Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto założyć firmę z wyrobami hand made? Mamy co sądzicie

Polecane posty

Gość gość

Moje zarobki to byłoby ok 1000 zł (jeśli miałabym zamówienia). RObilabym opaski, spinki i gumki. Na ZUSy i inne "pierdoły" wydawałabym pewnie z 700 zł. Pracowałabym w domu, wyłącznie wieczorami jak dzieci zasną , po o 4 h dziennie, bo na razie są małe i z nimi nie dam rady. Obecnie jestem na wychowawczym i nie mam zadych zarobkow. Zastanawiam się, czy jest sens dla tych 300 zł zawalac wszystkie wieczory i siedziec po nocach. Co Wy byscie zrobily?

Gość gość
zus i inne p*****ly po dwóch latach to ponad tysiąc więc zastanów się...poza tym konkurencja duża na niewielką skalę nie opłaca się ale spróbować zawsze można w sumie ;)

Gość gość
up

Gość gość
o wlasnie, tylko po dwóch latach dzieci będą starsze i myślę o jakimś rozszerzeniu tej działalności. Nie wiem jak by to wyszło. Boję się, że poniosę tylko koszty i nic więcej, tym vbardziej, że będąc teraz na wychowawczym nie mam żadnych zarobków

Gość gość
Teraz wyrosly te hand made'y jak grzyby po deszczu. Kazdy cos robi. Na fb cala tablica za/j****a wyrobami znajomych. Duza konkurencja. Musialabys miec naprawde oryginalny towar.

Gość gość
koniecznie musisz otworzyć tę firmę - w Polsce nie ma opasek, spinek i gumek więc kolejki będą do ciebie stały po te wielce unikatowe gadżety!

Gość gość
dlaczego jeseś taka złośliwa? Wiem, żejest popyt na tego typu rzeczy, mimo wszystko się boję. Którąs z Was mafirmę z hand made?

Gość gość
?

Gość gość
Spróbuj narpierw bez firmy zobaczysz czy wogole będzie zainteresowanie na twoja wyroby i czy wogole jesteś w stanie na tym zarobić i faktycznie pełno tego teraz

Gość gość
Właśnie nie musisz odrazu firmy zakładać,skąd masz pewność,ze wogole będzie popyt

Gość gość
A masz w ogóle obadany rynek czy tak na głęboką wodę chcesz skoczyć?

Gość gość
rynek zbadałam, wiem, że zamówień byłoby tyle, że 1000 zł miałabym na miesiąć

Gość gość
Naprawdę? Jakoś nie chce mi się wierzyć w ten 1000 zł (bez urazy). Aż tyle miałabyś klientów? Co MIESIĄC czy jednorazowo?

Gość gość
Co miesiąć. Jedna opaska byłaby w cenie 20-25 zł.

Gość gość
Czyli musiałabyś mieć ok. 40-50 NOWYCH klientów miesięcznie, tak? Naprawdę myślisz, że to realne?

Gość gość
nie musi mieć nowych klientów, tylko lojalnych i stałych.

Gość gość
taaaaaaaa bo każda kobieta musi kupić co miesiąc opaskę chyba wam się z podpaską pomyliło

Gość gość
To teraz rozumiesz jak ciężko ma początkujący przedsiębiorca. ZUS powinien być nieobowiązkowy.

Gość gość
Ale jak to sprawdzilas?sprzedajesz już te opaski i masz 1000 miesięcznie? Bo jakoś niechce mi się w to wierzyć

Gość gość
No chyba ze to ty sprzedajesz opaski babi sprawdźcie grupę na fb mała modnisia opaski,tam pewnie zarabia dużo jest bardzo popularna

Gość gość
Załóż działalność na męże jeśli pracuje, miałabyś do zapłaty tylko składkę zdrowotną, niecałe 300 zł..

Gość gość
Beznadziejny pomysł, pomyśl nad czymś innym.

Gość gość
Kurcze ale ludzie kioski prowadzą, sklepy z najtańszą biżuterią sztuczną i innymi badziewiami totalnymi a jakoś stoją te stoiska po marketach różnych i nie padają i jeszcze opłacają z tego pewnie czynsz. Jak to jest ? Najwyraźniej wszystko zależy od dostępu do klienta

Gość gość
To co najtańsze, to chińskie. Wiem bo niedawno firma gdzie moja koleżanka pracowała, zrezygnowała z działalności. Robili jakieś bransoletki, kolczyki, szczerze oceniając, ani tanio, ani ładnie, no i z chińskim towarem nie mieli szans. I całe szczęście. Nie widzę powodu żeby opaska na włosy nie mogła kosztować 3-7 zł a nie od razu dziesiątki. Na dodatek jakoś Chińczycy potrafią nadążać za trendami, modną kolorystyką, stylem a polskie produkty zawsze są jakieś takie odpustowe lub na czasie ale sprzed 10 lat.

Gość gość
Tez często zamawiam na aliexpress super stonka

Gość gość
Trochę się nieopłaca z ta firma niewiem czy ty będziesz mieć taki utarg miesięczny

Gość gość
Spróbuj jak się nie uda to zawsze możesz zamknąć