Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie pokoje maja wasze pierwszaki

Polecane posty

Gość gość

syn od września idzie do szkoły chcemy mu odnowic pokój ,ale syn za bardzo sam nie wie czego chce .Teraz miał z samochodami ,zygzak itp...ostatnio jak go pytałam to chce z rekinem ,a po chwili z dinozaurami ,kosmosem......remont jeszcze przed wakacjami a ja mam metlik.Prosze o jakies propozycje ,pomysły może się cos małemu spodoba

Gość gość
To przykre ze nie znasz swijego dziecka. Ze nie ma pasji zainteresowan. My tym bardziej nie znamy.

Gość gość
Plakaty Merilyna Mansona wszedzie. Lalki bez glow i same glowy popisane czerwonymi pisakami

Gość gość
Zrób mu prosty pokój bez naklejek i udziwnień. Spokojne, uniwersalne kolory, które zapewnią mu komfort psychiczny. Wyjdzie mu na zdrowie. Może nie będzie w późniejszym wieku szurnięty na punkcie jakiegoś idola, albo nie będzie się rzucał na byle bubel tylko dlatego, że ma naklejkę z jakiejś bajki.

Gość gość
23:13 -znam swoje dziecko i jego pasje ,ale chciałabym mu zrobić fajny gustowny pokój ,a raczej taki nie wyjdzie z rekinami dinozaurami ,potworm z loch ness i wieloma innymi rzeczami .Problemem jest to ze syn interesuje się wielom rzeczami i sam nie potrafi się zdecydować .

Gość gość
:

Gość gość
mnoja corka idzie tez do szkoly. a robie jej normalny pokoj. bez zadnych bajkowych postaci. jakis fajny kolorna sciany, i tyle.

Gość gość
Wiesz co, ja tez mam w planach zmianę pokoju przed szkolą. Na pewno będzie biurko, szafa i regal na zabawki ale regal z koszami żeby zabawki byly schowane. Nadal zastanawiam sie nad komoda ale ...jeszcze nie wiem. Pokoj będzie normalny, planujemy ściany w jakims spokojnym kolorze, syn chce niebieski wpadający w szarość i chyba tak zostanie, kolory dwa przewodnie, bialy I czarny. Biale ma meble, czarne kosze, chcemy jeszcze czarna mape na sciane. Do tego beds kolorowe dodatki, poduszka z autami, koc z ulubionej bajki itp... Cos co bedzie mozna wymienic z uplywem czasu tak by pokoj stal sie bardziej dorosly. Uwazam ze baza ma byc neutral a I spokojna a wyposażenie nada pokojowi charakter, będzie to co lubi. Moj ma 5 lat a mial juz fiola na punkcie aut, tomka i przyjaciol, dinozaurów... Co rok cos innego lubi wiec staramy sie nadążać. Teraz ma bardziej kolorowy pokoj, zolte ściany, biale meble, niebieskie zaslony i zielony dywan, poduchy w tych kolorach. Jest taki dziecięcy jeszcze a teraz bym chciala by baza byla jedna a dodatki informowaly o tym jak duży chlopczyk tu mieszka.

Gość gość
do poprzedniczki., mysle to samo. ja tez tylko biurko. szafa - wieksza z jednej strony wiszace a 2 czesc to polki. i rergal na zabawki. tylko tyle.

Gość gość
fajny pomysł z ta mapa i faktycznie lepiej jakies neutralne kolorki do tego i będzie super .Biurko to podstawa

Gość Marcela314
Moja córeczka ma pokój pomalowany na niebiesko. Znajduje się on na poddaszu, więc aby nie zastawić do zupełnie meblami, zamówiłam do niej szafę do zabudowy http://www.indecoszafynamiare.pl/ a do tego dokupiłam biurko i regały na książki, bo ma ich całkiem sporo. Poza tym mam nadzieję, że odpowiednio zadbałam o dobre oświetlenie, bo to w przypadku odrabiania lekcji wieczorem, jest bardzo ważne. Dodatki stanowią jej zabawki i kwiaty:)

Gość gość
A np cos takiego jak szablon malarski?zawsze można przemalować i zrobić inny jak sie znudzi.moja corka ma w czerwone serca a syn w okręty plus paski przy suficie i powiem wam ze super to wyglada

Gość gość
moim zdaniem to juz za duze dziecko na jakies rekiny, spider-many itp, normlane sciany, kolorowe, szafa, biurko, łóżko.

Gość gość
Ja tez uważam, że już nie ma sensu malować pokoju w jakieś motywy z bajek, no chyba że planujecie za jakieś 2 lata znowu remont. Moja idzie do szkoły od września, a w pokoju ma biurko, łóżko, komody oraz regał na zabawki, no i stolik na którym stoi klatka z jej chomikiem :) myślę że to w zupełności wystarczy.

Gość gość
a w jakich kolorach macie meble w pokojach swoich pociech, mi ostatnio bardzo spodobały się meble biale z zóltymi dodatkami ,ale o ile w tej chwili mój syn nie wyraza sprzeciwu to nie wiem czy za 2-3 lata może uznac ze sa bleee....

Gość gość
najlepiej w jednym kolorze białe lub zwykle sosnowe moim zdaniem pasuja do wszystkiego

Gość gość
hm no moja jest w pierwszej klasie....ma pokoj ok 24 m2 lozko mebloscianka z biurkiem szafa 2 duze komody na zabawki gry itp dodatkowo stolik na prace plastyczne drzwi z wyjsciem na balkon i chyba tyle w temacie. i nie piszcie ze bogaci zyja lepiej.... poprostu wybudowalismy sie na wsi :-) i mamy 170m2

Gość gość
Zrób mu zwykły pokój ,niech sobie wybierze kolor ścian.Bez żadnych tapet ,plakatów itp.Za rok mu się znudzi tapeta z dinozaurem i od nowa będziesz musiała kombinować.

U dziecka w pewnym okresie precyzują się po woli zainteresowania i pasje. Warto zwrócić na to uwagę i przygotować coś co sprawi mu wielką radość :) Np. plakaty, grafitti z ulubioną postacią czy np. ściany w ulubionym kolorze. Dzieci mają czasem swoje ulubione barwy i wzory. Zapytaj, na pewno coś się znajdzie! :) Dla urozmaicenia, możesz pomalować ściany na dwa kolory – nadasz pomieszczeniu charakteru i dynamiki. Jak wybierać kolory? To proste! Są dwa sposoby łączenia barw: 1. Kontrastowo: np. aksamitny burgund/muślinowy turkus, czerwień flamenco/lawendowy welwet. 2. Komplementarnie: np. satynowy wrzos/batystowy fiolet, karmelowy zamsz/ odwaga. To nie takie trudne! Pamiętaj, że jasne kolory sprawdzą się idealnie przy małych, ciemnych pomieszczeniach, a ciemne i wyraziste przy większych, z lepszym dostępem do światła dziennego. A co powiesz na coś takiego? https://www.youtube.com/watch?v=1TQfRvy7Jb0 Może się zainspirujesz :)

Gość gość
jeśli szukasz inspiracji to spróbuj poszukać tutaj: https://www.mybaze.com/pl/search/category/225/dekoracje-dla-dzieci - ja przez tę stronkę kupiłam świetne dekoracje do pokoju córeczki, ale dla chłopca na pewno też coś znajdziesz; mam córki, więc u mnie ciągle królują księżniczki, albo superbohaterki; a może właśnie jest jakiś superbohater, który imponuje Twojemu synkowi?

Gość gość
dziecko 6-7 letnie za duże na ozdabianie ścian plakatami, naklejkami - pierwsze słyszę to nie nastolatek, żeby mu nudny jednolity pokój robić zapytajcie się lepiej swoich dzieci co by chciały mieć na ścianie - nawet jak by to miało być na 2-3 lata przecież dziecko musi się dobrze czuć w swoim pokoju

Gość pierwsza11
w pokoju biurko, komoda i łózko z http://sklep.wissad.pl , sciany pastelowe i ...wyjechala z pokoju duza czesc zabawek.. niestety.

Gość gość
my postawiliśmy na piękne stylowe dodatki i elegancką pościel z http://papillon-shop.pl/ , która idealnie pasuje do białych mebli.

Gość gość
a my kupiliśmy mu do pokoju meble z firmy www.refas.pl, mają fajne regały na książki, cena też była przyzwoita.