Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kukiz czy Duda???

Polecane posty

Gość gość

Mam juz metlik w glowie, od poczatku bylam za kukizem-inteligentny, autentyczny, charyzmatyczny, oczytany, patriota chcacy rozwalic system w tym upadajacym kraju. Cenie go jako czlowieka, jako muzyka. W debacie nie zablysnal, powiedzmy sobie prawde. I od momentu debaty sie wacham. Ktos mi powiedzial-on sie wyrobi, on dopiero wchodzi w polityke.. No ok, ale grajac koncery przed ogromna publicznoscia tak sie zakrecic w studiu? Nie wiem, nie wiem. Duda-to samo co kukiz, dodam jeszcze elokwencje, prawnicze wyksztalcenie oraz znajomosc jezykow. To ze zmniejszy wiek emerytalny do mnie przemawia i to ze tak bardzo chce naprawic kraj. W debacie wyszedl pol na pol, rozwalil mnie tym 500zl ze da biednym rodzinom. No kuzwa ale z czego? Z budzetu wyjedzonego? Dzis w debacie z pochanke i olejnkk pokazal klase, zrownal te pseudodziennikarki z szambem, mnie szczena opadla, on jest naprawde madry i opanowany. Taki prezyddnt to duma Narodowa. Podpowiedzcie cos

Gość gość
NIKT. Z obecnych pożal się boże kandydatów NIKT.

Gość gość
Wiec kto? Bul gajowy mar**** i paliknot odpadaja u mnie w przedbiegach

Gość gość
Nikt. Po prostu po raz pierwszy od lat nie idę głosować. Szkoda, że w Polsce puste głosy są nieważne...

Gość gość
Tylko potem nie narzekaj jak ci zle

Gość gość
Kuiz przyjnajmniej szczery i odrobine rozsadku ma. Duda? Zmniejszyć podatki, obnizyc wiek emerytalny i znalezc po 500 zl dla biednych rodzin. Genialne pomysly. Chyba jak z wlasnej kieszeni dolozy. Takie populistyczne gadki, to tylko ciemny lud kupuje. I oczywiscie jak Duda przegra, to tylko bedzie wina nieuczciwych wyborow.... groza....

Gość gość
Mam ten sam dylemat. Jestem za Kukizem w 100 procentach tylko boję się straconego głosu i znowu wygra bul. Bardzo nie chcę Komorowskiego, mniejszym złem byłby Duda, chociaż dla mnie jest nijaki totalnie.

Gość gość
Ja zagłosuję na Kukiza, w II turze na nie-Komorowskiego.

Gość gość
Wy serio chcecie zagłosować na tego ćpuna i pijaczynę,upadłego piosenkarzynę Kukiza?Kandydat na prezydenta,który jest święcie przekonany,ze aborcja w Polsce jest legalna.N litości:O Zastanówcie się do czego chcecie doprowadzić nasz kraj.Wyobraźcie sobie jakim pośmiewiskiem byśmy byli na świecie z taką głową państwa.Równie dobrze możecie zagłosować na Ogórek.Ludzie ruszcie trochę głowami.Kukiz,Duda czy jakikolwiek inny kandydat niczego już nie zmieni na lepsze w tym kraju,może być tylko gorzej bo jeden gorsz fajtłapa od drugiego.Za Komorem też nie przepadam ale przynajmniej inwestuje w wojsko polskie,tyle chociaż dobrego.

Gość gość
tak,z pewnością Duda da po pięć stów ludziom hahahaaa.Otrząśnijcie się,już jeden chciał z Polski zrobić druga Irlandię a teraz grzeje jaja na stołku w Brukseli,a Irlandii ani widu ani słychu...

Gość gość
Serio wierzycie, że głosowanie na któregokolwiek z tych kandydujących głupków i farbowanej blond idiotki na dokładkę, cokolwiek zmieni w tym poy*****m kraju ? :D Dajcie sobie spokój, każdy myślący człowiek już dawno nie głosuje i nie bierze udziału w tej szopce jaką jest polska polityka.

Gość gość
Nigdy nie głosowałam i nie zagłosuję na pisowca. A Kukiz? Ochlejmorda, pożalsięboże.

Gość gość
Na kukiza!

Gość gość
Ja głosuje na kukiza. Najlepiej nie iść na wybory a później narzekać. Nie glosujesz - nie masz prawa się wypowiadać. Przez takich nieglosujacych kretynów którzy myślą i tak mój głos nic nie zmieni w Polsce dzieje się co się dzieje. Gronkiewicz wygrała referendum bo ludzie nie poszli na wybory a warszawiacy tak narzekali na nia.... i debile nie poszli zagłosować

Gość gość
Ja prdl,niedługo Bartek Wrona wystartuje w wyborach,albo sylwia Grzeszczak.Wy,chcący zagłosowac na Kukiza-brak wam piątej klepki?czy wy macie choć minimalne pojęcie o gospodarce naszego kraju?Chyba nie,bo w przeciwnym razie wiedzielibyście,ze obietnice Dudy,Kukiza i innych to bujdy na resorach,rzeczy niewykonalne.O ile lubilam Kukiza gdy spiewał to teraz przez tę całą szopkę stal się dla mnie żenującym człowiekiem.Wychodzi na światło dzienne jakie ma braki w myśleniu,jego inteligencja to prawie dno.Cóż,narkotyki i alkohol zrobiły swoje.

Gość gość
Absolutnie nie Duda. Przecież to kandydat PiS, a członkowie tejże partii z założenia mają nierówno pod sufitem, taka prawda. Na bank będą nas dalej skłócać z Rosją, co nam chyba niepotrzebne, a inne pomysły takie jak karanie więzieniem za in vitro to już zgroza jakaś. O innych ideach PiS już nawet nie wspomnę. Obiecywać naprawę kraju to każdy z kandydatów obiecuje, więc to puste gadanie. Co do wieku emerytalnego, niestety prawda jest taka, że wiek emerytalny musiał być podniesiony i im szybciej zostało to zrobione tym lepiej. Nie żebym się z tego cieszyła, ale tutaj akurat zgadzają się ekonomiści i inni specjaliści w tym zakresie. Naszego kraju, jak i wielu innych, nie stać na system emerytalny, który do tej pory był. Jak dla mnie szkoda, że za reformą dla zwykłych obywateli, nie poszła reforma grup uprzywilejowanych. I tak dlaczego nie ma reformy emerytur wojskowych, policji, górników i księży? Bo PO, jak i zresztą PiS boją się tych grup i nic nie zrobią, lepiej im więc uwalić zwykłego "Kowalskiego".

Gość gość
Napewno nie Duda, Komorowski do zakonu, Kukiz na Scene. Nie ma z czego wybierac...jak zawsze...a wiec prezyentem zostanie jak zawsze poprzeni (w 2giej turze;)

Gość gość
09:37 - g****o w tym zaybenym kraju jest przez takich kretynów jak ty, którzy łykają te populistyczne bzdury z braku jakiejkolwiek wiedzy i logicznego rozumowania. Przeczytałabyś raz jeden jedyny jakie uprawnienia i kompetencje ma prezydent zgodnie z konstytucją i czego trzeba żeby zapisy w konstytucji zmienić, to wiedziałabyś, że nie ma żadnego znaczenia czy na prezydenta wybierzesz komora, dude czy jakiegoś tam pijaczynę rockmana. Głupia jesteś i te tabuny bezmózgów ktrórym się wydaje, że mogą w takiej a nie innej sytuacji politycznej i ustawodawczej rzeczywistości cokolwiek zmienić poprzez wybory, które de facto nic nie znaczą. Nie znaczą głównie dlatego, że jak już np. wybierzesz jakiego pijaczynę na ten urząd, to potem on może ci pokazać środkowy paluszek, bo nie ma żadnych instrumentów żeby go potem z tego co zrobił, rozliczyć. Powciska ci kitów i będziesz kwiczała, że on i tak lepszy niż jakiś tam inny. Dorośnij, naiwniaro.

Gość gość
wpis z 10: 55 - dokładnie, 100 % racji. Robią was w ch.u.ja coraz większe cwaniaki i taka to zmiana. Myślący ludzie mają to w d***e i robią swoje. Nie ma znaczenie który tam będzie prezydentem albo nie. Na moje to mogą tam posadzić dmuchanego krokodyla.

Gość gość
na 1 miesjcu jest dla mnie KUKIZ na 2 wybieram mniejsze zło Dudę

Gość gość
No dobra, nie ma znaczenia kogo wybierzemy, bo prezydent i tak nie ma odpowiedniej władzy, by coś zrobić. Ale zagłosować trzeba. I ja pójdę głosować na Kukiza. Nie dlatego, że go popieram. Nie dlatego, że uważam, że się nadaje. Nie wierzę, aby był w stanie wiele zrobić. Ale uważam, że jeśli odpowiednio dużo osób pójdzie na niego głosować, to może w końcu coś się w tym kraju zmieni. A niech by przeszedł do 2 tury z Komorowskim i nawet przegrał. TO byłby i tak wielki sukces. Może w końcu te dwie znienawidzone przez większość Polaków partie w końcu zaczną sobie zdawać sprawę, że ludzie mają dość. Dość PO. Dość PiS. Dość wojny między tymi partiami. Dość tematów zastępczych w sytuacji kiedy w kraju jest źle. Może wtedy zrozumieją, że to obywatele i ich głosy się liczą. Może wtedy obywatele chętniej pójdą na wybory do sejmu/senatu i będą głosowali na inne partie. Bo chyba już gorzej w Polsce być nie może, chyba już się nie da bardziej spieprzyć, więc pora dać szansę innym. PO i PiS już nam pokazały jak to się rządzi. Ja za te rządy dziękuję bardzo. Jestem przeciw.

Gość gość
Palikot. Jako jedyny z kandydatów poza Bulem ma doświadczenie polityczne a przy tym jest oszołomem typu JKM czy innym pajacem, jako prezydent może się sprawdzić, przynajmniej nie będzie pośmiewiska. PO i PiS już dziękujemy.

Gość gość
Miało być *nie jest oszołomem :D

Gość gość
Na Korwina.

Gość gość
No właśnie Palikot byłby chyba najlepszym kandydatem, w debacie wypadł świetnie, światopoglądowo też mi odpowiada, ale niestety też robi z siebie czasem błazna. Jest za bardzo, na pokaz, antykatolicki.

Gość gość
Tylko KUKIZ!

Gość gość
I bierzecie na wybory swoje dlugopisy, bo niektore "X" moga"zniknać" ;-)