Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy spodziewajace sie drugiego dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Kto chcialby pogadac?

Gość gość
?

Gość gość
Szukam jakichs fajnych mam, zeby pogadac.

Gość gość
Ja jestem mamą dwójki dzieci :)

Gość gość
Ja dopiero jednego i w ciazy z drugim.

Gość gość
A duza u was jest roznica wieku?

Gość gość
Ja też w ciąży z drugim u nas będzie 6lat różnicy

Gość gość
U mnie 2 lata i zapowiada sie ...interesujaco.

Gość gość
Masz juz wszystko gotowe dla drugiego, czy jeszcze nie?

Gość gość
?

Gość gość
To te co dzieci maja sa latawice a te co sie sypia z byle kim i nie maja sa cacy?

Gość aga190193
Mam synka ma 14 miesięcy :-) i jestem w drugiej ciąży. Chcieliśmy małą różnicę wieku :-)

Gość lololijka
Synek 5 lat i jestem w ciąży z drugim. W końcu możemy sobie pozwolić na rodzeństwo dla niego. Ciąża długo oczekiwana ☺6 tydzień a więc początek.

Gość gość
A ja mam synka 2,5 latka i jestem w 20 tc z córeczką :)

Gość gość
Ja mam córcie 2 i pół roku i synka 2 miesiące. Jest super różnica wieku <3

Gość gość
widzę że mała róznica wieku między dziećmi jest na topie :) super, też uważam ze im mniejsza tym lepsza.

Gość gość
Córak uczy się odpowiedzialności, wie że jej brat jest mały i nie można przy nim skakać, że jak płacze to coś jest nie tak. Często sama intuicyjnie daje mu wtedy smoka, nakrywa i krzyczy 'mamo daj duże mleko' :) Chce nawet przewijać/przebierać. Jest najlepszą siostrą świata <3

Gość gość
Strasznie nie lubię jak ktoś bezmyślnie pisze o małej różnicy wieku. Jeśli u was jest Ok to super ale nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka i nie oceniajcie. Nie każdy może mieć dziecko za dzieckiem z powodów finansowych,zdrowotnych, nie każde dziecko jest grzeczne i spokojne. Gdybyście miały dwójkę dzieci z małą różnicą wieku gdzie oba by chorowaly, miały kolki, ataki złości to każda wolałaby trochę większa różnice.

Gość gość
Ja nigdzie nie napisałam, ze mała różnica jest najlepsza i każdy tak powinien. Moja córka po prostu uwielbia swojego brata, ale przed porodem bałam się zazdrości. Nie wystąpiła, ale gdyby wystąpiła pewnie plułabym sobie w brodę za decyzję.

Gość anku333
Moim zdanie mała różnica wieku 2 lub 3 lata na poczatku moze byc troche trudna bo dzieci zazdrosne itp ale za to w pozniejszych latach takie dzieci lepiej się dogadają. Moja sąsiadka ma siostrę 8 lat starsza nie maja i nie mialy nigdy ze soba dobra bo kontaktu choć ta młodsza juz po 30 ce. U nas w rodzinie jest 3 i 1 brat dziewczyny urodzone co 2 lata i jest ok najmłodszy brat o 6 młodszy od ostatniej i też ciezko się nim dogadać choć ma już 25 lat. Dzieci moich sióstr rodziły sie co 2 lata u mnie bedzie 3 roznicy przez to ze straciłam jedna ciążę w 20tc . Jak wszystko pójdzie ok u mnie a jestem obecnie w 30 tc to w trójkę będziemy miec po dwoje dzieci one maja same dziewczyny a ja chyba 2 chlopakow. Myślę ze różnica do 3 lat jest najlepsza. Pozdrawiam

Gość anku333
Uważam też ze lepiej się trochę pomeczyc przez kilka lat przy pieluchach butelkach miksowania zup itp a potem mieć spokój. łatwiej też o ubranka wozek fotelik itp. bo po kilku latach się pooddaje pozyczy komus i na nowo wszystko trzeba kompletowac jak długa przerwa jest. Ale to jest tylko moje zdanie.każdy sobie urodzi Kiedy będzie chciał. Myślę ze prawie każde dziecko ma ataki złości często chorują szszegolnie w okresie przedszkolnym a kolki trwają przez kilka miesięcy Max . więc decydując się na dzieci trzeba zdać sobie sprawę ze to duża odpowiedzialność i ze będzie trzeba wiele poświęcić bez względu na to czy różnica jest rok czy 8 lat a jeśli chodzi o finanse to wiadomo ze dziecko kosztuje im starsze tym więcej chyba.

Gość gość
Ja mam 18 mies cirke jestem w 5 mies drugiej ciazy chyba bedzie chlopak. Zdecydowalismy sie tak szybko na drugie bobdruhibrsz bym sie nie wepchala w pieluchy jakby mala juz wyrosla;)

Gość gość
jestem w 7 miesiącu ciąży i mamą prawie dziewięciolatki, dziecko wyczekane zwłaszcza przez córkę :)

Gość gość
anku333 dziś Moim zdanie mała różnica wieku 2 lub 3 lata na poczatku moze byc troche trudna bo dzieci zazdrosne itp x 5-6 latek też jest zazdrosny. U mnie 2 lata. Zazdrości nie było.

Gość gość
A ja mam 2,5 letniego synka i jestem w 22 tc z córeczka. Oboje zaplanowani :) Ja zawsze chciałam mieć dzieci z mala różnica wieku, gdyż sama mam 8 lat młodsza siostrę i zawsze zalowalam, ze różnica jest tak duża. Mam oczywiście sporo obaw, jak sobie poradzę z dwójką, a szczególnie boje się chorób, bo synek od września pójdzie do przedszkola, a ponoć dzieci na początku bardzo dużo chorują. I boję się jak sobie poradzę z niemowlęciem i chorym trzylatkiem, czy nie będą się zarazac itd.