Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tinka 123

Jak zlikwidować trądzik oraz blizny potrądzikowe ?

Polecane posty

Nie chciałabym używać lasera.Wolę metody naturalne jak np. maseczka, żel lub peeling.

Gość gość
Ja smaruję Pigmanorem, ale dopiero zacząłem więc nie wiem czy mi zejdą przebarwienia, czy trochę blizny

Gość Naduśka11
Ja na trądzik od siebie mogę polecić krem Qcera. Dostępny jest w aptece, bez recepty. Polecił mi ten krem mój dermatolog. Zauważyłam, że matuje twarz, wygładza ją i dodatkowo radzi sobie nawet z bliznami.

Gość gość
Ja polecam na trądzik tabletki IQFACE. O skórę należy dbać od zewnątrz jak i wewnątrz.Tabletki mają naturalny skład więc są bezpieczne dla zdrowia.Wiadomo na każdego działa co innego mi akurat pomogły te tabletki więc te mogę polecić.

Gość gość
Tylko kwasy usuną.. kup jakis krem z nimi

Gość Ala4892
blizny bardzo trudno wyeliminować, też miałam z nimi bardzo duży problem. Przeczytałam na jakimś forum o preparacie Nonacne, był to już jeden z kilku jakie wcześniej stosowałam, ale jedyny który pomógł. Zamawiałam stąd http://nplink.net/JFLpUELB w gratisie otrzymałam próbki kosmetyków :)

Gość gość
Juz w innym watku pisalam o kwasie glikolowym, ja kupowalam z Neostrata i polecam bardzo, kupilam 20 %, ale jest slaby, dlatego wykonuje go czesciej. Mam policzki pelne blizn i przebarwien po tradziku, teraz jest duzo lepiej. Peelingi robilam tylko na nieopalona twarz, raz zrobilam na opalona po solarium- masakra, goilo sie wolno i sie babralo. Zeby zeszlo szybciej, zeby utworzyla sie skorupa, ktora odpadnie, to musi byc wyzsze stezenie 50, 70%. Ja w domu sie balam ryzykowac, ale znam osoby, ktore i takie stezenia w domu wykonuja. Jestem zadowolona, odpukac. Ta firma ma pozadne kosmetyki, kiedys mialam ich zel rozjasniajacy skore, swietny byl i jakies serum peptydowe, tez dobre bylo, napinalo skore,byla nawilzona.

Gość gość
Od pielęgnacji mojej tłustej i trądzikowej skóry używam co drugi dzień maseczki zrobionej z zielonej glinki z dodatkiem olejku lawendowego i olejku z drzewa herbacianego, efekt jest cudowny, skóra wygląda pięknie....maska ma również właściwośc****elingujące, usuwa martwy naskórek, koszt zrobienia maseczki w domu naprawdę niewielki a efekt murowany...można zamówić w internecie http://www.ziolavita.pl/index.php?do_search=true&search_query=glinka

Gość bbeataaa
peeling czasami nie jest najlepszym sposobem na pozbycie się blizn, bo ścieramy czasami zbyt mocno naskórek i wtedy robią nam się podrażnienia itp. ja zaczęłam stosowac żel Alaclarin, bo jest łagodny, fajnie oddziałuje na skórę i szybko leczy przebarwienia.

Gość Anka_89
Ja używam glinki Rapan beauty. Żółta z błotem Rapan beauty. Nie uczula. W 100% naturalne. Pomaga. Najpierw trzeba zaleczyć wszystko, potem martwić się o blizny. Ale stopniowe złuszczanie pomaga. Mi żółta glinka Rapan beauty pomogła. Błoto pomaga się goić. Więc w zależności co miałam na twarzy to używałam albo błoto, albo żółtą glinkę lub to i to połączone bo mają silniejsze działanie wtedy.

Gość gość
Ja miałam sporo przebrawień w związku z trądzikiem. Aktualnie używam kremu qcera. Faktycznie prebarwienia zaczęły znikać po jakimś miesiącu stosowania. Zobaczę jakie będą dalsze efekty

Gość gość
autorka piszę wyraźnie o bliznach, a wy durne ci/py rozpisujecie się jak dbać o cerę hehehe masakra jakie baby są tępe :D potraficie w ogóle czytać ze zrozumieniem ? :)