Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wracam w sierpniu do Polski po 6 latach w UK.

Polecane posty

Gość gość
Jestes glupia bo nawet nie rozrozniasz wychowywania dziecka ktore jest wartosciowe od plodzenia dziecka przez patologie.. inna sprawa ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem ogolnie jestes jakis niskich lotow ja wiem co mialas na mysli piszac o mnie ze zrobie ze swojego ciala smietnik zachodzac w ciaze a ty jestes zabardzo ograniczona zeby pojac ze tym sstwuerdzeniem obrazasz swoja babcie matke i siebue nazywajac sie smieciem ktory kiedys dorastal w brzuchu swojej matki smieszne to nawet co?:) hehe to zabawne ze taki bezmozg z ciebie naprawde wesole :)

Gość gość
Ludzie przecież to jest ta szmata, co twierdzi, ze Rzeczpospolita upadła przez pijaństwo szlachty. Jak tam kurefko, umyłeś juz ładnie kible po nocnej kupie twoich brytyjskich panów? Brawo dla autorki. Powodzenia w PL.

Gość gość
Don wasyl ty akueat zrbisz najlepiej jak zamkniezz mordke :D gdzie twoj zwcieski ukip z dwoma mandatami ;) abo tak tosik temat z dzisiaj cameron zrobi z nami porzadek ;) frajerze zyjacy marzeniani o pl cale zycue tu spedzisz i to raduje moje serce bardzo :)

Gość gość
Szacuneczek autorce. Tez mam nadzieje, ze w nastepnym roku w koncu wroce do Polski na stale.

Gość gość
szacunek za co? że wraca? a jak nie znajdzie w Polsce pracy, przeje oszczędności i będzie chciała wrócić do UK to już szacunku nie będzie, co?

Gość gość
mam 35 lat/wlasnie trwaj nasze proby:)poczecia za kilka dni wynik:)zwiedzilam pol swiata i wlasnie che osiasc i to wlasnw pl:)ze swiadczeniami z uk:)mam prawo po 9latach sory

Gość gość
Co belkoczesz? :D ze swiadczeniami z UK? Ciekwe jakimi CB? No to naprawde duzo kasy :D

Gość gość
o patrzcie nie spi!!!!!!!1nas z wuefista nawet niw ie ze istnieje /Safety_Health imacierzynski idz spac lumpie

Gość gość
on czuwa dzien i nic uwaga!-nie wolno zachodzic w ciaze. on zna i ma wtyki wszedzie i wam moze zaszkodzic.

Gość gość
gość dziś szacunek za co? że wraca? a jak nie znajdzie w Polsce pracy, przeje oszczędności i będzie chciała wrócić do UK to już szacunku nie będzie, co? Przecież wyraźnie napisała, za ma juz w PL wszystko nagrane. Nie wszyscy wracaja z powrotem do UK. Powiem wiecej. Większość Polakow sobie w PL radzi. Moja siostra, szwagier, kolega, przyjaciółka, nawet koleżanka mojej mamy, nie wróciły do UK po powrocie. Nie wiem skad u ciebie taka zazdrość. Zrozum, ze sa ludzie, ktorzy wola biedniejsza Polskę od ciągłej emigracji i słuchania, jak byle jaki brytyjski parch mówi, Polacy wynocha. Powodzenia w kraju autorko. To bardzo mądra decyzja. Nie słuchaj tych lekkoduchów i gadzeciarzy, 3 tysiace, to w PL bardzo dobra wypłata. Dodac do tego twoje zarobki, to będziecie żyli na poziomie, o którym większość emigrantów moze tylko pomarzyć. Pozdrówki.

Gość gość
00:22 Ty naprawdę nie potrafisz pojąć prostego zdania "robiąc ze swojego ciała śmietnik na płód" śmietnikiem jest twoje ciało a płód to płód. Miotasz się już, teraz rozumiesz? Smiesz twierdzić, że jestem tepa? a sama nie potrafisz pojąć czytanego tekstu również posiadasz ubogie słownictwo, kobietko bez rozumu.

Gość gość
Ta 3 tys to baaardzo dobra wypłata. Koń by się uśmiał. Ja ma 3tys to wiem jaki to mniut. Tysiać na opłaty, tysiąc na życie i zostaje tysiac do skarpety. Na samochod mocno uzywany trzeba bedzie odkladac przez 25 miesiecy nie mowiac o nowym 60 miesiecy. Jak sie zepsuje to tragedia narodowa skad wziac 3 tys na naprawe. Jak sie pojawi dziecko to areszt domowy bo juz na nic nie bedzie stać. Bardzo dobra wypłata zaczyna sie od 5tys zł netto miesiecznie.

Gość paniMpani
skoro mąż będzie miał 3 tyś ona zarobi niech 1.5 tyś więcej jej nie dadzą mają mieszkanie i jedno dziecko wystarczy na życie bez ekscesów chyba że jeszcze oszczędności z Anglii druga sprawa, jak się ma sprawa z fiskusem jak się wraca do PL bo słyszałam że trzeba złożyć PIT z ostatnich pięciu lat pracy za granicą no i pewnie zdzierusy coś zabiorą kaski na poczet podatku orientujecie się może? można by osobny temat założyć pe

Gość gość
Sam jestem w anglii poraz drugi kiedys wrocilem ze wzgledu na dziewczyne po rozpadzie zwiazku wrocilem do anglii lubie ten kraj to moglby byc kazdy inny kraj europy a jest wlasnue ten za to ze lubie zycie w anglii podoba mi sie podejscie osob ktore wracaja do pl z uk po 5 i wiecej latach i maja dobre zdanie o wyspie podorabialy sie czegos cos zawdzieczaja temu krajowi bo nikt nue wyjechal z pl dlatego ze mu sie podobalo! Nawet don wasyl woli sprzedawac swoje najlepsze lata zycia i godnosc zebrajac tu na chalupe w pl i marzac o powrocie siedzac tu juz prawie 10 lat i takich ludzi wlasnie nie rozumiem jak mozna siedziecw kraju ktorego sie nienawidzi... dla mnie ktos taki nue reprezentuje zadnej wartosci jego zycie jest do wynajecia mozna je obrocic o 180stopni kuszac kilkoma funtami... znam takie osoby od strony kuzyna 8-10lat tutaj angielskiego ni wzab... 8 lat tutaj i ani jednego znajomego anglika !!! Ci ludzie miwia o sobie ze wiedza o anglii wszystko a ich wiedza tak naprawde to sztuka przetrwania w kraju ktorym gardza a ktory ich karmi nie umieja zyc kkompletnie... jesli ktos powiedzialby bylem tu 5 lat ale naleze do osob cichych przynajmnie na trzezwo hehe nie umiem sie integrowac z tubylcami wracam bo moje zycie tutaj nie ma sensju to czysta stagnacja to ok mizna to zrozumiec alewiekszosc palantow marzacych o powrocie do kraju lubi sie stawiac w swietle idealnych osob nie mam na mtsli autorki bo mam wrazenue ze bedziesz dobrze mowic o anglii po prostu ciagnie cie do swoich stron to jest wlasnie przyklad osoby z ktorej zadowolony jestem ja i sami angole przyjechala wniosla sporo teraz wraca bogatsza o doswiadczenua i nie tylko bo czuje ze chce sie starzec w pl powidzenia oby sie wam udalo bo ludzie zawsze sa pozytywnie nastawieni wyjezdzajac stad a ta iskra w nich gasnue kiefy sprzedaja domy w pl i wracaja do anglii wiedzac ze pl bedabjuz tylko na wakacje

Gość gość
Ale sie rozpisała ta sciera śmierdząca kapusta.

Gość gość
W jukeju jesteście dziadami i wmawiacie sobie, że tak nie jest. Jukeju to syf, rasizm i patologia. Rzygać się chce na to wszysko, a najbardziej na emigracyjnych śmieci z PL.

Gość gość
ciągle tylko czytam "ma nagraną pracę", "mąż będzie zarabiał 3 tys", mam obiecane, mam nagrane, będę miała, będę miał ech, wy naiwni...

Gość gość
Zazdrośc przez tych nieudaczników przemawia. Jeszcze piszą, że 3 tysiace, to w PL to małe zarobki, a w Jukeju nie wiele wiece zarabiają. Banda popapranych posrańców. Powodzenia w PL kobieto. Nie czytaj tych emigracyjnych śmieci. Oni przegrywaja swoje życie i zdechna w jukeju ze stertą zdjęc z tanich wycieczek do Egiptu. Pozdr.

Gość gość
Dziękuje za miłe komentarze. W sprawach prawnych, chodziło mi o to, ze mając np zawieszony zasiłek dla bezrobotnych, chcąc go odzyskać w Polsce po powrocie, potrzebujemy wypełnionego zaświadczenia E305 z job centre. W PL sobie poradzę, bo mam tam znajomych ktorzy żyją za takie pieniadze jakie my będziemy mieli. Jeżdzę do nich i widzę, ze żyją chyba nawet na wyższym poziomie niz ja w UK. Nie wrac w ciemno. Na koniec napisze tylko, ze nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to przyjemne uczucie składać wypowiedzenie w pracy, mówiąc Wracam do Polski. Cos pięknego. Powodzenia wszytkim wracającym i chcącym zostać na emigracji.

Gość winaniwa
Autorko szacun. Widzę, ze nie boisz się przyznać do tego że jesteś Polką, nie zatraciłaś siebie tak trzymaj. Poradzicie sobie na pewno, 3 tys to dobra pensja (chociaż zależy w jakim mieście ja mieszkam w biednym województwie i tutaj 3 tys to jak wygrana na loterii) Śmieszą mnie wypowiedzi tych co myją kible na emigracji a uważają się za panów życia i mówią "ja mieszkam w jukej jetem lepszy" a znam takich zachwyconych emigracją. Sama wyjeżdżać nie chcę i w życiu nie chciałabym mieszkać za granicą i śmiać mi się chce jak inni się patrzą na mnie z wytrzeszczonymi gałami bo ja nie zachwycam się emigracją.

Gość gość
Wiesz, czasami warto wyjechac, by to wszystko zobaczyć. To ogromne życiowe doświadczenie. Z perspektywy emigracji dostrzegam w Polsce rzeczy o których tutaj nie miałam pojęcia. Widzę jak ludzie raptem zmieniają swoje priorytety. Nawet na moim przykładzie moge, to potwierdzić. W Polsce miałam ambicje zostać nauczycielem dyplomowanym, a pózniej nawet dyrektorem placówki w której pracuje. W UK na początku zaakceptowałam prace sprzątaczki w hotelu, by na końcu zostać recepcjonistka w szpitalu.

Gość gość
Nie każdy chce mieszkać w tak nudnym i ograniczonym kraju jakim jest Polska, jeśli tobie to odpowiada w porządku.

Gość gość
Wiesz, ale nie kazdy chce takze mieszkać w tak nudnym i ograniczonym kraju jak UK. Powodzenia na emigracji.

Gość gość
Przecież wyraźnie napisała, za ma juz w PL wszystko nagrane. Nie wszyscy wracaja z powrotem do UK. Powiem wiecej. Większość Polakow sobie w PL radzi. Moja siostra, szwagier, kolega, przyjaciółka, nawet koleżanka mojej mamy, nie wróciły do UK po powrocie. Nie wiem skad u ciebie taka zazdrość. Zrozum, ze sa ludzie, ktorzy wola biedniejsza Polskę od ciągłej emigracji i słuchania, jak byle jaki brytyjski parch mówi, Polacy wynocha. Powodzenia w kraju autorko. To bardzo mądra decyzja. Nie słuchaj tych lekkoduchów i gadzeciarzy, 3 tysiace, to w PL bardzo dobra wypłata. Dodac do tego twoje zarobki, to będziecie żyli na poziomie, o którym większość emigrantów moze tylko pomarzyć. Pozdrówki. 3 tysiace to gowno w Polsce :D Ja tam wole bogatsze UK. Z byle parchami sie nie zadaje i nie wysluchuje glupot. Jak widze, ze fryzjerka / taksowkarz / inny ktos z warstwy plebsu nie lubi Polakow, bo zabieramy kazda prace :D to mowie, ze jestem z Wloszech lub Hiszpanii. Nawet glupole nie rozniaja imigrantow to ja mam sie przejmowac ich zdaniem i nielubieniem?

Zgodzę się z kolegą wyżej ludzie wracają do Polski świetnie sobie radzą znajdują pracę pracują zakładają rodziny, jeżeli, im się nie spodoba zawsze może wrócić do UK. Polska naród taki, który kocha narzekać stąd te opinie, że wyganiają czy zazdroszczą.

Gość gość
Dokładnie. My Pplacy osiągnęliśmy ogromny sukces. Zawsze rozmawiając z Brytolami gdy dyskusja zahacza o II woje, to ja sie pytam, ilu was zginęło w II wojnie. Odpowiadają, ze około 400 tysiecy, a ja mowię im, że nas zginęło 6 milionów. Mowię imm, ze została zniszczona nasza stolica, nie było nas ponad 120 lat na mapie Europy, a my dalej śpiewamy Polska biało-czerwoni. Czasami jakis brytyjski smiec mówi mi, ze Rosja i tak nas zniszczy, to ja mu odpowiadam, ze skoro przez 1000 lat nas nie zniszczyli, to teraz tez nie dadzą nam rady. Kurfa ja chyba naprawde jestem dumna Polka. Wiecie co? Jest mi z tym z***biscie.

Gość gość
Pancka dziś Zgodzę się z kolegą wyżej ludzie wracają do Polski świetnie sobie radzą znajdują pracę pracują zakładają rodziny, jeżeli, im się nie spodoba zawsze może wrócić do UK. xxx sama sobie przeczysz idiotko! skoro tak świetnie sobie "radzą" to co miałoby im się nie spodobać i po co mieliby wracac, co?

Gość gość
Dostawales jedynki z czytania ze zrozumieniem?

Gość gość
a ty co dostawales z czytania ze zrozumieniem ? bo skoro oni wracajac do Polski tak swietnie sobie radza zakladaja rodziny i sa szczesliwi to z jakiego powodu wyjezdzali z Polski? chyba wlasnie dlatego ze wcale tak swietnie im sie nie ukladalo hmm? czy to ma sens? no raczej przynajmniej dla kogos kto mysli

Gość gość
Ej emigracyjny smieciu. Pomysl teraz-moze jestes do tego zdolna-ze brytole dostają możliwość zarobienia 5 razy wiecej niz w Jukeju. Wiesz ile ich wyjedzie? Nie milion, a połowa kraju. Cała brytyjska patologia opuscilaby wspaniałe jukej. Jestes emigracyjnym, bezwartościowym śmieciem, ktory zazdrości takim osobom jak autorka tego tematu. Zdechniesz w UKa jako margines społeczny i nikt za tobą nie bedzie płakał. Pochowają cie gdzieś na obrzeżach, jakiegoś brytyjskiego cmentarza, a na twoj grob małolaty bedą sikali, pijąc przy tym wstrętnego fostersa.