Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak robicie salatke gyros?

Polecane posty

Gość gość

W necie opor przeroznych przepisow, roznia sie skladnikami, wiec juz sama nie wiem, ktory wybrac. Moge zrobic na bogato i polaczyc rozne prepisy? Na przyklad: -piers z kurczaka w przyprawie gyros, -pomidor, -ogorki, -papryka, -jajka, -kukurydza, -kapusta pekinska, -cebula... Czy to juz przesadzone bedzie? Wole tez wersje wymiszana niz warstwowa. -sos keczupowo-majonezowy

Gość gość jjnb
Ja bym tylko zrezygnowała z pomidora ;)

Gość gość
kurczaka obtoczam w przyprawie prymat bo kamis jest za ostra, ogorki daje konserwowe, bez pomidora, reszta tak samo

Gość gość
aa i jajek nie daje

Gość gość
Bardzo ważne żeby do sosu kechupowo-majonezowego dodać przyprawę gyros, wtedy ten smak jest intensywniejszy, taki bardziej "gyrosowaty". Też bym dała bez pomidora - pomidor się ropacia tym bardziej jak wymieszana a nie warstwowa

U mnie jest tak : - pierś z kurczaka w przyprawie gyros - cebula - sos - papryka - ogórek kiszony - kukurydza - sos -kapusta pekińska Układam warstwami , a moja znajoma miesza wszystkie składniki :)

Gość gość
a ja robie tak: kapusta pekińska pierś z kurczaka w prz. gyros cebula(ale nie za dużo) ogórek konserwowy majonez kukurydza konserwowa keczup kapusta pekińska Wszystko warstwami.

Gość gość
Ja robie tak samo ale dodaje albo ryz do tego albo makaron z zupek chinskich :)