Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży a teść szaleje ze ślubem

Polecane posty

Gość gość

Z racji swojego wieku i miłości oboje z N chcieliśmy mieć najpierw dziecko potem ślub. Od samego początku będąc w ciąży teść wywiera ogromną presję na N. Bardzo chcieliśmy mieć dziecko , to jest dla nas piorytet a potem ślub cywilny w lecie przyszłego roku. Dla teścia ślub w lecie to zły pomysł, ślub cywilny to nie ślub, jest zagorzałym katolikiem i tradycjonalistą więc nawet w 9 miesiącu mamy brać ślub byle kościelny. Nienawidzi związków partnerskich , konkubinat przez usta mu nie przechodzi . Wymyśla chore teorie że będąc panna nie należy mi się urlop macierzyński , że w szpitalu co ludzie powiedzą itd. Dzięki teściowi obrzydził nam uroki ciąży, planów na ślub itd.

z racji swojego wieku? Czyli jestescie w "słusznym" jak więc teść moze Wam coś zatruć? moja teściowa też nas namawiała, ale na namowach sie skończyło, nic nam nie zatruła. Chyba trochę przesadzasz....

Gość gość
nie słuchajcie go i róbcie swoje.Nikt was nie może do niczego zmusić !!! ja brałam ślub cywilny choc moi rodzice chcieli koscielny , jestesmy już 7 miesiecy po slubie i nikt nawet nie wspomni o koscielnym.Musi sie każdy przyzwyczaić do danej sytuacji a wy na siłe nic nie róbcie.

Gość gość
jesteśmy po trzydziestce . Od dawna chcieliśmy być rodzicami , mieć dziecko. Pracujemy, jesteśmy niezależni tylko teść ma jazdy. Do wszystkiego się wtrąca, zabronił mi kupować wyprawki dla dziecka , wg przesądów dopiero wszystko się kupuje jak noworodek jest w domu. :p Robimy remont łazienki to ostatnio zrobił dym o kolor kafelek i umywalki "bo jemu się nie podoba." Nie dociera do nich że ktoś może zaplanować dziecko i być szczęśliwym bez ślubu kościelnego.

Gość gość
A do ciebie dociera ,ze skoro jestescie po 30 ,wolni i niezalezni ,to tesc moze sobie gadac .A wy i tak zrobicie swoje ? Ogarnijcie sie ludzie !

Gość gość
tez mams woje lata i najpierw dziecko a potem ślub i to cywilny tak zaplanowalismy mamy gdzieś co mówią inni jestesmy szczęsliwi a ślub weźmiemy sobie jak dojdę do siebie po porodzie nawet jak to bedzie trwało rok nic nas nie goni miłość najwazniejsza a nie podpis na papierku mamy synka i jestesmy dumni, jesteśmy rodziną choc nie mamy slubu

Gość gość
Skoro nie macie ślubu, to żaden z niego teść.

Gość gość
Bo widac,ze tesc to facet z jajami:)pojawia sie dziecko to mezczyzna powinien wziac odpowiedzialnosc za swoja kobiete I dziecko,a nie od d**y strony jak to teraz jest modnie:/

Gość gość
to możesz albo się pokłócić albo kiwać głową a swoje robić

Gość gość
Od d**y strony robią dzieci ci co nie mają pracy, mieszkania, klepią biedę itd. Głupie myślenie że odpowiedzialni są ci co mają ślub. A co z rozwodami po ślubie? To jest ok i mądre? Mamy zaplanowany ślub ale nie teraz, nie już i nie kościelny.

Gość gość
Niestereotypowo:) zazwyczaj teściowe mają takie jazdy a teście siedzą przed tv i starają się nie słuchać tego jazgotu:)

Gość gość
Rozumiem ze mieszkacie z nim i dlatego Tak przezywasz:/

Gość gość
Pewnie badzcie sobie nowoczesne, a potem placz I lament.poza tym to nie Twoj tesc tylko obcy czlowiek dla Ciebie,wiec skad te nerwy?

Gość gość
Czy przyszłemu teściowi powiedzieliście o swoich planach i postanowieniach?Jeżeli tak,to nie wiem,po co tutaj piszeszo tym.Jesteś już bardzo dorosła,masz swoje życie,plany i powodzenia życzę!

Gość gość
Widzę że tylko ja nie lubię jak Obcy człowiek przychodzi do mojego mieszkania i wtrąca się. Zawsze miałam dobre o nim zdanie i go lubiłam. Szkoda że zmienił się nie do poznania. "ja się do młodych nigdy nie wtrącam" , a co innego robi. Dobrze mamy z matką N. Trzyma się od nas z daleka :-P twierdzi że zabrałam jej synusia.

Gość gość
Po stylu wypowiedzi odnoszę wrażenie, że blizej ci do 15 a nie 30. Skoro teść wam dokucza to po co go zapraszacie? Wystarczy powiedzieć raz a dobrze, że nie życzysz sobie takich uwag i tyle. Zero asertywności.

Gość gość
Tak sie zachowuja Te niby dojrzale po 30;)zabawa w dom

Gość gość
gość dziś Po stylu wypowiedzi odnoszę wrażenie, że blizej ci do 15 a nie 30. Skoro teść wam dokucza to po co go zapraszacie? Wystarczy powiedzieć raz a dobrze, że nie życzysz sobie takich uwag i tyle. Zero asertywności. XX Dokładnie. Niby niezależni, a nie potraficie teściowi powiedzieć "nie"? To są teścia jazdy, a nie Wasz problem? Po co w ogóle z nim przebywacie, po co go słuchasz? Dalej będzie robił problemy to ograniczasz kontakt i tyle w temacie.

Gość gość
Życzę szczęścia ,ale jakby ci się coś stało przy porodzie były takie przypadki,że kobieta zapadła w śpiączkę po cesarce i jej partner był nikim w świetle prawa dla niej ani dla dziecka ślubu nie wymyślono bez powodu my zawsze żyjemy tak ,że heja wszysko będzie super ,ale czasami nie jest ,dzieci też nie zawsze rodzą sie zdrowe i tatulek znika bo to jakby nie jego on planował zdrowe.Ślub jest też zabezpieczeniem dla kobiety nie bądźmy takie trendy czasem starsi ludzie mają dużo racji ,ale młodzi zawsze wiedzą lepiej.

Gość gość
niedoszly tesc nie bierze ich powaznie,bo to gowniarstwo jest co wyprawiaja,zyja sobie na kocia lape,nagle dziecka im sie zachciewa jakby to byla zabawka,a slub tam moze kiedys...

Gość gość
autorko,sami jesteście sobie winni,pozwoliliście na to by teść się wtrącał! wchodzi do was do domu i jak cham się zachowuje,twój N się go boi? czy jest dupą wołową? ja bym na twojego N miejscu wyprosiła go z domu,albo zrozumie albo nie będzie kontaktów,napisałas ze jesteście niezalezni finansowo,więc czego się boicie? sory ale nierozumiem jak tak mozna sobie pozwalac wchodzić na głowe!!!!!!!!!!!!!