Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaraz mi mózg rozsadzi!! kuchnia!

Polecane posty

Gość gość

Budujemy dom i teraz najtrudniejsze zadanie zaplanowanie kuchni, inne pomieszczenia bez problemu. Doradzcie mi Jaka podłoga i kolor ścian do jasnych kremowych mebli, jakie blaty. Dodam że kuchnia od strony północnej ma okno i jest średniej wielkości. Już mam dość oglądania różnych aranżacji.

Gość gość
Ściany kawa z mlekiem (może jakaś tapeta, żeby był wzór dla urozmaicenia?), podłoga może być ciemniejsza ale tylko trochę; duże płytki z minimalnymi fugami (żeby wszystko dawało optycznie efekt powiększenia - nawet jak kuchnia jest spora, to mniej światła ją zmniejszy). Blaty jakiś niezbyt ciemny marmur. Kolor - w akcentach (jakieś ściereczki, solniczki etc.) - zielony, pomarańczowy, jaśniutki fiolet..

Najważniejsze to zachować spokój! Przeanalizujmy wszystko po kolei. Masz średniej wielkości kuchnię z niewielkim dostępem do światła słonecznego oraz jasno kremowe meble. Wniosek? Potrzeba Ci jasnych, stonowanych kolorów, które rozjaśnią i optycznie powiększą Twoje pomieszczenie. Pomaluj ściany na naturalną bawełnę bądź jedwabny popiel – będą stanowić idealne tło dla jasno kremowych mebli. Przemyć intensywny odcień w dodatkach – brąz, fiolet bądź burgund sprawdzi się idealnie! Kuchnia od razu nabierze charakteru, ale jej nie przytłoczysz. Podłogę proponowałabym również w delikatnym odcieniu np. jasne drewno. Harmonia i spójność przede wszystkim! :) Powodzenia!