Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka321

ząb mleczny do wyrwania proszę o rady

Polecane posty

Gość wiolka321

mojej córce ukruszył się jakiś czas temu ząbek,(dwójka górna)teraz został sam korzeń,nad którym zbiera się ropa:( czy trzeba go usunąć? zęby mleczne trzymają miejsce dla stałych..a gdy go nie będzie? z kolei ropa też jest niebezpieczna:( co robić? córka ma trzy latka.

Gość gość
no chyba iść do dentysty,a nie na forum sie pytać...sama wyrwiesz?

Gość gość
Idź do dentysty, bo skoro zrobił się stan zapalny to trzeba go usunąć. Pamiętaj, że od zębów szybko o inne choroby, bo stan zapalny może się szybko rozsiac. A to jest jednak glowa więc nie ma na co czekać.

Gość wiolka321
pytam,bo może ktoś miał podobną sytuację

Gość gość
Ja miałam z tym, że u mnie. Złamała mi się piątka, dostało powietrze i zrobił spory stan zapalny. Bolało jak diabli. Dentysta musiał usunąć ząb żeby nie poszło na inne zeby.

Gość wifigdańsk
mi tez się złamał ząb;) tez trzeba było usunac choc byla tez opcja sklejenia ale za duze uszkodzenia były. ale to ja a tu chodzi o 3 latkę. a jak to się stało ze się ukruszył? i skad wiesz ze tam jest ropa,robilas jakies "oględziny"? mysle ze z tym trzeba obowiazkowo do dentysty bo owszem moze i miał ktos podobną sytuację ale kazdy organizm i kazdy przypadek jest inny wiec jesli ktos miał podobnie to nie znaczy ze u twojej corki tak samo bedzie. a czmu nie chcesz isc do dentysty? ja bym w takim przypadku od razu poleciała,dla dzieci czas oczekiwania jest znacznie mniejszy.