Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość987

Infekcja u dziecka

Polecane posty

Gość gość987

Mam pytanie, czy może wystąpić stan podgorączkowy 7 dnia od poczatku infekcji? Zaczelo sie od gardla i goraczki przez dwa dni,potem poprawa i od trzech dni kaszel, cos zaczelo schodzic na oskrzela, mamy przepisane Ventolin do wdychania. No i dzisiaj do poludnia corka miala stan podgoraczkowy,Ventolin dopiero od wczoraj bierze, ma go brac przez 5-7 dni.

Gość Migea
Może, dziecko sie nie wybroniło od infekcji lub nowy wirus zaatakował, organizm sie broni i stad gorączka. Podaj dziecku syrop na obnizenie temperatury, o ile sięga już 38,5 st Ja podaje najczęsciej Milifen, bo to ibuprofen, który działa równiez przeciwzapalnie. Poza tym jest dobry w smaku, nie czuc w nim tych drażniących substancji.

Gość gość
Kolejna reklama Milifenu, masakra

Gość gość
boję sie wziewów, niby pomagają ale na krotka metę. Teraz jak dziecko ma kaszel to daje mu dicotuss zeby sie oderwało i wyksztusiło, po wziewach dziecko wylądowało mi w szpitalu :(

Gość gość
Jeśli gorączka wzrośnie to lepiej udaj się do pediatry, bo może organizm się nie wyrobiłem i macie bakteryjne zapalenie oskrzeli, a wtedy potrzebny jest antybiotyk.