Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto pracować za 5000zł netto?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam za granicą, mam możliwość powrotu do kraju gdzie pracodawca właściwie czeka na mnie z otwartymi rękoma, zarabiałbym około 5k pln netto + nowe auto do własnego użytku. Czy za takie pieniądze warto w Polsce pracować? Mówie tu o miastach poza Warszawą, bo tam jak wiadomo jest dużo drożej.

Gość gość
A co robisz zagranicą i co robiłbyś w Polsce? Ile zarabiasz teraz zagranicą? Musisz wracać, masz rodzinę, czy jestes sam? Ja bym nie wracała, jeżeli nic by mnie nie trzymało w kraju, a praca zagranicą byłaby dużo lepiej płatna i w dobrych warunkach. Ale jeżeli miałabym zapieprzać zagranicą na produkcji czy w szklarni np. , a w Polsce gdzieś w biurze czy na kierowniczym stanowisku za 5 tys, to wolałabym Polskę :)

Gość gość
czy tylko mi sie wydaje, ze 5 tysiecy na Polske to duzo? Moje 2 kolezanki na labie w dobrych firmach w Anglii zarabiaja niewiele ponad 1000 funtow na reke. No dobra, nie sa doktorami, ale magistrami powaznych kierunkow (chemia, mikrobiologia) z kilkuletnim doswadczeniem.

Gość gość
Pracuje w branży IT, za granicą zarabiam znacznie więcej, w Polsce pracowałbym w zawodzie. Generalnie poza krajem jest mi całkiem dobrze.

Gość gość
Nie, nie warto W Polsce głupków mamy dość, zostań tam gdzie jesteś

Gość gość
Dokładnie. Idiotów w Polsce nie potrzebujemy, a ta szmata co by sie zastanawiała nad powrotem, to na bank Ex debilka. Jej nie należy słuchać, bo to przegrany smiec emigracyjny, tylko na forach udaje jakie to pieniadze w śmierdzącym UKa zarabia.

Gość gość
Nie rozumiem skąd ten ból tyłka w poprzednich dwóch odpowiedziach.

Gość gość
Ja bym wracal nawet jutro. Tutaj tez mam dobra penge, ale wole zyc u siebie i wsrod swoich.

Gość gość
to czemu nie wracasz?

Gość gość
Moim zdaniem nie warto jeżeli masz dobrą pracę za granicą. 5000zł to obecnie żaden pieniądz w PL, bo ceny są tu europejskie. To nawet nie jest 1000 funtów..

Gość gość
to czemu nie wracasz? X X No bo nie mam pracy za 5k netto, tępa strzało.

Gość gość
Europejski to masz zryty łeb smieciu emigracyjny. W PL sa najniższe ceny w całej unii europejskiej. Zobacz smieciu ile kosztują nieruchomosci w Jukeju a ile w PL ile kosztuje czesne na studia w PL a ile w Jukeju. Ty nigdy nie będziesz zarabiać 5 tysiecy w PL, bo zwyczajnie jestes za głupia. Dlatego w Jukeju musisz kible szorować i chwalić sie na polskojezycznych forach ile to kasy nie zarabiasz. W Jukeju kazdy przygłup zarabia 2 tysiace funa, a to sa tylko poeniadze dla żebraków, gdyz kosztu zycia sa ogromne. Ssij pale smieciu emigracyjny.

Gość gość
tylko się nie posraj POmyleńcu :)

Gość gość
Ty sie nie posraj menadzerze kawiarni Costa, zarabiajacy nieco ponad 1000 funta. Gnij w uka smieciu