Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile daje sie teraz w prezencie na slub kolezanki?

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie ile wypada dac w prezencie slubnym kolezance?

Gość gość
jak jest jeszcze dziewicą to 300 zł a jak już nie panienka to 100

Gość gość
ja byłam z mężem u mojej przyjaciółki to dałam 500 zł 3 lata temu. W tamtym roku byliśmy u znajomych i daliśmy 600 zł bo na tyle mnie stać. Drudzy znajomi byli świadkami oboje u tych znajomych i dali 800 zł bo też tylko na tyle ich stać było.

Gość gość
przynajmniej tyle, żeby się zwróciło za talerzyk i jeszcze para młoda mogła coś uzbierać na start.

Gość zona1988
Ja dałam ostatnio 400. Bylam z mezem i córeczką (za nasze talerzyki wyszło 250). To bylo przyjęcie, bardzo udane i dobrze zorganizowane. Oczywiście nie ma co się zadłużać bo to idiotyzm jesli nas nie stać ale moim zdaniem wypada dać trochę ponad wartość naszego talerzyka. Nikt nie powinien byc rozczarowany.

Gość gość
Myslicie, ze 400 zl to troche malo? Ostatnio mamy troche mniej kasy. Mamy malutkie dziecko i narazie tylko moj maz pracuje, poniewaz ja musze opiekowac sie coreczka.

Gość gość
Nie, uważam że dajesz tyle na ile cię stać. 400 zł to wcale nie mało. Ja byłam 5 lat temu na weselu u kuzyna i jego dosyć zamożny brat idąc w 3 dorosłe osoby dał mu 300 zł w prezencie.

Gość gość
Tu u mnie w USA kobiety czesto decyduja sie na zycie bez dziecka i maja duzo szczesliwesze i bardziej spelnione zycie i maja kariere i hobby i wolnosc i podroze… 333 www.youtube.com/watch?v=i7qW3FUz_Eo

Gość gość
A my zdecydowalismy sie na zycie z dzieckiem. I tez jestesmy szczesliwi. Nie ma nic piekniejszego niz slodki usmiech ukochanego dziecka:) A do zycia zawodowego mam jeszcze czas wrocic w przyszlosci, jak moja coreczka pojdzie do przedszkola:)

Gość gość
400 zlotych jest ok.