Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 3 dzieci , chce 4

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie mam 3 dzieci , chce 4. Mamy prace, mieszkanie i dwa auta. Może nie mamy na wszytko się też nam do 10 nie brakuje. Ja może nie jestem mis ale źle nie wyglądam. Waga jak przed pierwszą ciąża. Pisze bo irytują mnie wypowiedzi o tym ze życie dla kobiety kończy się jak rodzi się dziecko. Może i jest inaczej ale można mieć wszystko jak się chce i ma odpowiednie podejście. A teksty z cyklu "dozplodowa krowa" lub "ciąża niszczy piersi i ciało" to żenada. Może i ciało się zmienia ale nie tylko przez ciążę. Drogie pani czas na każdego wpływa i czy się rodziło czy nie cycki nie będą wiecznie sterczaly ;-)

Gość gość
To dziwnym trafem wszystkie wielodzietne jakie znam sa grube i zapuszczone a te które mają 1 dziecko nie są.

Gość gość
ale kogo to obcodzi ile bedziesz wychowywac dzieci ? mnie w ogole mnie interesuje tylko , zeby samej wiecej nie urodzic

Gość gość
Nie ma zasady co do ilości dzieci a wagi na plusie. Wszytko można. I nie bardzo wiem kiedy miała bym utyc jak tydzień po porodzie ważyłam max +4-5kg jak przed ciążą.

Gość gość
Temat nie założyłam by zachęcać do zakładania rodzin 3+, tylko by powiedzieć ze rodzicielstwo to nie koniec świata kobiety. Ze jest trudne owszem, że jest dużo wyrzeczeń - ok. Ze ma się dość i chce się wszystko rzucić - tak. Ale daje dużo satysfakcji i jak dobrze w życiu się przemysli decyzje to ilość 4 czy 5 dzieci nie przeraża i nie wad******arierze i samo rozwoju. Może je spowalnia ale nie kreśli.

Gość gość
Miało byc nie wadzi

Gość gość
No i ile znacie rodzin 3+ świadomie złożonych?

Gość gość
zaraz zaraz sama nie chcesz aby komentowano Twoj wybor posiadania gromadki a jednoczesnie chcesz zamawiac do zakladania rodzin 3 plus... cos tutaj nie pasuje. Tak samo jak TY nie chcesz sluchac dobrych rad i komentarzy w tym temacie, rowniez sama daruj sobie nagabywanie. Kazda matka wie z czym wiaze sie wychowywanie dzieci. Jedne nadaja sie rodzenia dzieci rok po roku, przez 10 lat a inne wola poprzestac na jednym. Sama mam dwoje dzieci, stac mnie na kolejnych osiem a poddaje sie sterylizacji.

Gość kasiutka3
Mam trójkę dzieci i więcej już nie chcę... mam dwóch synów i córkę... mam 28 lat, skończone studia, pracę, męża, dom z ogrodem i przy wzroście 173 cm, ważę 51 kg... wyglądam jak starsza siostra swoich dzieci. wszystkie karmiłam piersią, córkę wciąż karmię. Dbam o siebie, bo oprócz tego, że jestem matką jestem też kobietą, żoną... ja jestem zadowolona i moje dzieci również. Są dla mnie wszystkim i dam im wszystko co najlepsze.

Gość gość
W wypowiedzi z 11:13 jest ze Nie założyłam tematu by namawiać... Proszę czytać z zrozumieniem ;-)

Gość Agnieszka 32323
Ja mam już czworo dzieci dwie córki i dwóch synów. Mam swój dom, dwa auta w tym jedno 7osobowe Mąż bardzo dobrze zarabia ja jestem tłumaczem. W tym roku zaczęliśmy się starać o piąte i w końcu się udało jestem w 6 tyg ciąży. Czy złe wyglądam hmmm nie waga 57kg. Dbam o siebie raz w miesiącu wizyta u kosmetyczki fryzjera solarium, niczego nam nie brakuje i nikogo nie potępiam po. Tym ile ma dzieci każdy mam jedno życie i żyje jak chce: ) pozdrawiam autorkę

Moja sąsiadka ma 6(!) dzieci i jest chuda, jak patyk. W sumie wygląda na zabiedzoną. Nie ma reguły. A wiesz, co się robi z głupimi komentarzami z internetu...? Olewa się je ;).

Gość gość
Ka jestem w trzeciej ciąży.... Nie planowałam, wpadliśmy.... Dla mnie jednak coś się znowu zatrzymało ( kariera, nie mam siły na treningi, zero kontroli nad własnym organizmem)..... i znowu się zacznie zupki, kupki, staniki do karmienia, zrzucanie wagi po ciąży nie przespane noce, infekcje, ząbkowanie..... Ehhhh..... Nie to ze nie będę kochać, bo uwielbiam dzieci, ale juz miałam wszystko poukładane i odchowane a tu znowu..... Zonk.....

Gość gość
ja ma 3 i staram sie o 4 no niestety jestem po poronieniu tak by juz bylo w drodze, moze to z powodu wieku no ale bede probowac dalej

Gość gość
Jesli twierdzicie, ze matki wielodzietne sa grube o zanuedbane to zobaczcie przyklad Colette Buttler z ShayTards - ma 5 dzieci, a wyglada bardzo ladnie bez operacji plastycznych i chce miec jeszcze szoste dziecko. Wielu Mormonow w Stanach ma takie rodziny jak ona i matki wygladaja ladnie, nie sa zapasione ani brzydkie.

Gość gość
zazdroszczę odwagi, ja mam dwoje, dla mnie to było takie minimum, rok po roku, odchowałam i wróciłam go grona kobiet mających czas dla siebie, na swoje pasję, ksiązki itd chciałabym trzecie ale przeraża mnie teraz powrót do tego wszystkiego, ciąża, poród....brr żałuje że kiedyś, od razu po drugim nie zdecydowałam sie na 3.... zanim zakosztowałam tego wygodnictwa :)

Gość gość
no co niektóre baby są ie do z***bania przez facetów, aniby to takie mają być kruche istoty

Gość gość
Mnożycie się jak króliki

Gość gość
Ja mam trojke czyli14,9i5letnie ipowiem wam moze bym chciala4 ale mam juz35lat i boje sie ze dziecko mogloby byc chore jedno czego zaluje to ze nie mialam dzieci rok po roku

Gość gość
Nas bylo czworo, a mama szczupla... I zadbana... Ale mam kolezanke gdzie tez ich bylo czworo a matka niezla szpryca do dzis... Ok 45 lat

Gość gość
teraz sie bedziecie przekrzykiwac ktora ile urodzila i ktora lepiej wyglada buahahahahahaha