gość
Ja odpowiem, nie rozumiem tych bezczelnych odpowiedzi jak ktoś się normalnie pyta. Jeśli od stosunku minęły równe 3 tygodnie to już powinien wyjść test pozytywny. Z tego co rozumiem kochałaś się z chłopakiem w 7 dniu cyklu - szanse na zajście są moim zdaniem małe, ale organizm kobiety różnie reaguje. Gdybyś była w ciąży to licząc od ostatniej miesiączki skończyłabyś dziś 4 tydzień - test już powinien być pozytywy. Jesteś po terminie @, rób test, jeśli wyjdzie neagatyw to masz 99% moim zdaniem. Nie wkręcaj sobie objawów, choć uważam, że mogą się pojawić na tym stadium a te co się wypowiadają, ze nie ma objawów są w błędzie! Zrób ten test i daj znać jak poszedł. Życzę wyniku, który będzie Cię uszczęśliwi.

Gość Justa2704
Test najlepiej wykonac najwczesniej w dniu spodziewanej miesiaczki, a jeszcze lepiej ze 2-3 dni pozniej. Ale rzeczywiscie 100% pewnosci na tym etapie da ci test z krwi beta HCG. Mozesz to zrobic w kazdej przychodni czy szpitalu, u mnie np. koszt to 18 zl. Wynik jest na ogol w ten sam dzien, jak zrobisz rano, to wynik po poludniu.

Ja bym poczekała do poniedziałku z kolejnym testem. Objawy, które opisujesz mogą równie dobrze świadczyć o zbliżającej się miesiączce. No w każdym bądź razie życzę, żeby było tak jak Ty byś tego chciała :)

Dziękuje,jednak są tu miłe osoby! :) Btw nie wkręcam sobie objawów, po prostu źle się czułam i podpisałam pod to ^^ Zrobię test może za 2-3 dni jeszcze raz z moczu, na krew się ne pcham bo słabo mi na samą myśl ;) Ale dziękuje, dam znac po teście albo jakby okres nadszedł jednak.

Gość gość
To lepiej, żebyś nie była w ciąży, skoro boisz się pobierania krwi. W ciąży trzeba się badać regularnie a sam poród to też nie wycieczka na malediwy.

Panie/Pani gość, pamiętaj, że ciąża to nie tylko krew i badania. Wszystko można znieść, ale jeśli nie mam potrzeby nie pcham się na badanie krwi. Każdy z nas ma różne fobie, moją jest To. To, że na samą myśl o krwi jest mi słabo znaczy, że lepiej będzie nie zachodzić w ciąże? Zachowujmy się tu jak dorośli. Może i w tej chwili nie planowałabym ciąży.. dziecka itd ale bardzo bym się cieszyła gdyby miało dzieciątko być. \ A jeszcze bardziej cieszył by się mój mężczyzna, to On tak bardzo pragnie teraz dziecka. Jutro zamierzam kupić test i zrobię go 10.05 :)

Gość Justa2704
I jak? Test kupiony? :) Swoja droga, ja tez nie lubie pobierania krwi, byl okres, ze robilo mi sie slabo, wpadalam w panike i nie dalam sie ukuc czy zaszczepic. Ale teraz jestem w ciazy i jestem tak zapatrzona w malenstwo, ze az z checia ide na badania, zeby tylko sprawdzic czy wszystko jest w porzadku. Takze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ;)

Gość gość
Ja tez panicznie boje sie pobierania krwi:-)Jestem w drugiej ciazy i rzeczywiscie jest ich mnostwo ale zawsze prosze polozna zeby wysylala mnie jedynie na te niezbedne.Mam jedna zaufana,znajoma pielegniarke ktora rozumie moja fobie i jest zawsze niezwykle mila i delikatna.Swietnie radzi sobie z moja panika.Jak raz jej nie bylo i pobierala mi krew jakas inna pigula to oczywiscie musiala skwitowac:Dziewczyno jak ty chcesz dziecko urodzic jak ty sie tak glupiego klucia boisz:-oNo to jej odszczeknelam ze jedno juz urodzilam i zyje i wole rodzic niz pobierac krew.Wtedy sie zamknela. a hemofobia to strach orzed pobieraniem krwi wlasnie L.Przyjelam mnostwo niezwykle bolesnych zastrzykow na chory kregoslup,przekluwalam sobie pare czesci ciala,tatuowalam sie.Wiec nie boje sie bolu ani igly.Pobieranie ktwi to co innego wiec swietnie rozumiem autorke. No i zycze jesj ciazy;-)

Justynka, dziś pójdę kupić, szczerze mówiąc nie spieszy mi się z wykonaniem testu, ponieważ chcę mieć pewność, że test mnie nie okłamał :) Myślę, że miałabym podobnie, zdrowie dzieciątka i badania przekładałabym rzecz jasna nad swoje "fobie", poza tym miałabym ogromne wsparcie a to przecież bardzo ważne! :) Gość I świetnie, że trafiłaś na taką miłą pielęgniarkę! Dużo lepiej pewnie się dzięki temu czujesz. Ja niestety nie mam zaufanej pielęgniarki, ale i z tym dałabym sobie radę! Ciąża to najpiękniejszy okres dla kobiety! :D Stłumić fobie i do przodu!

Odpowiedz przyszła bez testu. Przyszła spóźniona @. W takim razie niepokoją mnie plamienia... być może warto zajrzeć do gabinetu ginekologa... Skoro to nie ciąża to chyba coś jest na rzeczy. 2 dni przed terminem @ miałam plamienie 1-2 dniowe i w 2 dzień spóźnianej @ też pojawiło się plamienie i zawroty głowy.

Gość Justa2704
O widzisz, to masz odpowiedz :) Moze cos z progesteronem, ze takie cyrki sa? Faktycznie skonsultuj z lekarzem :)