Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W niedziele komunia a ja nie mam sukienki

Polecane posty

Gość gość

Jestem wściekła sukienkę zamawiałam w jednym z osiedlowych butików. Dałam 50 zł zadatku i było to w lutym od 2 tygodni kobitka mówiła mi ze sukienka będzie na 100% .Cały tydzień dzień w dzień u niej byłam i twierdziła ze się szyję i w piątek ja przywiezie .Dziś o 10 zadzwoniła do mnie ze sukienka na 100 % będzie jutro .Mało tego producent wysłał ja poczta ! Siedzę i raczej bo nie mam w co się ubrać na komunie syna :/ Jutro nie ma czasu na bieganie po sklepach ... Czy mogę się jakiegoś odszkodowania domagać od tej kobiety ? Najgorsze jest to ze ciężko mi coś znaleźć w odpowiednim kolorze i kroju bo noszę rozmiar 46 przez duży biust jestem biała i mam rude włosy :( A tutaj wszystko w pastelowych kolorach ;/

Gość gość
W Monnari maja 46 i teraz wyprzedaze. Nie wiem skad jestes.

Gość gość
Chodzi ci od odszkodowanie czy sukienke?

Gość gość
Jestem z Częstochowy . Myślę jak ta babkę udusić za nie dotrzyma nie umowy . Jak wiedziała że sukienki nie będzie to powinna zadzwonić wcześniej a nie zwodzić mnie przez tak długi okres ...

Gość gość
Miało być udupić telefon sam sobie poprawia

Gość gość
Ja mam sukienkę rozm.46 z h&m. Szkoda, że tak późno napisałaś. Kupywałam na chrzest synka. Wysłałabym za połowę ceny, bo zjechałam parę kilo v:-)

Gość gość
a mozesz tu wdtawix zdjecie i cene? jestem inna osoba nie autorka:)

Gość gość
Myślę, że jeśli nie miałyście podpisanej umowy, a tylko słowna to nic z tym nie zrobisz, bo nie masz dowodu na to że obiecała ci dostarczyć ja na ten i ten dzień. Jak nie znajdziesz sukienki, może jakaś spódnica i koszula? W czymś musisz iść.

Gość gość
ta, czarna na komunię syna, powodzenia

Gość gość
A czemu nie czarna ? można ubrać jaśniejszą/kolorową marynarkę i jest dobrze.

Gość gość
To ja wysłałam ta kieckę, wiesz lepiej w czarnej, do tego jakiś akcent kolorystyczny w dodatkach, niż iść na golasa. Przynajmniej elegancko, schludnie i by miała już z głowy kieckę. Można poszukać w innych sklepach, to taka propozycja na szybko.

Gość gość
Zacznij się ubierać w PORZĄDNYCH firmach, gdzie biust jest uwzględniony i nosi się normalne 38 czy 40 a nie 5 rozmiarów więcej, "bo biust" (a w talii, na plecach i niżej wszystko powiewa). Znasz Urkye, BiuBiu i Pepperberry? Pewnie nie, a znać warto, i polecam.

Gość gość
O, proszę, przy twoim typie urody mogłaby c***asować np. ta: www.urkye.pl/pl/p/Koperta-krotka-szafirowa-Sukienka/376 albo ta: www.urkye.pl/pl/p/LTD-Retro-turkusowe-Sukienka/404 Albo ta: www.biubiu.pl/carmina-teal.html

Gość gość
Jezu dziewczyny ona już nic nie kupi w necie, potrzebuje sklepu ogólnie dostępnego, stacjonarnego, i szybko jakąś w miarę kieckę co to by jej nie wyśmiali, z ukrywaniem, dopasowywaniem idealnej, na jeden dzień przed komunia raczej się jej nie uda. Dlatego też wysłałam w miarę dostępną wszędzie, w miarę zgrabną, i nie droga, by nie wydała majątek na kieckę co to właśnie nie będzie nie wiadomo jaka piękna. Na zakupy idealnej, pięknej i nieziemskiej na dzień przed komunia nieco za późno ( nie z jej winy). Tym bardziej że pewnie jeszcze są inne sprawy do załatwienia, to nie ma co wybrzydzać, można zakupić jakiś pasek by Podkreślić talie, a kolor zależy jakie buty masz.

Gość gość
to chyba wiadomo jak sie ma choc odrobine inteligencji 333 www.youtube.com/watch?v=i7qW3FUz_Eo

Gość gość
W necie nie kupi, ale będzie wiedziała na przyszłość to raz, a dwa: może się komuś innemu przyda. I skoro ma takie problemy, jak opisuje, to w H&M czy podobnych też niczego nie kupi. Mogłaby próbować w Solarze, Bialconie, M&S, Wallisie, jak to ma być sukienka to może też Danvera, ale to po pierwsze zależy od tego, czy ma do tych sklepów dostęp, a po drugie: oni miewają tyko niektóre rzeczy sensownie uszyte i jest to dość przypadkowe, czy w aktualnych kolekcjach akurat coś jest, i to jeszcze jako elegancka sukienka - mało prawdopodobne.

Gość gość
Ważą się losy polski a ty myślisz o Kielce, masakra

Gość gość
c and a! koniecznie tam idz jesli masz dostep. Maja niedrogie i piekne sukienki,takze w wiekszych rozmiarach do 52.

Gość gość
23:05 wiem cos o tym z ta rozmiarowka, ostatnio mierzyłam fajna koszule z hm rozmiar 38..ogolnie byla luzna ale w cyckach ciasna i mi je splaszczala .przymierzylam 40..i jeszcze luzniejsza oprocz cyckow.. nie wiele bylo roznicy w biuscie miedzy 38 a 40. A nie mam znowu az takiego wielkiego biustu. .

Gość gość
Ale ona nie potrzebuje "większego rozmiaru" tylko normalnego z miejscem na biust!!! :o

Gość gość
gość dziś no i właśnie o to chodzi... a w każdym z rozmiarów konfekcyjnych powinny być choć dwa różne rozmiary "biustowe"; ale to daje co najmniej 2 razy więcej wykrojów, 2 razy więcej szycia, no taaakie wydatki... że to się przekłada na dwa razy więcej potencjalnych klientek to już nikt nie widzi...

Gość gość
Biegałam wczoraj po sklepach znalazłam jedną piękną sukienkę idealną ale kosztowała 490 zł niestety ale w tym momencie tyle na nią przeznaczyć nie mogę :( Mam gorset który miałam pod sukienkę ślubną dzisiaj się w niego spakuje i kupie coś co będzie na mnie dobre :( a na przyszłość nic nie zamówię

Skoro tyle razy baba Cię zwodziła to zamiast dalej jej wierzyć trzeba było szukać sukienki gdzie indziej,a od niej domagać się zwrotu zaliczki. Trochę sama jesteś sobie winna.