Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 5 tyg. nie daje żyć, co robić, pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość
Mam ten sam model :D teraz ma juz prawie 11 miesięcy,******iwe wrzeszczące od porodówki, teraz już chodzi samo (bo przeciez to nie usiedzi na miejscu ani chwili). Ja się przerzuciłam na sztuczne mleko, bo juz moje dziecko nie chciało ssac a ja byłam tym wykonczona, musiałam ja karmic piersią wyłacznie na stojaco i przy tym intensywnie bujac, takie miała zachcianki. Pomógł tez smoczek, mimo ze zawsze go demonizowałam i pierwsze dziecko go nie znało.

Gość gość
Też miałam takie dziecko, wylądowaliśmy w szpitalu na zachłystowe zapalenie płuc ale uparcie dalej karmiłam piersią, wyregulowało się po 3 miesiącu i nie dość że miałam anioła a nie dziecko, to w ogóle nie chorował. Jeśli ładnie przybiera zaryzykowałabym smoczek, może zwracać z przejedzenia ale ogólnie rzecz biorąc noworodka i niemowlę karmi się na żądanie. Nie wprowadzaj butli nie ma powodu, chyba że chcesz popsuć to co działa.

Gość gość
Dziękuję drogie Mamy za odpowiedzi. Pociesza mnie to, że nie jestem sama i że sporo dzieci tak ma, szkoda tylko, że tak cierpią. Do dziewczyny co duzo napisała :) Co do odbijania przy cycu też próbujemy, najczęściej przed zmianą cyca, ale tak jak pisałam najczęściej zanim zdążę zmienić jej cyc to już uleje. Sprawniej to idzie jak jest w domu mąż, wtedy on ją przytrzymuje pionowo zanim przełożę ją do drugiego cyca. Jeżdżenie wózkiem po mieszkaniu, u mnie nie ma za bardzo miejsca... a na ulicy każda nierówność doprowadza moje dziecko do płaczu lub wybudza jeśli spała. Używam poduszki klin, czasem karmię w nocy na lezaco, ale wtedy ciumka cyca dla samego ssania a mleka nie połyka tylko wylewa sie ono bokiem. Dziękuję też osobie która poleciła lekarza, ale ten dr z tego co czytam nie zajmuje się niemowlętami tylko starszymi dziecmi, ale muszę z nim się skontaktować.

Gość gość
Dziękuję drogie Mamy za odpowiedzi. Pociesza mnie to, że nie jestem sama i że sporo dzieci tak ma, szkoda tylko, że tak cierpią. Do dziewczyny co duzo napisała :) Co do odbijania przy cycu też próbujemy, najczęściej przed zmianą cyca, ale tak jak pisałam najczęściej zanim zdążę zmienić jej cyc to już uleje. Sprawniej to idzie jak jest w domu mąż, wtedy on ją przytrzymuje pionowo zanim przełożę ją do drugiego cyca. Jeżdżenie wózkiem po mieszkaniu, u mnie nie ma za bardzo miejsca... a na ulicy każda nierówność doprowadza moje dziecko do płaczu lub wybudza jeśli spała. Używam poduszki klin, czasem karmię w nocy na lezaco, ale wtedy ciumka cyca dla samego ssania a mleka nie połyka tylko wylewa sie ono bokiem. Dziękuję też osobie która poleciła lekarza, ale ten dr z tego co czytam nie zajmuje się niemowlętami tylko starszymi dziecmi, ale muszę z nim się skontaktować.

Gość gość
Tez tak mialam przy pierwszym dziecku, moja mama wziela nas na weekend do siebie i rozwiazala problem ;) synek za mało spal, a ja nie potrafilam go uspac tzn zabawialam go zamiast usypiać bo wydawalo mi sie ze nie jest zmeczony. 3 dni karmienia, max 30 min aktywności i snu i tak w kolko, nie chcial spac to usypiala go w wózku na dworze, na rękach w huśtawce ale konsekwentnie i zawsze jej zasnal. Po czasie zasypianie trwalo coraz krócej i wiesz co? W końcu sie ogarnelam, obiad zrobilam a moje dziecko spali prawie 20h/dobe i tak powinno byc. Z drugim juz nie popelnialam tego bledu. Spróbuj bo piszesz ze mało spi. O brzuszku i kolkach nic nie powiem bo moje dzieci nie mialy, nie znam sie.

Gość gość
Ja rowniez polecam ukladanie dziecka brzuszek do brzuszka, moja to uwielbiala, zero kolek.

Gość gość
Przestan karmic na rzadanie tykko co 3-4 godziny. Pomiedzy karmieniami podak smoczek. Pô karmieniu nos pionowo NP chuscie. Idz do lekarza i zadaj badan na reflux.