Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy paznokiec

Polecane posty

Gość gość

Hej :/ dziewczyny pomocy! Nie wiem co dzieje mi sie od 2miesiecy z paznokciem. Jestem zalamana... Prosze pomozcie co sie z nim dzieje? Jak go odbudowac. ;((( przesle zdjecie.

Gość Magdalena94
Hej :) Miałam ten sam problem.. ;) 3 miesiące temu zauważyłam pierwsze oznaki, że coś się dzieje z moimi paznokciami..dotąd były zdrowe i nic się nie działo. Poczytałam trochę w necie i dowiedziałam się, ze Dieta w takim przypadku pomaga i dobry suplement do tego (o dużej zawartości skrzypu polnego, witamin, pokrzywy) Dość szybko zdecydowałam się na pierwszy dzien dietki :) Po 2/3 tygodniach zobaczyłam sporą poprawę! paznokcie przestały się łamać i znowu dobrze wyglądają do dzisiaj.. ;) PS: brałam bio silice max, apropo suplementu :)

Gość Martini877
U mnie świetnie sprawdza się skrzyp polny i pokrzywa :) Robiłam sobie przez jakiś czas nawet napary ze skrzypu, ale ze względu na pracę nie mogłam dłużej tego robić. Na szczęście w aptekach są tabletki o dużej zawartości skrzypu, ale też pokrzywy i zestawu witamin. Wybrałam biosilicę max, kierując się dużą ilością skrzypu właśnie... ;) Ogólnie po jakiś dwóch tygodniach juz widziałam pierwsze znaczące efekty na moich paznokciach, przestawały się kruszyć i łamać. Po pełnej zalecanej kuracji problem całkowicie ustąpił :)