Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na katar dla 3 tyg noworodka?

Polecane posty

Gość gość

Starsze dziecko jest przeziębione, i synek 3 tyg złapał katarek, odciągam aspiratorem, katar jest przezroczysty ale jest go dość sporo czy mogę podać jakieś krople

Gość gość
Może nie do końca na temat, ale ja moim maluchom jak mają katar to wyciągam gile patyczkami do czyszczenia uszu :) uwielbiam im tak czyścić :)

Gość gość
Jeśli karmisz piersią to Ty weź wit C1000 i jakieś wapno np Calcenato , dziecku inhalacje nebulizatorem z soli fizjologicznej 9% polecam. U nas w tym wieku się sprawdziło.

Gość gość
jak moja mała miała katarek to odciagałam bardzo czesto i przed psikałam disne mar, trzeba czesto odciagac bo dziecko nie umie buzia oddychac

Gość gość
patyczkami sie nie wyciagnie to co jest głeboko a jak bbedzie spływac to zapalenie płuc gotowe,trzeba dokładnie oczyscic nosem przed tym spryskac woda morska i odciagac

Gość gość
odciągam bardzo często, kupiłam maść majerankową i stosuję wodę morską

Gość gość
ja tylko odciagalam, wody morskiej u takiego malucha nie mozna stosowac(przynajmniej mi tak lekarka mowila,ze od 3 m mowila tez,ze ta woda nie pomoze w leczeniu kataru), a wiec my tylko odciagalismy i kladlismy dziecko na brzuszek a w nocy poduszke pod glowe.

Gość gość
Euphorbium - aerozol do nosa jest dobry, ale poczytaj w necie ulotkę od jakiego wieku można

Gość gość
witam. Wyciągnełam właśnie książeczkę synka który dostał katarku jak miał dwa tygodnie i zalecenia od p. doktor są takie : * Pedicetamol co 6 h 0.45 ml * BLF 100 po jednej saszetce dziennie * wit c 3 kropelki przez 10 dni były też jakieś kropelki do nosa ale nie mogę odczytać. Ale chyba już można podawać disnemar.

Gość gość
używam wody morskiej QUIXX jest napisane od pierwszego dnia życia tyle że nie jest ona w rozpylaczy tylko jak kropelki i noworodkowi aplikuje się na patyczek higieniczny

Gość gość
mozna tez soli fizjologicznej pare kropelek do noska nalac zeby rozżedzic wydziline o odciagnąc

Gość gosc

Jeśli chodzi o bardziej funkcjonalne wszechstronne inhalatory to podpowiem nasz Novama Familino Pro. Poza tym że pracuje z różnymi typami leków i leczy górne i dolne drogie to też ma w zestawie jeszcze komplet akcesoriów do oczyszczania nosa czy zatok. Nie zajmuje dużo miejsca po rozłożeniu, poręczny, fajnie się sprawdza jak trzeba zapakować gdzieś w drogę.