Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkuleczka

kochane dietujące powiedzcie mi czy w ten sposób schudnę ?

Polecane posty

Gość gośćkuleczka

otóż tak : mam obliczone : BMI :30 Całkowita przemiana materii :1911 kcal Podstawowa przemiana materii :1471 Dziś spożyłam 1660 kcal ( +- 20) Byłam na aerobicu i spaliłam 800 kcal. Oczywiscie jem zdrowe niskokokaloryczne wartosciowe rzeczy. Piję 2-2,5 litry wody. Codziennie spalę te 800 kcal nawet jak nie pójdę na aerobik to pójde z psem na ostry 2-3 h spacer ze trzy razy dziennie i wyjdzie podobne spalanie. Czy to prawidłowa trasa do szczupłej sylwetki? potraficie oszacować pi razy oko ile schudnę w miesiac czasu? Schodze z 80 kg ,162 cm ,36 wiosenek. Wierze że jestescie madrzejsze ode mnie w tej kwestii bo ja dopiero jestem na poczatku drogi. Z góry dziekuje za odpowiedzi i trzymam za nas wszystkie kciuki kochane kuleczki

Gość gość
Możesz schudnąć od 5-8 kg ale nawet jak 3 kg schudniesz to wielki sukces. Pamiętaj im więcej ważysz tym więcej schudniesz bo woda schodzi z Ciebie, niestety ale na początku tylko woda, pij dużo wody, i jeśli będziesz miała czas i ochotę polecam abs na mięśnie brzucha, pośladków, nóg z mel b i do tego tiffany na boczki ćwiczenia można dużo schudnąć ;) na youtubie po 10 minut filmiki do każdego ćwiczenia

Gość gośćkuleczka
no ok ale w jakim czasie te 4-8 czy chociażby 3 kg? czym jest ujemny bilans energetyczny-tak łopatologiczne na moim przykładzie czy mam ujemny bilans? czy dobry? nie za duży ?nie za mały? na początek? Niestety nie lubię ćwiczyć ,lubię basen i spacery (marsz średni szybki) z psem oraz rower. Żadne chodakowskie i mele nie sa dla mnie. Jedynie dopuszczam ten aerobic,bo jest grupa 4 osobowa a ja mam problemy z harmonizacja ćwiczeń ,trenerka mówi prawa ręka w dół ,lewa noga w górę a ja lece na odwrót ,w małej grupie podchodzi i pomaga.

Gość MaggieMagMag
I nie jedz na noc. Ja z 80 kg schudłam do 63kg. 3 razy w tygodniu ostry spacer w górę bo mieszkam w górzystym terenie. Woda 3 litry dziennie. ZZjedzone kalorie dziennie ok 1300. Ogranicz weglowodany. Zero cukru, masła, sosów itp. Dużo ryb zamiast miesa. Suplementy bo to uboga dieta. Licz kalorie.

Gość gośćkuleczka
wow maggie winszuje,jak ważyłam 63 kg to wyglądałam super ,a teraz szkoda gadać ,ile czasu Ci to zajęło? ja nie dam rady przy 1300 kcal,1500 to minimum ,już próbowałam 1000 i nic nie pomogło bo nie miałam na nic siły i w efekcie waga stała w miejscu,praca i dom też ...,tak zle się czułam ,od tygodnia wprowadziłam 1500-1900 kcal i aktywnosć fiz,czuję sie znacznie lepiej,waga nadal stoi ,ale przynajmniej nie tyje i samopoczucie mam lepsze

Gość gość
Dieta ujemnych kalorii - zasady Podstawową zasadą diety jest spożywanie produktów, na których strawienie i przyswojenie organizm zużywa więcej energii niż one same dostarczają. Na przykład, na strawienie 100 g selera, który dostarcza tylko 8 kcal, organizm zużywa ok. 100 kcal. W związku z tym ujemny deficyt energetyczny wynosi ok. 92 kcal, który organizm musi wyrównać, pobierając energię z tkanki tłuszczowej. Dzienny limit energetyczny w diecie ujemnych kalorii wynosi 1000-1200 kcal. Jakie produkty doprowadzają do ujemnego bilansu kalorycznego? Według twórców diety najlepiej sięgać po niskokaloryczne produkty bogate w błonnik, ponieważ wypełnia on żołądek, dając uczucie sytości na długi czas. W związku z tym, im więcej go w diecie, tym mniej kalorii się przyjmuje, co zwiększa szanse na uzyskanie jeszcze większego deficytu energetycznego. W diecie ujemnych kalorii obowiązuje zasada, że wybiera się warzywa o niskiej wartości kalorycznej, z dużą zawartością błonnika, wody oraz enzymów, które ułatwiają trawienie i spalanie tkanki tłuszczowej. Ta sama zasada dotyczy owoców, jednak sięgając po nie, należy sprawdzić również zawartość cukrów. http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-ujemnych-kalorii-zasady-efekty-ile-mozna-schudnac-na-diecie_36462.html

Gość gość
Ps. uważam ze nie powinnaś jeść więcej jak 1500 kal. jesteś głodna jedz warzywa, warzyw można w dicie jeść ile chcesz w każdej postaci :) (tylko nie ziemniaki) , inaczej jest z owocami ponieważ zawierają cukry, jasne można przekąsić ale unikaj winogrona i bananów :) jedz ciemne pieczywo graham, orkiszowe, razowe ale ciemne a nie karmelizowane ze wygląda tylko jak ciemne, i pamiętaj 70% dieta 30%sport przynosi efekt :)

Gość MaggieMagMag
Od września do stycznia, czyli około 4.5 miesiąca. Trochę wyrzeczeń, ale jak się teraz super czuję. Jestem gruszka i muszę jeszcze z tyłka i nóg zrzucić bo niby szczupło wyglądają w spodniach to są nadal jak trochę balerony hehe. Autorko podaj maila to ci wysle coś.