Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stek z antrykotu jak go się smaży ?

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam steki z antrykotu ale nie wiem jak się do nich zabrać,czym przyprawiać jak smażyć ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mięso w temperaturze pokojowej wrzucam na rozgrzany grill lub patelnię grillową. Grilluje po 3 minuty z oby stron. Odstawiam do odpoczęcia na 5 minut. Solę i pieprzę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję :-) Ktoś przyrządza stek jeszcze inaczej ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeszcze jakieś sposoby na stek ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ten podany wyżej jest najlepszy. Warunek - mięso wyjęte z lodówki na godzinę przed smażeniem, smażone w wys temperaturze, a później chwilę musi odpocząć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sylwia4012
Najlepiej zainwestuj w grilla http://www.versanis.pl/produkty,5,Grille albo elektrycznego. Od biedy patelnia też będzie dobra. Ruszt smarujemy klarowanym masłem (albo patelnię). Stek o temperaturze pokojowej smażymy ok. 3 min z każdej strony - jest wówczas średnio wysmażony. Jeśli lubisz krwisty to po 2 min i analogicznie - dla wysmażonego 4-5 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Henry1975
Na pewno mięso musi być w temperaturze pokojowej. Przed samym smażeniem warto je wytrzeć ręcznikiem papierowym. Następnie rozgrzewasz koniecznie stalową patelnie. Szeroki wybór masz na dobregarnki.pl . Teflonowe nie nadają się do steków. Później rzucasz masło. Czas smażenia wg gustu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×