Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozwarcie na palec jak dlugo do porodu?

Polecane posty

Gość gość

Czy u was szybko.nastepowalo rozwarcie czy raczej wolno?

Gość gość
różnie bywa, z takim rozwarciem można chodzić długi czas.

Gość gość
Tylko ze ja mam 4 dni di terminu porodu :-)

Gość gość
ja miałam takie rozwarcie około 5 dni :) Urodziłam w 39 tc 5 dni przed terminem. Z tym, że miałam przez ten czas skurcze porodowe, ale nienasilające się. Regularne co 5 minut dochodzące do 210 jednostek, nic z tym nie robili, mały miał zielone wody.

Gość gość
Mialam rozwarcie na cm lub 2 i urodzilam tydzien. pozniej.

Gość gość
A jak z porodem ? Dlugo trwal

Gość gość
Na 2 tygodnie przed terminem miałam takie rozwarcie.

A mi z kolei odeszły wody, więc pojechałam do szpitala. Przy przyjęciu na oddział miałam rozwarcie na pół palca a urodziłam 4 godziny później. Tak więc czasem szybko idzie a czasem dziewczyny ze znacznie większym rozwarciem chodzą tygodniami.

Gość gość
Ja cm lub 2 mialam tydz.przed jak pisałam, liczac od skurczy co 3 minuty rodzilam 14 godzin.

Gość gość
Uuu to dlugo rodzilas

Gość gość
no długo..;) dzień przed bolał mnie krzyz..po 24.00 zaczely mi się nieregularne skurcze, nie wzielam zadnych tabletek przeciwbólowych wiec nie spalam cala noc, nad ranem dopiero około..6. rano zaczely mi się co 3 min., a wody odeszly mi już przy samych partych..chlusnely z ciśnieniem w polozna..hehe była cala mokra i zaskoczona;) to był mój pierwszy porod) zycze powodzenia.mysl pozytywnie;)

Gość gość
bo chodzi tez o długość trwania tych skurczy jak pisałam ja chodziłam 5 dni. Od momentu kiedy skurcze się nasiliły i zrobiły uciążliwe urodziłam w niecałe półtora godziny. Przy pierwszym bolesnym na maxa skurczy miałam nadal centymetr rozwarcia, a potem jak poszło to ledwo na porodówkę przez korytarz przejść zdąrzyłam bo na patologii leżałam.

Gość gość
Jak to 5 dni ze skurczami ale w domu? Czy szpitalu a jak odczuwalyscie skurcze gdzie bolalo jak sie napinalo

Gość gość
Napinał się cały brzuch przy każdym napięciu co 5 minut bolał mnie krzyż. Na patologie trafiłam bo głupia pojechałam rodzić. Nie dałam rady chodzić bo co chwilę skurcz był, a to twardnienie było uciążliwe. Z tym, że te skurcze były za słabe. Mieli mi zrobić w pn cesarkę, ale urodziłam w niedziele wieczorem o 19 i się cieszę, że sama bo byłam już tak zmęczona tymi skurczami, że masakra. Nie wiem czy to przez to ale miałam zielone wody w 39 TC.

Gość gość
Dziewwczyny a jak dziecko jest bardzo nisko i uciska na szyjke to ona sie skraca?i robi sie rozwarcie

Gość gość
Up up

Gość gość
chodziłam 3 tyg z rozwarciem na 2 palce, poród wywoływany przyczyna brak odpowiednich skurczy porodowych

Gość gość
Ja mam szyjka zgladzona na maxa i 1,5 cm rozwarcia juz 3 dzień sie mecze ze skurczami :-/ a ze się nie nasilają to siedzę w domu .

Gość gość
No ja tez tak.mam niestety

Gość gość
Gosciu z 17.18 a ty tez masz takie bole w pachwinach ,udach i klucie w kroczu

Gość gość
Hej

Gość gość
Tak mam , juz wysiadam mam nadzieje ze na dniach urodzę bo juz nerwicy dostaje :-/

Gość gość
No ja mam to samo bol.niesamowity nogi dretwieja uda pachwiny bola jakby rzneli.n zywka i do.tego.klucie w pochwie starszne to.jest -:( ja.nie wiem.jak.ja pord wytrzymam.jak.tak teraz boli .to bedzie.jakis.armagedon chyba

Gość gość
U mnie właśnie problem jest w tym ze to mój 3 poród będzie . I nie wiem co to są skurcze . Rozwieranie miałam bezbolesne ( do tego skurcze nieregularne do samego konca ) , aby parte czułam dość mocno . I boje sie ze urodzę w domu :-/ kurde żeby to chociaż te skurcze cos bolaly a tak . Mam teraz skurcze niby i nawet nie wiem czy to przepowiadajace czy właściwe .

Gość gość
Hej gosciu z bezbolesnymi skurczami a to jakie rozwarcie mialas jak zajechalas do szpitala? Nie czulas tego? Wogole dlugo rodzilas 1 dziecko?

Gość gość
A ja wstalam w nocy z bolem.brzucha na miesiaczke i przeszlo. Ehh chyba nigdy nie urodze

Gość gość
Mi wody odeszly po 4 rano a 6.05 juz coreczka byla na swiecie .

Gość gość
No.to szybko a jzkie.mialas rozwarcie w szpitalu? Mialas juz dzidzie nisko? Bo.ja.naraziemam na palec bynajmniej mialam.w piatek a. Jutro.mam.termin .

Gość gość
Up up

Gość gość
To ja gość z bezbolesnymi skurczami. Normalnie z nimi chodziłam w końcu postanowiłam przejechać sie do szpitala moze się rozkręca moze powiedzą ze się zaczyna a tu 9 cm . Więc w strachu jestem .