Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ibuprofen

Polecane posty

Gość gość

Czy Ibuprofen jest bezpieczny dla dziecka?

Gość gość
W jakim wieku dziecko?

Gość gość
Kazdy lek moze spowodowac powazne skutki uboczne . slyszalam teorie jednego dr bybpodawac paracetamol w razie potrzeby nie nurofen ale podaje bo dziala tez przeciwzapalnie.

Gość gość
Też się nad tym zastanawiałam...do momentu gdy przeczytałam fajny artykuł na temat badań klinicznych.Wnioski, że jednorazowa dawka ibuprofenu i paracetamolu w skuteczności jest identyczna z tą różnicą,że ibuprofen skuteczniej obniża gorączkę u dziecka.Chociaż, z dużą rozwagą podchodzę do podawania dziecku leku to sytuacji tego wymagającej podaję syropek np.Milifen skuteczny był już w 3 miesiącu i ma badania kliniczne!!

Gość gość
Cały ten temat to reklama Milifenu drogie panie!

Gość gość
może milifen się słabiej zaczął sprzedawać, stąd ten wysyp reklam? :D Jakie niby badania kliniczne ma milifen hę? No bardzo jestem ciekawa...

Gość gość
.Wnioski, że jednorazowa dawka ibuprofenu i paracetamolu w skuteczności jest identyczna xxx Zastanowiło mnie to zdanie, bo czytałam, że paracetamol jest na ból o słabej intensywności. Poza tym nawet nie musiałabym tego czytać, bo widzę po sobie, że paracetamol nie pomaga mi na ból głowy a ibuprom tak