Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liiiiczaa

Wanessa, Brajan, Jessica, Denis, Alan dużo macie takich przypadków w rodzinie?

Polecane posty

Gość gość
co za wariaty?jak wy te imiona przeksztalcacie na POLSKIE?DZESIKA?co to q///?ur(((?wa za imie?Brajan?Denis?debile wszystkie te cudowne mamusie ktore nawet pisac nie potrafia! Brajan?sie pisze Braian,Dzesika ?sie pisze Jessica,Denis?sie pisze Dennis-to nie sa polskie imiona.wiec nie przeksztalcac to w jakies polskie po(((pie))))rdo(()))lone imionka...

Gość gość
A teraz idz i wytlumacz to Radzie Jezyka Polskiego, ktora wydala taki formalny prikaz i paniomie z USC sie do niego naboznie stosuja.

Gość gość
Nawet imie Wiliam istnieje w Polsce przez jedno l, bo jest zakaz uzywania podwojnych liter, poza kilkoma starymi tradycyjnymi zenskimi.

Gość gość
Imiona dzieci z mojej rodziny: Adrian, Michał, Rafał, Weronika, Dominika, Paulina, Pola.

Gość gość
W rodzinie mam tylko jedną Nikol, dziewczyna ma 16 lat, urodziła się i mieszka we Francji.

Gość gość
U mnie w dalszej rodzinie jest Nikola, masakra, cała rodzina się z tego śmieje. Ale to takie dziecioroby.

Gość gość
Kevin syn wytatuowanej narkomanki i tatusia z więzienia ktorego pierwszy raz zobaczy za rok. Cos w tym prawdy jest

Gość gość
Nie wiedziałam, że Nikola jest takim dziwnym imieniem, znam kilka Nikol i tak jak na wszystkie vanessy i jessici i inne justiny mnie śmieszyły, tak Nikola była normalnym imieniem. Może dlatego, że od najmłodszych lat mam kontakt z tym imieniem? :/ Znam jedną babke, która nazwała dziecko SONIA, nosz kurde jak dla psa... nie zdziwiłabym się jakby miała kundla o imieniu np. Zosia...

Gość gość
u nas nie ma takich imion w rodzinie. sa takie bardziej "normalne",polskie. Kamil,Robert,Justyna itd oczywiscie mowię o dzieciah a nie o dorosłych,gdzien jak się rodzili to Jessica czy Angelika były jeszcze w miarę. a co myslę? nie to ze to patologia bo przeciez to nie imiona okreslają patologię rodziców,choc cos w tym jest. Ale...fakt jakies takie wiesniackobrzmiące teraz sa takie imiona.wiesniackie,załosne,ja np bym się wstydzila nazwac tak dziecko.juz wolę te stasie i wiesie a co tam. ostatnio poznałąm babke (interesantka) co ma 2 corki 15l.Pamelę i 8l. Dzesike no poprostu wszyscy wokół to mało nie pozwijali się ze smiechu.

Gość gość
a jak jest np z Chrztem takich Nikol czy Brajanow? bo ja jak chcrzciłam corkę ktora ma całkiwm polskie i normalne imię to i tak ksiądz proboszcz na "naukach" próbowal wziac mnie w krzyzowy ogien pytan. " o Adrianna a czy Pani wie czy Adrianna to była święta? itd... oczywiscie nie wiedzialam i się jakos tak głupio usmiechałam. a jak z tymi "obcymi imionami" nie wyobrazam sobie jakos ksiadz mowi na "sumie" ja ciebie chrzczę Brajanie...

Gość gość
taka bryndza w Polsce ze duzo osob wyemigruje wiec lepiej nadawac miedzynarodowe imiona ;) Pozniej jest problem ze po angielsku lub w innym jezyku nie widomo jak wymowic imie katarzyna czy zbyszek.

Gość gość
owszem znam przypadki gdzie brajan i alan nazywa sie rodzenstwo, a ich rodzice to moze nie patologia ale urocze prostaki. ona nie czytala nigdy ksiazki, tipsy i solarka a on osiłek z bmw w dresach.ale to urocze procze prostaki. moj kuzyn dal alanka,normalna rodzina. nicole są trzy rodzina robotnicza. nie ma coo generalizowac, ale ta tipsiara i osilek to dobrzy rodzice :)

Gość gość
U mnie w rodzinie bliższej i dalszej takie są imiona: Antonina, Zuzanna, Iga, Eryk, Oliwia, Oskar, Amelia, Agnieszka, Krzysztof, Bartosz, Nina. Wg Mnie Normalne. Choć każdy ma swój gust

Gość gość
Aha i mam siostrę cioteczna Roksane. Ma 40 lat

Gość gość
No Oliwki i Oskarki to podchodza wg mnie pod te Nikolki i Alanki. Znam jeszcze dziewczynke o imieniu Mila (jej mama zajmuje sie zawodowo paznikciami, a ojca nie kojarze). Kojarze tez jedna Nikole (prosci rodzice, pracownicy fizyczni), ktora ma brata Kacpra. Kojarze tez Zoje (nie wiem zbyt wiele o rodzicach, poza tym, ze sa z malego miasta). Znam tez rodzenstwo Wikroria i Lena (matka tipsiara, ojciec dres). I kojarze jeszcze jedna Wiktorie (dziecko z bardzo mlodej wpadki, prosci rodzice, ojciec kucharz, a matka nie wiem, chyba niepracujaca).

Gość gość
jedno małżeństwo nazwało syna Serafin

Gość gość
gość dziś Normalne się chrzci takie dzieci tylko wtedy nadaje się drugie imię, a te nagonkę kilkaset lat temu zaczął kościół co najlepiej widać po twoim durnym wpisie i zaczęto wypierać nasze polskie imiona na rzecz tych świętych typu Anna, Marcin, Barbara. U nas był Mieszko, Gniewko itp. faktycznie nie ma takich świętych no ale ja mam syna Jarosława, a takiego świętego też nie ma i zapewniam cię, że nikt krzywo nie patrzył. Weź się zastanów zanim zaczniesz pieprzyć :o

Gość gość
Wcale sie nie daje drugiego imienia. Bylam kiedyc na mszy w czasie chrztu takiego dziecka i mialo tylko jedno imie.

Gość gość
Zależy jak gdzie, bo ja np musiałam nadać córce drugie imię, no to tym bardziej nie ma o co kruszyć kopii i snuć teorii o chrzcie nieświętych imion

Gość gość
ale co przestan pieprzyc gdzie przestan pieprzyc? o co kaman? w czym ja pieprze bo nierozumiem? pytalam, czy ksiadz zgadza się na takie imiona podczas zalatwiania chrztu bo chyba najpierw się z ksiedzem rozmawia z proboszczem? my mamy takiego surowego. moja mialam imię takie no powiedzmy normalne ale niewiem gdyby ktos poprosił o chrzest dla Samanty lub Brajan? no ok tak ma w akcie urodzenia. ale to pytanie do rodzicow takich dzieci czy ksiadz nie mial zastrzezen? czy wypowiedział głosno i publicznie na głownej mszy o 12 w niedzielę ja ciebie chrzcze brajanie dzesiko itd...? pytam normalnie nie pieprze!! bez uprzedzen!! przeciez nie twierdze ze takich dzieci się nie chrzci bo się CHRZCI ale pytam jak się proboszcz zapatruje na takie imiona??

Gość gość
Na szczęście mam normalną rodzinę i takich "kwiatków" imiennych nie ma w ogóle.

Gość gość
ja też mam normalną rodzinę i są w niej dwie Nikole i jedna Oliwia, a oprócz tego Marcelina, Wiktor i Małgorzata

Gość gość
Mam w rodzinie mikele i nikole:/ zalatuje od nich trochę patola

Gość gość
to u mnie jednak widac przeciwna tendencje- polskie imiona, najlepiej takie starodawne (MIeszko, DObrochna) nadaja ludzie z typowej patoli, a imiona takie jak Oliwia, Nikola i Alan dają swoim dzieciom osoby ze średniej klasy, raczej dobrze wyksztalcone i na pewno nie bedace patolą.

Gość gość
U mnie w rodzinie samantha, marcel, jessica i marika.