Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ustawa kopacz 1000 zl za urodzenie dziecka od kiedy?

Polecane posty

Gość gość
na zleceniu można otrzymać macierzyński jeśli opłacane były dobrowolne składki. Jak masz możliwość to się jednak zatrudnij i dopiero zachodź w ciążę bo w racie co to i L4 masz płatne i potem roczny macierzyński

Gość gość
Z tego co czytałam te 1000zł będzie wliczane normalnie jako dochód i decydując się na te pieniądze istnieje możliwość przekroczenia jakiegoś tam dochodu na osobę w rodzinie co będzie skutkowało np odebraniem studentowi stypendium a rodzinom w których jest dużo dzieci różnego rodzaju zasiłków w kolejnym roku wiec jakaś sprawiedliwość może i w tym jest. Po prostu niektórzy muszą przeliczyć co im się bardziej opłaca

Gość gość
Znowu pełno biedaków na robi bachory powinni to przeznaczyć na więcej przedszkoli i darmowe książki no to jest potrzebne a nie płacenie patologii za rozród

Gość gość
Dokładnie

Ja gdybym mogła oddać dziecko do żłobka albo zarabiać tyle żebym mogła opłacić nianie to nie chciałbym tych pieniędzy.

Gość gość
Sluchajcie, do otrzymania tego zasiłku trzeba być osobą bezrobotną zarejestrowaną w urzędzie pracy? Czy jak ktos ma ubezpieczenie przy mężu, który pracuje na etacie ma prawo do takiego świadczenia?

Gość gość
O patole się już dopytują, aż im ślinka kapie.

Gość gość
Takie zasilki powinni dostawac tylko i wylacznie ludzie pracujacy. Mopsiara podwiazac jajowody,a alkoholikow wykastrowac. Koniec naciagania zwyklego Kowalskiego,bo wam sie d**y nie chce ruszyc. A dzieci robicie juz sportowo. Byle zarcie wam przynosilo. Jak cyganie.

Gość gość
zasiłek bedzie przysługiwać bezrobotnym, studentom, rolnikom i pracującym na umowach śmieciowych.

Gość gośćHani
Ej to troche nieuczciwe - albo wszyscy albo nikt! A nie, że Ci którzy pracują na umowe o pracę nie dostają nic. Zwłaszcza Ci na najniższą krajową, którzy pewnie mają mniejszy dochód niż połowa ludzi zatrudnionych na śmieciówkach. Dlaczego mam być dyskryminowana za to, że mam umowe o pracę i dobre dochody?

Gość gość
ale ponoć jesli zasiłek macierzyński wynikający z umowy o pracę będzie niższy niż ten 1000 zł to ponoć różnicę będą wypłacać

Gość gość
No tak roznice maja wypłacac ale jak np pracuje w firmie powiedzmy 5lat za najniższa krajowa i dostane 1000zł macierzynskiego a taka co siedzi sobie w domu bo jej sie nie chce isc do pracy tez dostanie 1000zł, i gdzie tu sprawiedliwość? Przez kilka lat panstwo na mnie zarabia a dostane tyle samo co taka bezrobotna :/ Żałosne by to było.

Gość gość
Jednak prawda jest ze polak jak swinia woli sam nie dostac aby drugiemu nie dac jak czytam te niektore wpisy to plakac sie chce i co z tego ze ludzie ci gorsi czy bezrobotni dostali by ten tysiac trzeba pomyslec o tym ze niektorzy naprawde maja biede to pomoglo by wielu dziecia miec lepsze dziecinstwo ja nie mowie bo tam gdzie alkochol to w tym przypadku nie powinni dostac tych pieniedzy ale normalny czlowiek tylko tyle ze biedny nie jest inny od nas bo dzieci sa niczemu winne a dzieki nim wy tacy pracujacy bedziecie miec emerytury bo jak sie teraz zanosi to na starosc zostaniecie starym palcem w starej dupie na zapomodze z mopsu wiedz warto sie zastanowic zanim pisze sie glupoty.

Gość gość matka polka
Ja bym chciała żeby weszła ta ustawa po 500 zl.na dziecko.Mam małe dzieci,żadnej pomocy ze strony mamy i teściowej-więc nie mogę wrócić do pracy,jestem bez dochodu.Mąż pracuje.Dlatego przydałyby mi się pieniądze na dzieci.

Gość gość
A może jeśli Was nie stać na dzieci to się nie rozmnażajcie? Z jakiego powodu ja mam dopłacać na Twoje dzieci?

Gość gość
Jednak prawda jest ze polak jak swinia woli sam nie dostac aby drugiemu nie dac jak czytam te niektore wpisy to plakac sie chce i co z tego ze ludzie ci gorsi czy bezrobotni dostali by ten tysiac trzeba pomyslec o tym ze niektorzy naprawde maja biede to pomoglo by wielu dziecia miec lepsze dziecinstwo ja nie mowie bo tam gdzie alkochol to w tym przypadku nie powinni dostac tych pieniedzy ale normalny czlowiek tylko tyle ze biedny nie jest inny od nas bo dzieci sa niczemu winne a dzieki nim wy tacy pracujacy bedziecie miec emerytury bo jak sie teraz zanosi to na starosc zostaniecie starym palcem w starej dupie na zapomodze z mopsu wiedz warto sie zastanowic zanim pisze sie glupoty. X Po pierwsze dzieciom i alkohol, Po drugie na swoją emeryturę sama odkładam, Po trzecie czemu nie tym gdzie jest problem alkoholowy, pozwól, że zacytuję „dzieci nie są niczemu winne”, Po czwarte skądś te pieniądze trzeba wziąć czytaj wezmą je z mojego portfela, Po piąte dlaczego mi nikt nic nie daje. Mam zabrane becikowe, nie dajstaję grosza zwrotu z podatku z tytuły wychowywania dziecka, nie mogę skorzytsać z MDM czy tam RNS. Mnie się nikt nie pyta czy mi pomóc tylko wciąż dowalanie nowych podatków, oplat, ucinanie zniżek. Więc nie dziw się, że ktoś się wkurwia na rozdawcitwo rządzących, którzy za moje pieniądze fundują sobie kiełbasę wyborczą.

Gość gośćania
do gośc matka polka; ależ oczywiście że ta ustawa nie wejdzie... po pierwsze sam prezydent nie może zadecydowac o tym, kandydat na prezydenta może w tym przypadku poruszyć wiele kwestii, podsunąć własne pomysły na ustawy, ale nie on jest decyzyjny żeby nie było-nie jestem zwolennikiem komora, na prawde chciałabym żeby taka pomoc była zagwarantowana dla rodziców-ale jak posiedzicie troche w przepisach to same sie przekonacie...

Gość gość matka polka
Myślę,że gdyby ta ustawa weszła to matki które zarabiają najniższą krajową specjalnie by rezygnowały z pracy żeby siedzieć z dziećmi w domu i brały na nie kasę.Ale z drugiej strony to może i dobrze,bo zwolniłyby miejsca pracy dla młodych..

Gość gość
nawet jak to wejdzie to malo kto to dostanie wystarczy ze ojciec dziecka ma umowę o prace i juz kobieta nic nie dostanie .

Gość gość
Dostanie,jeśli dochód na osobe w rodzinie nie przekroczy 539 zl.Te 500 zl.byłoby przyznawane na takich samych warunkach jak zasiłki rodzinne.

Gość gość
Jak to w końcu jest z tymi przedszkolami. jedna pisze, że musi dawać do prywatnego, bo w państwowym to tylko patologia ma miejsca, a druga, że przedszkola stoją puste? Sama mam dziecko szkolne, ale co roku widzę na kafe tematy poświęcone obawom czy dziecko sie dostanie do przedszkola, czy nie.

Gość gość
Wszyscy macie w glowach nasrane.Polska to kraj w ktorym na nienarodzone dziecko dostaje sie z opieki 260zl,za miesiac rodze nie mam nic do mojego maluszka,jestem sama narzeczony zostawil mnie bez slowa dowiadujac sie o ciazy,z pracy zostalam zwolniona po 8 latach pracy(umowa zlecenie)a wy macie problem z 1000zl to co byscie zrobili jakbyscie mieszkali we Francji tam dziecko to najcenniejszy skarb na swiecie i jest to doceniane finansowo i nikt do tego nie ma pretesji ale jak kombatant ktory nigdy nie byl kombatantem ale se zalatwil przez znajomosci dostaje kase i ordery to jest ok ale zeby dac grosz na dzidzie ktora wypracuje wam emerytury to nie bo to patologia hm czytam i uwazam ze polacy to poprostu debile

Gość gość
a nie wiecie do którego dnia miesiąca będzie wypłacone 1000 zł ??

Gość gość
A zlozylas wniosek o 1000 zl? jesli tak to chyba otrzymalas decyzje a tam wszystko napisane poczytaj

Gość gość
Przeczytalas swoja decyzje?