Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy beta prawidłowo przyrasta ? Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Wg OM jestem w 7 tyg ciąży. Pierwsza beta 33386,0 mIU/ml , powtórzona po 48 h 45671,0 mIU/ml. Czy nie za mało przyrosła? Pierwszą ciążę poroniłam w 7 tyg i teraz wariuję a do lekarza dopiero za kilka dni idę.

Gość Justa2704
Poszukaj sobie w intermecie kalkulator hcg i policz :) Bo teoretycznie jest troszke za maly przyrost, ale w praktyce po ktoryms tygodniu beta przyrasta coraz wolniej, a potem juz spada. Takze spokojnie. A masz jakies plamienia albo skurcze?

Gość gość
Przyrost powinien byc minimum 66%. Sprawdz czy w 7tygodniu tez tak samo powinna przyrastac. Pojdziesz do lekarza to wszystko sie wyjasni. Powinno juz bic serduszko. Nie denerwuj sie,bo nic nie zmienisz. Co ma sie stac to i tak sie stanie.

Gość gość
Mam lekkie skurcze, biorę luteinę i teraz to już cała drżę jak to będzie... Myślicie że warto jutro jeszcze raz zrobić bete?

Gość gość
co ma być to będzie, mnie niedawno ciąża obumarła w 9 tyg. teraz inaczej na to patrzę, następnym razem będę się cieszyćpo 12 tyg. mówili mi, że do 12 tyg. jest ronionych czy obumarłych nawet 30% ciąż, ale oczywiście Tobie życzę by Ciebie to nie dotyczyło

Gość gość
Nie nie warto. Beta rośnie gdy rośnie pęcherzyk ciążowy a nie gdy rośnie zarodek czy zabije serduszko.

Gość gość
Przy takiej becie już zarodek widać na usg i usg jest miaroodajnym badaniem dobrostanu zarodka a nie beta.