Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malabr

Ciąża zagrożona, czy ... ?

Polecane posty

Gość malabr

Cześć dziewczyny, Mój przypadek jak to określili lekarze to jakiś wybryk natury. Nie wiem co i jak mam teraz myśleć. Czy jest szansa czy jej nie ma :( Poszłam do lekarza i okazało się ze widać pecherzyk ciązowy i ze jest to 4 tydzien. Zrobiłam szybko betahcg i wyszlo poniżej 0.1 czyli ze w ciazy nie bylam. Odczekałam tydzien i beta wzrosła do 30000. Poleciałam do lekarza który na poczatku 6 tygodnia stwierdził brak akcji serca i ze wkrótce poronienie. Zrobiłam tez betaHCG i wyszlo 3250. Oczekiwałam na najgorsze, placz i obawa poronienia które kiedys juz przezyłam. Zaczełam plamic przez jeden dzien. Po paru dniach USG i lekarz potwierdziła ze macica jest pusta. Płacz i rozpacz. Po tygodniu dostałam krwotoku. Wylądowałam u innego lekarza który zahamował krwotok i kazał przyjsc nastepnego dnia na USG. Dzis wlasnie bylam na USG i okazuje sie ze jest zarodek i tetno i to 8 tydzien. Podobno wczesniejsza lekarka nie widziała zarodka bo schował sie pod mięśniakiem który tez "żyje" ze mną. Boje sie teraz bardzo bo takie skoki bety, pożniej ze nic nie ma, a teraz ze jest. Czy ktos tez tak miał. Lece zaraz na beta zobaczyc jak sie utrzymuje. Nie wiem w co wierzyc i jak sie nastawiac. Czy na tętno czy na betahcg. Cięzko teraz i nie wiem czy sie cieszyc juz czy płakać :(

Gość gość
Nie zazdroszcze:-( Podbijam bo sama nie umiem pomoc.

Gość gość
Daj znac jak tam

Gość gość
Kurcze wspolczuje Ci. Nastresujesz sie. Z jednej strony warto sprawdzac czy beta rosnie,ale z drugiej strony to juz 8tc,wiec mozna tylko obserwowac na usg czy serduszko bije. Musisz po prostu uzbroic sie w cierpliwosc. Co ma sie stac to i tak sie stanie i nic nie poradzisz. Pociesze Cie,ze w 8tc znaczaco spada ryzyko poronienia. Potem taki kolejny duzy spadek jest po 12tc. Trzymam kciuki!

Gość Malabr
Beta odebrana i jest 30568. Krwawienia i spadek beta było przez pękniętego mięśniaka. Przez to tez zarodek sie schował. Za tydzień kolejne usg ale teraz juz chyba będzie dobrze :)

Gość gość
Warto w takiej sytuacji na bieżąco monitorować ciążę... Regularnie się badać, mierzyć ciśnienie, unikać forsowania organizmu. Warto też popatrzeć w internecie za aparatami do monitoringu ciąży online - to coś takiego jak aparaty do testów holtera. Przez cały dzień monitorują stan zdrowia mamy i dziecka i alarmują gdy coś jest nie tak.