Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie radzę sobie ze sprzataniem

Polecane posty

Gość gość

kawalerki 19 m :(, po pierwsze nie nawidzę sprzątać, nie mam na to czasu, wiele rzeczy nie widzę nie dostrzegam zauważam gdy już jest masakrycznie, np. właśnie wyciągnełam z odpływu w wannie wielki zielony śmierdzący glut z włosami :( kilka razy myłam wannę i tego nie zauważałam masakra, chyba sprzątam nie dokładnie bo nie widzę brudu:) 1. mam zakurzone listwy boje sie ich czyścić- bo prąd, 2. tv w kurzu bo boje się prądu 3. piekarnik i szyba brudna bo prąd 4. wanna porysowana nie mogę jej domyć nawet cifem 5. pod szafkami w kuchni jakieś tłuste brązowe plamy 6. szafki w tłustych plamach 7. na oknach ciągle zacieki, 8.mam wrażenie że każde sprzątanie konczy większym rozmazaniem okruchów, plam, kurzu, pułków :(

Gość gość
help :(

19 metrów to jak jeden większy pokój jak można nie ogarniać tak małej przestrzeni??? idziesz po kolei, zacznij sobie od drzwi, ściera, woda z płynem do mycia naczyń i jedziesz nie wiem, z czym tu sobie można nie radzić? przecież generalny porządek w tak małym pomieszczeniu można w godzinę zrobić

Gość gość
ponoć utrzymanie porządku w mniejszym mieszkaniu jest o wiele bardziej trudniejsze niż w dużym

ale autorka nie ma nieporządku, tylko syf, a to dwie różne rzeczy wymieniła po prostu brud, jaki ma w różnych miejscach na tych marnych 19 metrach piekarnik czy wannę myje się tak samo w 19 metrowej kawalerce i w 200 metrowym domu

Gość gość
nie mam syfu mam nie porządek i napisałam tu nie po to by zostać zgnojone przez perfekcyjne panie domu a po to by się wyżalić i uzyskać porady tym bardziej że właśnie to sprzątanie jest moją pięta achillesową - lubię gotować ale nie nie nawidzę sprzątać , sama czytam w necie różne porady staram się je stosować z różnym skutkiem a i nie znam nikogo kto by mył okna co 2 miesiące a znam osoby co myją raz na 1 rok i żyją, ogólnie mieszkanie jest do generalnego remontu, cięzko mi sie zebrać do czegoś czego nie lubie chorując na nerwicę, sprzątam po łebkach nie zauważając tego niestety i potem to wszystko widac w pełnym słońcu :( ogólnie w życiu mam tak że widzę sprawy ogólnie i nie widzę szczegółów ze sprzątaniem jest tak samo

Gość gość
miało być co 2 tygodnie

Gość gość
weź się zdecyduj - albo tego nie widzisz albo widzisz i Ci przeszkadza... naprawdę, masz problem ze sobą, brud w mieszkaniu to pikuś. Ale możesz też spróbować odwrócić sytuację - uporządkować sobie mieszkanie, przestrzeń swoją zewnętrzną - łatwiej będzie poradzić sobie z zabałaganioną przestrzenią wewnętrzną. Spróbuj, co Ci szkodzi :) Jeśli uważasz, że sama sobie nie poradzisz, weź kogoś do pomocy, kto trzeźwym okiem spojrzy na to wszystko i pomoże Ci to ogarnąć

Sprzątanie to nic przyjemnego, ale jest sposób żeby to sobie ułatwić. Wystarczy troszkę zainwestować i zakupić porządne rzeczy, profesjonalne odkurzacze i chemia na pewno ułatwią życie. Zerknij tutaj: http://www.numatic-haerson.pl/ , na pewno znajdziesz coś dla siebie.